Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Παραστάσεις
Τραγωδία

Αγαμέμνων 

Τραγωδία
Το πρώτο έργο της Ορέστειας αφηγείται την επιστροφή του Αγαμέμνονα στο Άργος μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Η Κλυταιμνήστρα, με συνεργό τον Αίγισθο, θέλει να πάρει εκδίκηση από το σύζυγό της για τη θυσία της κόρης τους Ιφιγένειας στην Αυλίδα.

Ηρώδειο

Από 31/8 Μέχρι 31/8
Αγαμέμνων

Αντιγόνη 

Τραγωδία
Ο βασιλιάς της Θήβας Κρέοντας απαγορεύει την ταφή του πτώματος του Πολυνείκη και απειλεί με θάνατο όποιον παραβεί την εντολή του. Η Αντιγόνη όμως παρακούει τη διαταγή και αποφασίζει να θάψει τον αδερφό της.

Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

Από 2/8 Μέχρι 2/8
Αντιγόνη

Αντιγόνη 

Τραγωδία
Προσέγγιση της διαχρονικής μορφής της ανυπακοής στους ανθρώπινους νόμους με απλότητα, αυστηρότητα και ευθύτητα, στη γλώσσα στην οποία γεννήθηκε, την αρχαία ελληνική.

Άλσος Βεϊκου

Από 21/7 Μέχρι 21/7
Αντιγόνη

Αντιγόνη 

Τραγωδία
Η ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α., o μοναδικός επαγγελματικός θίασος στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του, προσεγγίζει τη σύγκρουση αξιών μεταξύ επιλογής και επιβολής, μεταξύ Αντιγόνης και Κρέοντα.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Από 22/7 Μέχρι 22/7
Αντιγόνη

Ηλέκτρα 

Τραγωδία
Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, ο Ορέστης επιστρέφει κρυφά στο παλάτι με σκοπό να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του.

Κηποθέατρο Παπάγου

Από 29/7 Μέχρι 29/7
Ηλέκτρα

Ίων 

Τραγωδία
Μια εκδοχή της τραγωδίας για δύο πρόσωπα, που υπηρετεί τον βασικό άξονα του έργου, τη θέαση του απόκρυφου μέσα από την αναγνώριση μητέρας και γιου.

Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Από 13/9 Μέχρι 13/9
Ίων

Ορέστης 

Τραγωδία
Η Νέμεσις στην απόλυτη θεατρική μορφή της. Το μίσος και η εκδίκηση των Ατρειδών θα πληρωθεί με τη συνενοχή της αδελφικής αγάπης.

Κηποθέατρο Παπάγου

Από 31/8 Μέχρι 31/8
Ορέστης

Πλούτος 

Κωμωδία
Κοινωνικό σχόλιο για την κινητήρια δύναμη του κόσμου, το χρήμα, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και αδικεί τους φτωχούς. Με τη διαφορά ότι στην αριστοφανική ουτοπία το δίκαιο αποκαθίσταται.

Ηρώδειο

Από 10/9 Μέχρι 10/9
Πλούτος

Τρωάδες 

Τραγωδία
Ο θρήνος των γυναικών της λεηλατημένης και νικημένης από τους Έλληνες Τροίας. Το έργο ερμηνεύεται από Έλληνες κωφούς ηθοποιούς, με ταυτόχρονη συμμετοχή ακουόντων ηθοποιών υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μέχρι 21/7
Τρωάδες