Christmas

7 must κλασικές έξοδοι θεάτρου

Από -

«Ο γάμος του Φίγκαρο»: Θέαμα ευθυμίας και ευωχίας, η ευφάνταστη κωμωδία του Μπωμαρσαί (1784) που προέβλεψε μες στο σατιρικό της οίστρο τη Γαλλική Επανάσταση, ανεβαίνει ως εντυπωσιακή και διασκεδαστική παράσταση συνόλου δια χειρός Στάθη Λιβαθινού (Μέγαρο Μουσικής).

«Η Μεγάλη Χίμαιρα»: Το περίφημο μυθιστόρημα του Καραγάτση ως πρωτοκλασάτη αστική τραγωδία, με την έξοχη Αλεξάνδρα Αιδίνη ως Γαλλίδα ερωτευμένη με την Ελλάδα αλλά και με τους Μάξιμο Μουμούρη-Δημήτρη Μοθωναίο σε μια από τις (διαρκώς) sold-out παραγωγές της διετίας (Πορεία).

«Ο θεός της σφαγής» της Γιασμίν Ρεζά: Μια χρυσή τετράδα πρωταγωνιστών (Κ. Μαρκουλάκης, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Στ. Γουλιώτη, Λ. Μιχαλοπούλου) και μια πνευματώδης σάτιρα δωματίου για τη δυσκολία να είσαι «πολιτισμένος» (Αθηνών).

«Θείος Βάνιας»: Κλασικότροπος και ατμοσφαιρικός Τσέχωφ στη σκηνοθεσία της Λ. Μελεμέ με Γ. Φέρτη, Στ. Μάινα και Αλ. Καλτσίκη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους (Νέο θέατρο Βασιλάκου).

«Ριχάρδος ΙΙΙ»: Σαίξπηρ σαν σκοτεινό καρτούν στο Εθνικό θέατρο από τον Γιάννη Χουβαρδά σε μια πολύωρη παράσταση που μπορεί να ξενίσει με την αισθητική Rocky Horror Show αλλά με ένα all-star-cast  να καταθέτει ερμηνείες μεθυστικής σαγήνης (Δ. Λιγνάδης, Θ. Μπαζάκα, Κ. Καραμπέτη, Άλκ. Πουλοπούλου, Ν. Ψαρράς κ.α.).

«Ο βίος του Γαλιλαίου» : Κάθε αράδα «κάτι» σημαίνει στο δαιδαλώδες έργο του Μπρεχτ για τον ιδιοφυή Ιταλό επιστήμονα που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόταν ο άνθρωπος το σύμπαν. Ανεβαίνει από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο με τον Χρήστο Στέργιογλου στο πρώτο ρόλο και ένα γερό επιτελείο να τον συνοδεύει (Εθνικό Rex-Kοτοπούλη).

«Φάουστ»: Το έργο ζωής του Γκαίτε με τον Νίκο Κουρή σε ένα ρόλο ζωής, τον ταλαντούχο Αργύρη Πανταζάρα ως Μεφιστολή και στο σκηνοθετικό πηδάλιο ένα κορίτσι που ξέρει να κάνει ωραίες παραστάσεις, την Κατερίνα Ευαγγελάτου (Δημοτικό θέατρο Πειραιά).

Σχετικά Θέματα

Ο θεός της σφαγής

17/12/2015

Ο θεός της σφαγής

Μια πολυβραβευμένη σάτιρα δωματίου που απαιτεί ηθοποιούς πολλών καρατίων για να παίξουν τέσσερις αστούς σε παράκρουση τους βρίσκει στους εκρηκτικούς πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης: Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Λουκία Μιχαλοπούλου και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Γιάννης Χουβαρδάς: «Ο Ριχάρδος είναι ο μεγάλος ψυχαγωγός»

10/12/2015

Γιάννης Χουβαρδάς: «Ο Ριχάρδος είναι ο μεγάλος ψυχαγωγός»

«Ένας είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του έργου: ο Ριχάρδος, ο μέγας γελωτοποιός» αποφαίνονται οι μελετητές του Σαίξπηρ, όπως ο Χάρολντ Μπλουμ. Ο Γιάννης Χουβαρδάς διαφωνεί και μας εξηγεί το γιατί.

Τι σας έμαθε ο Μπρεχτ, κύριε Στέργιογλου;

10/12/2015

Τι σας έμαθε ο Μπρεχτ, κύριε Στέργιογλου;

Στον «Βίο του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ που ανεβάζει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Εθνικό Θέατρο, ένας φοβερός ρολίστας πρωταγωνιστεί. Κάναμε στον Χρήστο Στέργιογλου μία ερώτηση και μας έδωσε οχτώ απαντήσεις.

Η Μεγάλη Χίμαιρα

29/10/2015

Η Μεγάλη Χίμαιρα

Πόσο μπορεί να «σκάψει» εντός της μια σκηνοθεσία; Με νέα διανομή αλλά πάντα με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη να κυριαρχεί, ξαναδουλεμένη στη λεπτομέρειά της με έναν βαθιά καλλιεργημένο ψυχολογικό ρεαλισμό, η «Μεγάλη Χίμαιρα» λειτουργεί παραδειγματικά: ιδού τι σημαίνει αστικό θέατρο.

Φάουστ δια χειρός Κατερίνας Ευαγγελάτου

12/10/2015

Φάουστ δια χειρός Κατερίνας Ευαγγελάτου

Με το κλασικό αριστούργημα του Γκαίτε καταπιάνεται η σκηνοθέτις σε μια παράσταση που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τους Ν. Κουρή και Α. Πανταζάρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο γάμος του Φίγκαρο

05/03/2015

Ο γάμος του Φίγκαρο

Γητεύουν, ρητορεύουν, επικρίνουν, σαρκάζουν οι ήρωες του Μπομαρσέ... Τους ενσαρκώνει ένα δυνατό υποκριτικό σχήμα σε μια εξαιρετική μεταφορά της κλασικής κωμωδίας, που χαρίζει γενναιόδωρα το γέλιο.

Θείος Βάνιας

15/01/2015

Θείος Βάνιας

Κλασικότροπη ατμόσφαιρα και καλές ερμηνείες βουτηγμένες σε ένα κράμα λυρισμού και ψυχολογικού ρεαλισμού, με το αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα να δικαιώνεται από τη διακριτική­ σκηνοθεσία. Από τον θίασο των πρωταγωνιστών ξεχωρίζουν η Αλεξία Καλτσίκη και ο Στέλιος Μάινας.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης