Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Παραστάσεις
Ερχονται

Το Αϊβαλί η πατρίδα μου 

Θεατρικό Αναλόγιο
Η Όλια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση διαβάζουν κείμενα από τη συλλογή διηγημάτων του Φώτη Κόντογλου, στην οποία αναπολεί και καταγράφει γεγονότα και ιστορίες της πατρίδας του, τ' Αϊβαλιού.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα

Από 27/5 Μέχρι 27/5
Το Αϊβαλί η πατρίδα μου

Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου 

Μονόλογος
Σε ένα μπεκετικό σύμπαν, ένας περφόρμερ κλεισμένος στο εργαστήριό του χρησιμοποιεί το σώμα του ως υλικό και πεδίο πειραματισμού. Με τη χρήση multimedia οι θεατές, καθισμένοι εκατέρωθεν, παρακολουθούν τις δράσεις του

Πειραιώς 260 (Χώρος Δ΄)

Από 1/6 Μέχρι 5/6
Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου

Bob Theatre Festival 2018 

Φεστιβάλ
Δευτ. 28/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «Κοιμάμαι» των Α. Γιαννάκη, Κ. Πατσιάνη (8 μ.μ.), «Το δαχτυλίδι της μάνας» από το C for Circus (9.15 μ.μ.), «Από Μηχανής Άνθρωπος» από τους Pulse (10 μ.μ.). Τρ. 29/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «PolkaDot21 [The Waiting Room]» από το Matrioska Ensemble (8 μ.μ.), «Ο Μισάνθρωπος» από τους 4Frontal (9.15 μ.μ.), «Μπομπονιέρα ή Πώς έλυσα τα θέματά μου» του Μ. Κανναβού (9.30 μ.μ.). Τετ. 30/5: διαγωνισμός Scratch Night (6.30 μ.μ.), «Αριζόνα» του Β. Σκαρμούτσου (7.30 μ.μ.), «Επιστροφή στην Άγρια Βρύση» από το ΕπιPlay (9.15 μ.μ.), «Δέκα» από το Θέατρο Playback (9.30 μ.μ.). Παρ. 1/6: «Σύγνεφο με Παντελόνια» από τους Εμείς (7 μ.μ.), «Κοιμάμαι» των Α. Γιαννάκη, Κ. Πατσιάνη (8 μ.μ.), «Ο μπάτλερ» από το Splish Splash (8.30 μ.μ.), «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από το Lorem Ipsum (9.30 μ.μ.), «Σπυριδούλα» από το This Famous Tiny Circus (10.30 μ.μ.). Σάβ. 2/6: «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» από το Lorem Ipsum (6.30 μ.μ.), « Ραβδί ή λυχνάρι» του Δ. Κωνσταντάρα (7.30 μ.μ.), «Αριζόνα» του Β. Σκαρμούτσου (8 μ.μ.), « Προσεχώς απόδραση» από το Βρες το Δολοφόνο (9.30 μ.μ.). Κυρ. 3/6: διαγωνισμός Scratch Night (6 μ.μ.), «Από Μηχανής Άνθρωπος» από τους Pulse (6.30 μ.μ.), «Salome» από το UnVeil (8 μ.μ.), «Οδύσσειες» από το Κράμα (9.15 μ.μ.), «PolkaDot21 [The Waiting Room]» από το Matrioska Ensemble (10 μ.μ.).

Bios

Από 28/5 Μέχρι 3/6
Πρεμιέρα: 28/5/2018
Bob Theatre Festival 2018

Το δαχτυλίδι της μάνας 

Κοινωνικό
Η ομάδα θέλοντας να ξορκίσει την πίκρα του θανάτου στήνει μια τελετή αποχαιρετισμού, σ' αυτό το έργο που εκτυλίσσεται στην ελληνική ύπαιθρο και παρακολουθεί τις τελευταίες στιγμές ενός 17χρονου αγοριού.

Tempus Verum - Εν Αθήναις

Από 1/6 Μέχρι 10/6
Πρεμιέρα: 1/6/2018
Το δαχτυλίδι της μάνας

Δράκουλας 

Δράμα
Με αφετηρία το μυθιστόρημα της φανταστικής λογοτεχνίας η σκηνοθέτις διαμορφώνει ένα υδάτινο σκηνικό χώρο στον προθάλαμο της παράστασης και εξελίσσει τη δράση σε ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του έργου

Θέατρο Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Από 3/6
Πρεμιέρα: 3/6/2018
Δράκουλας

Human Voice  

Μονόλογος
Η ψυχολογική κατάρρευση μιας γυναίκας που μιλάει στο τηλέφωνο με τον επί πέντε χρόνια έρωτά της, ο οποίος την εγκαταλείπει.

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β΄ Σκηνή

Από 26/5 Μέχρι 2/6
Πρεμιέρα: 26/5/2018
Human Voice

Form.at 

Σύγχρονος Χορός
Μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία.

Bios

Από 6/6 Μέχρι 10/6
Πρεμιέρα: 6/6/2018
Form.at

Το κυνήγι της ευτυχίας 

Σκηνική Σύνθεση
Οι πρωτοεμφανιζόμενες στη χώρα μας ομάδες παρουσιάζουν μια παρωδία των σπαγκέτι γουέστερν που ξεκινάει από ένα σαλούν της Άγριας Δύσης και τελειώνει στα πεδία μάχης του Ιράκ. Σατιρική ματιά στο μύθο του αμερικανικού ονείρου

Πειραιώς 260 (Χώρος Η΄)

Από 1/6 Μέχρι 3/6
Το κυνήγι της ευτυχίας

Η Κυρά της Θάλασσας 

Δράμα
Ένας διάλογος με το κλασικό έργο, μια απόπειρα προσέγγισης των ηρώων, οι οποίοι απαντώνται ακόμη και σήμερα στην πραγματική ζωή, αλλά και κατανόησης της συμπεριφοράς και της ιστορίας τους

Bios αθηνόραμα Club

Μέχρι 27/5
Η Κυρά της Θάλασσας

Μετά την πρόβα, Περσόνα 

Δράμα
Ο διεθνώς καταξιωμένος Βέλγος σκηνοθέτης, γνωστός για τις ωραίες διασκευές ταινιών του Ίγκμαρτ Μπέργκμαν δραματοποιεί δυο έργα του με λιτότητα και ατμοσφαιρικότητα.

Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»)

Από 1/6 Μέχρι 3/6
Μετά την πρόβα, Περσόνα

Η σημασία να είναι κανείς ειλικρινής 

Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
Τα πρόσωπα συναντιούνται και εμπλέκονται σε μια σειρά από διασκεδαστικά γεγονότα, αντιμετωπίζοντας έτσι την κρυφή τους επιθυμία να είναι ο σοβαρός και ειλικρινής εαυτός τους.

Studio Mαυρομιχάλη

Από 28/5 Μέχρι 5/6
Πρεμιέρα: 28/5/2018
Η σημασία να είναι κανείς ειλικρινής

Speechless 

Σύγχρονος Χορός
Η παράσταση εμπνέεται από δημόσιους λόγους, διακηρύξεις, άρθρα και κείμενα, φέρνοντας στο φως την θραυσματική και ανεπίσημη φωνή των γυναικών που ταξιδεύει από τα βάθη των αιώνων μέχρι τις μέρες μας.

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Από 2/6 Μέχρι 5/6
Πρεμιέρα: 2/6/2018
Speechless

Στέλλα κοιμήσου 

Κοινωνικό
Το πρώτο θεατρικό έργο του βραβευμένου κινηματογραφιστή («Σπιρτόκουτο»), αθυρόστομο, βίαιο και ανατριχιαστικά αληθοφανές, μας βάζει στην πολυτελή βίλα ενός νεόπλουτου νονού της νύχτας, όπου ακόμη και οι οικογενειακές σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος.

«Τζένη Καρέζη»

Από 1/10 Μέχρι 13/11
Πρεμιέρα: 1/10/2018
Στέλλα κοιμήσου

Talos 

Χορευτική performance
Η παράσταση-διάλεξη εμπνέεται από ένα υπερ-αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης, με το όνομα του μυθικού «ρομπότ»-φύλακα της αρχαιότητας, που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. στις αρχές των ’00s αλλά παρέμεινε στο στάδιο του πειραματισμού

Πειραιώς 260 (Χώρος Ε΄)

Από 4/6 Μέχρι 6/6
Talos

Terrain 

Σύγχρονος Χορός
Κάθε παράσταση είναι ένα διαφορετικό έργο το οποίο επιτρέπει στις χορεύτριες και τους θεατές μια πολύπλευρη και φευγαλαία ερμηνεία του μέσα από την βιωμένη πραγματικότητα.

Trii Art Hub

Από 2/6 Μέχρι 12/6
Πρεμιέρα: 2/6/2018
Terrain

Το φιντανάκι 

Κοινωνικό
Σε μια αθηναϊκή αυλή του Μεσοπολέμου, οι κάτοικοι ζουν την καθημερινότητα αποκαλύπτοντας ομοιότητες με την ηθική παρακμή και τα διλήμματα του σήμερα.

Χυτήριο αθηνόραμα Club

Μέχρι 29/5
Το φιντανάκι

Viva Momix 

Μουσικοχορευτικό Θέαμα
Χορός, ακροβατικά, θέατρο, τσίρκο, βίντεο, ειδικά εφέ – το πολυσυλλεκτικό ύφος των αμερικανών θαυματοποιών τους κάνει να ξεχωρίζουν. Επιστρέφουν για να γιορτάζουν 35 χρόνια παρουσίας με μία φαντασμαγορική επετειακή παράσταση.

Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»)

Από 19/6 Μέχρι 23/6
Πρεμιέρα: 19/6/2018
Viva Momix