 |
| Αναζήτησε το σύμβολο αθηνόραμαclub στους οδηγούς της ενότητας που σε ενδιαφέρει |
|
|
|
|
|
|
|
Σας ενημερώνουμε ότι κατ' εξαίρεση οι εκπτώσεις και οι ειδικές τιμές του αθηνόραμα Club δεν θα ισχύσουν την Πέμπτη 25η Μαρτίου. |
|
 |
|
|
 |

 |  | Πρωταθλητές και ηττημένοι |  |
 |  |
 | | | Σε ποια κατάσταση βρίσκει το τέλος της σεζόν τα θέατρα; Οι εισπράξεις στο box office του λονδρέζικου West End δείχνουν ότι το 2009 ήταν εισπρακτικά μια επιτυχημένη χρονιά, με έσοδα πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες. Αυτό σημαίνει πως οι θεατές επέλεξαν το θέατρο παρά την κρίση. Στην Αθήνα των τριακοσίων και πλέον θεατρικών παραγωγών δεν έχει γίνει ακόμη αντίστοιχη καταγραφή για το πώς κινήθηκε η σεζόν. Ανεπίσημα ακούμε τους παραγωγούς να δηλώνουν πως το ελληνικό θέατρο δοκιμάστηκε φέτος, όπως και κάθε άλλος τομέας του δημόσιου βίου. Πάντως, στο μαξιμαλιστικό θεατρικό σκηνικό της πόλης μας υπήρξαν και sold out, όπως το «Σλουθ», το οποίο «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη από τις 7/4 και παραστάσεις με μια σταθερή πορεία όπως το «Κτήνος στο φεγγάρι» (φωτό) που θα συνεχίσει στο Πορεία μέχρι το Μάϊο . Ίσως είναι ακόμα νωρίς να πούμε ακριβώς πώς μεταφράζεται η κρίση για την ελληνική θεατρική παραγωγή, σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται μοιρολατρία, αλλά ενδοσκόπηση και παραστάσεις που σέβονται τον θεατή. Όπως λέει ο Δ. Δημητριάδης στο επίκαιρο «Πεθαίνω σα Χώρα» (1978): «Το αδιέξοδο της χώρας ήταν μέσα στην ψυχή των κατοίκων της».
Ιλειάνα Δημάδη idimadi@athinorama.gr
Μαρία Κρύου mkriou@athinorama.gr |
 |
 |  |
 | | | Αν και κινούνται εκτός star system, είναι γνωστοί στους θεατρόφιλους που τους έχουν χειροκροτήσει για ερμηνείες τους. Την προηγούμενη εβδομάδα και ο κόσμος του θεάτρου τούς τίμησε με Βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν».
Μαρίνα Ασλάνογλου
Για την ερμηνεία της ως ονειροπαρμένη Κάθριν στο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, οι αναγνώστες του «α» της χάρισαν τον Οκτώβριο του 2009 το 2ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Τώρα, ήρθε ακόμα μία διάκριση για την ίδια ερμηνεία. Η Μαρίνα Ασλάνογλου είναι η νέα κάτοχος του Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» ως καλύτερη νέα ηθοποιός της θεατρικής σεζόν 2009-10.
Μιχάλης Οικονόμου
Τον είδαμε να πλάθει τον οριακό ρόλο του δωσίλογου Νταούντ στο πολυβραβευμένο «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, το οποίο σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με παραδοσιακά ηθογραφικά υλικά, αποδεικνύοντας έτσι ότι διαθέτει ποιότητα καρατερίστα. Το ταλέντο του αξιολογήθηκε και γι' αυτόν το ρόλο ο τριαντάχρονος ηθοποιός τιμήθηκε με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» ως ο καλύτερος νέος ηθοποιός της θεατρικής σεζόν 2009-10.
Ιλειάνα Δημάδη idimadi@athinorama.gr
Μαρία Κρύου mkriou@athinorama.gr |
 |
 |  | Παράλληλες εκδηλώσεις στο Εθνικό |  |
 |  |
 | | | Η συνάντηση των «Αναγνώσεων» του Εθνικού Θεάτρου, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή, με το θεατρόφιλο κοινό έγινε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια. Η θετική ανταπόκριση οδήγησε το Τμήμα Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου και τη Σίσσυ Παπαθανασίου, η οποία έχει την επιμέλεια του project, να συνεχίσουν και φέτος μ' ένα αφιέρωμα σε Έλληνες που είτε γεννήθηκαν είτε έζησαν πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το ανέκδοτο έργο «Φαίδρα» του Γ. Χειμωνά, το οποίο παρουσιάστηκε ήδη κι έπονται τα «Παραμύθι της κίτρινης χώρας» του Δ. Αλεξάκη από τη Θεατρική Ομάδα Το Κόκκινο Δάσος, «Ακροβασία» της Ν. Ράπτη από τη Θεατρική Ομάδα Δυτικά της Πόλης, «Πραγματικότητα» της Κλ. Λιονάκη από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ και «Απολογία» του Αlex Κaye Campbell από την Ανέμη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αφού θα βρεθείτε στο κτίριο Τσίλερ, δείτε και τα έργα τέχνης των Rhona Bitner, Michel Francois και Μάρως Μιχαλακάκου, τα οποία παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης «Κοινή Θέα - Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο» (φωτό).
Ιλειάνα Δημάδη idimadi@athinorama.gr
Μαρία Κρύου mkriou@athinorama.gr |
 |
αρχείο σχολίων (ανά εβδομάδα) |
 |
|
| Πάθος, έρωτα και άφθονο ρυθμό από την Ανδαλουσία φέρνει η χορεύτρια Αlicia Marquez, μαζί με τους Jordi Αlbarran Flores (κιθάρα) και Mercedes Jimenz Cortes (φωνή), στο "Half Note Jazz Club". Η Αlicia, σπουδαία χορεύτρια και από τις πιο γνωστές της σημερινής παράδοσης του φλαμένκο στη σκηνή της Σεβίλης, κάνει επίδειξη χορευτικού... pasion από τις 19 έως και τις 25/3. |
 |  | HALF NOTE JAZZ CLUB Τριβωνιανού 17, Παγκράτι ,2109213310 |
|
| Η δωρική Λυδία Κονιόρδου γεμίζει τη σκηνή στην παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, όπου η τραγωδία του Ευριπίδη φιλτράρεται μέσα από νεοελληνικές μνήμες και η προσφυγιά, αιώνια όσο και απολύτως σημερινή, έρχεται στο προσκήνιο. |
|
|