Οι κριτικές του κοινού

Ολεάννα

Κοινωνικό του Ντέιβιντ Μάμετ
Διαρκεια : 85 '

Σκηνοθ.:Ν. Χανιωτάκης
Ερμηνεύουν: Κ. Παπουτσάκη, Δ. Πετρόπουλος.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Christos πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Καταπληκτική παράσταση

 • Σπύρος πριν από 6 μήνες

  5 αστεράκΑ Παρακολούθησα μια παράσταση εξαιρετική (26/11). Ούτε για μια στιγμή, ούτε καν όταν όταν άλλαζε το σκηνικό, δεν μπορούσα να τραβήξω το βλέμμα μου από εκεί. Ο Δ. Πετρόπουλος και η Ν. Γιαννακοπούλου δίνουν μια καταπληκτική ερμηνεία. Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό από προβληματισμούς όπως η ορθότητα της σκέψης (υπάρχει;), η ηθική στην αντιμετώπιση των εκπαιδευομένων, στο σύστημα εκπαίδευσης, η ελευθερία έκφρασης κ.α, όμως δεν θα ήταν αρκετοί.Η επιτυχία του έργου και των συντελεστών είναι πως φεύγοντας νιώθεις πως κάτι δεν διέκρινες και έμεινες στα λίγα. Το έργο, οι ηθοποιοί, χαρίζουν ένα ανοικτό πεδίο σκέψης για θέματα που συναντάμε στη ζωή μας, ίσως καμιά φορά και από αντίθετες σκοπιές. Ο Πετρόπουλος κάνει μια πολύ καλή ερμηνεία ενώ η Γιαννακοπούλου ακολουθεί και μεταμορφώνεται (!). Με λίγα λόγια ένα εξαιρετικό έργο, ανάλογες ερμηνείες. Προτείνεται για όποιον μορεί να το παρακολουθήσει. (Ο χώρος άνετος με καλές θέσεις θέασης, τα καθίσματα ίσως όχι τόσο αναπαυτικά αλλά...)

 • Κυριακή πριν από 7 μήνες

  Δεν ξέρω κατα ποσο σε ένα έργο,όπως και σε μια οποιαδήποτε μορφή τέχνης,ταιριάζει ο χαρακτηρισμός ΄΄ωραιο'' ή ΄΄ασχημο'',έτσι που και εγώ δεν θα του δώσω.Παραταυτα είναι μια παράσταση που βάζει τον θεατή σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις καθώς τον καλεί να πάρει τον ρόλο του δικαστή.Εν τέλει όμως αυτό είναι το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις,όσο και αν ενοχληθείς από την ΙΣΩΣ κατάχρηση της πατριαρχικής και κοινωνικής εξουσίας του καθηγητή ή από τον ΙΣΩΣ μωροφιλόδοξο αγώνα της φοιτήτριας για την διεκδίκηση της εξουσίας.Αξίζει να μπείς στην αίθουσα δίχως προδιαθέσεις απομακρύνοντας κάθε τάση υπεράσπισης ενός ήρωα.Και βγαίνοντας να δείς και εσύ,όπως και εγώ,πόσο όμοια ήταν εν τέλει τα δύο αυτά μέτωπα πολέμου.Ωστόσο τα δύο συμπεράσματά μου είναι: Τα ετερώνυμα δεν θα ελκύονταν αν τα ομόνυμα δεν μισιούνταν και Η αντιμετώπιση της ανθρώπινης ανεπάρκειας απαιτεί πνεύμα κατανόησης και υποχωρητική διάθεση. Όσο για τις ερμηνείες φοβερές(ξεχωρίζοντας τον Πετρόπουλο),και γενικότερα ένα κλίμα ατμοσφαιρικό με δυνατούς διαλόγους αρκετό ώστε να διακρίνεις και το πίσω κείμενο.

 • katerina πριν από 7 μήνες

  το χα δει και με τον Καταλειφο πριν χρονια σε σκηνοθεσια Σκωτη ....αυτο ειχε πιο ανθρωπινες ερμηνειες ....πολυ καλο ....να το δειτε

 • Κατερινα πριν από 7 μήνες

  4 αστεράκΑ Εξαιρετικές ερμηνείες.

 • ευαγγελία καραμετου πριν από 7 μήνες

  εξαιρετική παράσταση.Κείμενο, ηθοποιία και πάνω από όλα μια υπέροχη σκηνοθεσία που αναδεικνύει το απο κάτω κείμενο

 • Ολγα πριν από 11 μήνες

  4 αστεράκΑ 👍🏼

 • Μαρια πριν από 1 χρόνια

  Πολυ καλη παρασταση για ψαγμενα ατομα!! Πολυ καλοι και οι δυο αν και ο Πτεροπουλος ξεχωριζει...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Η δε Παπουτσακη κουκλα και αρκετα καλη!

 • Αλέξης Μαντζώρος πριν από 1 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Πολύ καλή παράσταση!

 • ilias πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ άψογη παράσταση , που αξίζει !

 • Ελένη Παλμαντουρα πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εκπληκτική παράσταση! Οι ερμηνείες και των δύο ήταν εξαιρετικές! Θεωρώ πως ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις του χειμώνα!!

 • Ελένη Παλμαντουρα πριν από 1 χρόνια

  Εκπληκτική παράσταση! Οι ερμηνείες και των δύο ήταν εξαιρετικές! Θεωρώ πως ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις του χειμώνα!!

 • Μαρία Πατακιά πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Άξια της προσοχής μας παράσταση! Με προστιθέμενη αξία και από πλευράς σκηνοθεσίας και από ερμηνείες. Εξαιρετική η ερμηνεία του Δημήτρη Πετρόπουλου, στο απώγειο της τέχνης του, με αποχρώσεις, εντάσεις και εύγλωττες σιωπές που μας ταράσσουν.

 • ΝΑΓΙΑ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ! Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ). ΝΑ ΠΑΤΕ! ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!

 • ilias πριν από 1 χρόνια

  πολύ καλή παράσταση αρκετά επίκαιρο θέμα, αν κ οι συνθήκες είναι διαφορετικές σήμερα , τα ερωτήματα που θέτει παραμένουν , το ενδιαφέρον του θεατή διατηρείται από την πρώτη στιγμή μέχρι κ το ...απρόσμενο τέλος, τόσο νοηματικά όσο κ ερμηνευτικά οι ερμηνείες παρα πολύ καλές , ο ρόλος ταιριάζει γάντι στο Πετρόπουλο που κατορθώνει να τον αναδείξει , η Παπουτσάκη πάρα πολύ καλή, ιδιαίτερα μετά την δεύτερη πράξη ,κατορθώνει να αναδείξει κ τις δυο ΄όψεις του ρόλου της. συγχαρητήρια κ στους υπόλοιπους συντελεστές, ιδιαίτερα στην λιτή σκηνοθεσία , την μουσική επένδυση, τον φωτισμό αλλά κ την επιλογή των κοστουμιών μια παράσταση που αξίζει !

 • masterclass πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Προλαβαίνετε, αν δεν το είδατε ακόμη. Η καλύτερη παράσταση που είδα φέτος. Καλοστημένη, καλοκουρδισμένη και στηριγμένη αποκλειστικά στις ερμηνείες των ηθοποιών όπως τον παλιό καλό καιρό. Μια Παπουτσάκη πολύ καλύτερη από αυτό που περίμενα παρόλο που χάνει μερικές στιγμές το μέτρο στην πρώτη και την τρίτη πράξη και ένας Πετρόπουλος πέρα από κάθε προσδοκία, masterclass. Ανάλαφρος και ασφυκτικός συγχρόνως, μεταδίδει τα αδιέξοδα του ρόλου του σε όλα τα επίπεδα. Δείτε τον και θα καταλάβετε.Τα σκηνικά, οι φωτισμοί και οι μουσικές επιλογές υπηρετούν ιδανικά τη σκληρότητα του θέματος χωρίς να παρεμποδίζουν το χιούμορ και ο χώρος είναι καθαρός, καλαίσθητος και περιποιημένος. Τελειώνει και δεν θες να φύγεις. Θες να το κουβεντιάσεις. Μην το χάσετε.

 • Λένα πριν από 1 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Σε κρατάει καθηλωμένο σε όλη τη διάρκειά της. Πολύ καλοί η Παπουτσάκη, ο δε Πετρόπουλος .... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!

 • Ιωάννα πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μα τι παράσταση...Η καλύτερη που εχω δεί!!! Ο κ.Πετρόπουλος ένας εξαιρετικός καθηγητής και η κ.Παπουτσάκη μια μοναδική φοιτήτρια! Μας μετέδωσαν με απόλυτη εναργεια τα συναισθήματα των δύο αυτών χαρακτήρων...ήταν υπέροχοι!!!Πολλά συγχαρητήρια... Παράσταση που σίγουρα αξίζει να την δείς...

 • ΙΩΑΝΝΑ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μα τι παράσταση!!! Η καλυτερη που εχω δει...οι ερμηνείες μας καθήλωσαν!Ο κ. Πετρόπουλος ενας εξαιρετικός καθηγητής και η κ.Παπουτσάκη μία μοναδική φοιτήτρια...Κατάφεραν να μας μεταδώσουν τα συναισθήματα και των δυό αυτων χαρακτήρων με απόλυτη ενάργεια...Ηταν καταπληκτικοί, πολλά συγχαρητήρια!!! Μία παράσταση που σίγουρα αξίζει να την δείς...

 • Chris πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μου αρεσε πολυ,και οι δυο εκπληκτικοι