Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Θέμα
Η γήινη και κοινοτική «Αντιγόνη»  του Κωνσταντίνου Ντέλλα

Η γήινη και κοινοτική «Αντιγόνη» του Κωνσταντίνου Ντέλλα

Η υπογραφή του σκηνοθέτη με την άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή, προδιαθέτει για μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία την οποία καλούνται να φέρουν εις πέρας μια ομάδα νεομφανιζόμενων κυρίως ηθοποιών μαζί με κατοίκους του Λυγουριού και μαθητές μουσικού λυκείου.

Συνέντευξη
Μαρία Κίτσου: «Πιστεύω και στη μοίρα και στην τύχη»

Μαρία Κίτσου: «Πιστεύω και στη μοίρα και στην τύχη»

Δυναμική φιγούρα με εύθραυστη ευαισθησία, η Μαρία Κίτσου δημιουργεί πανίσχυρους ρόλους. Λίγο πριν τη δούμε στο ρόλο της Ιοκάστης στην καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μιλήσαμε για την παράσταση και αναπόφευκτα φτάσαμε στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Ήμουν εκεί
«Τρωάδες» σαν δελφική μυσταγωγία

«Τρωάδες» σαν δελφική μυσταγωγία

Οι κατά Τερζόπουλο «Τρωάδες», οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο Δελφών, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου που διοργανώθηκε προς τιμή του σκηνοθέτη από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, πηγαίνουν πέρα από το θεατρικό, πέρα ακόμη και από το ευρύτερο πολιτισμικό γεγονός.

Θέμα
13 Λόγοι για θεατρικές αποδράσεις στην Επίδαυρο

13 Λόγοι για θεατρικές αποδράσεις στην Επίδαυρο

Καταγράφουμε βήμα-βήμα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου, όπου φέτος κυριαρχούν οι τραγωδίες με αναφορά στο μύθο των Ατρειδών, αλλά και πειραματικές προτάσεις, καθιερωμένα ονόματα, συμπαραγωγές διεθνούς κύρους, λιγότερο παιγμένες τραγωδίες και βέβαια αριστοφανικές κωμωδίες.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Θέατρο στο Αρχείο Θεμάτων