Πρεμιέρες

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες...

Από -

Δεν έχουν τέλος οι πρεμιέρες σε αυτήν την πόλη! Από το νέο κύμα παραστάσεων που έσκασε αυτές τις ημέρες αλιεύουμε έναν πειραγμένο «Οθέλλο» και μια κλασική «Μαρία Στιούαρτ» αλλά και ακόμη τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων κι ένα ακατάλληλο για ανηλίκους.

«Επέστρεφα»

Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που επιστρέφει από το θάνατο στη ζωή είναι το έργο της Φρίντας Μιράμπιτα (Χαρά Κιούση), που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα που διευθύνει η Λεία Βιτάλη. Παίζουν οι Ελένη Φιλίππα και Τάσος Μπλάτζιος. (Αγγέλων Βήμα, από 30/1)

«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»

Νέα και ξεχωριστή ηθοποιός, η Ηλιάνα Μαυρομάτη επιστρέφει με το μονόλογο της 17χρονης αγωνίστριας της ΕΠΟΝ, η οποία το 1944 εκτελέστηκε στην Καισαριανή από τους κατακτητές λίγες ημέρες πριν από την αποχώρησή τους. Το κείμενο είναι της Θ. Αντωνοπούλου. Επί σκηνής και ο μουσικοσυνθέτης Ισίδωρος Πάτερος. (Επί Κολωνώ, από 28/1)

«Μαρία Στιούαρτ»

Δύο βασίλισσες αντιμέτωπες. Η Ελισάβετ της Αγγλίας εναντίον της Μαρίας της Σκοτίας ή αλλιώς η Λουκία Παπαδάκη και η Μαίρη Βιδάλη αντίστοιχα. Εκείνες πρωταγωνιστούν στο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φρίντριχ Σίλερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυρια­κού, με έναν δεκαμελή θίασο να τις συνοδεύει. (Διάχρονο, από 28/1)

«Οθέλλος: ο μαύρος της Βενετίας»

Έξι νέοι ηθοποιοί βουτάνε στο άδυτο της σαιξπηρικής τραγωδίας της ζήλιας με όπλα τη μετάφραση του Δ. Δημητριάδη και τη σωματική τους ενέργεια. Οι Αλέξανδρος Αχτάρ και Παναγιώτης Μπρατάκος συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία και αναζητούν την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία της Δυσδαιμόνας από τον σύζυγό της. (Vault, από 28/1)

«Ο συνοδός»

Σύμφωνα με τους συντελεστές της, είναι η «πιο τολμηρή παράσταση της χρονιάς». Οπωσδήποτε ακατάλληλος για ανηλίκους, ο «Συνοδός» του Ρόμπερτ Κράουτς ανεβαίνει από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, με τον νέο ηθοποιό Ανδρέα Λοϊζίδη σε ρόλο συνοδού κυριών. Μαζί του η Γεωργία Σιακαβάρα και η Τζόυς Μιχαηλίδου. (Τσάι στη Σαχάρα, από 28/1)

«Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη»

Η ομάδα 4Frontal και ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης μας χάρισαν παλιότερα τον προβοκατόρικο «Μουνή». Τώρα επιστρέφουν ανοίγοντας τα ημερολόγια της ζωγράφου του 1900 και μας θυμίζουν τόσο την επιτυχία όσο και το μοιραίο έρωτά της με τον συγγραφέα Περικλή Γιαννόπουλο, τον «αυτόχειρα του Σκαραμαγκά» («104», από 27/1).

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης