Πρόσωπα

5 πρεμιέρες, 5 πρωταγωνιστές για την εβδομάδα 17-23/11

Από -

Ο Γιώργος Κοτανίδης μεταμορφώνεται στον Νίκο Ζαχαριάδη, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε πρόσφυγα του 1922, η Όλια Λαζαρίδου στην μπεκετική Γουίνι, ο Γιώργος Κιμούλης σε δαιμόνιο εραστή και... Δείτε ακόμη ποιοι ηθοποιοί ηγούνται των προσεχών πρεμιερών.

Όλια Λαζαρίδου

Διαθέτει την ελαφράδα και τη σοβαρότητα που ταιριάζουν στη Γουίνι, τη –θαμμένη στο λόφο– ηρωίδα των «Ευτυχισμένων Ημερών» του Μπέκετ, που ανεβάζει η νέα και πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου, φωτίζοντας το εμβληματικό έργο σαν μια υπαρξιακή φούγκα του ’60. Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Μέντης. («Bios», από 18/11)

Δέσποινα Μπεμπεδέλη

«Φιλιώ Χαϊδέμενου»: παράσταση­-φόρος τιμής στην επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο Βασίλης Ευταξόπουλος σκηνοθετεί την κορυφαία ηθοποιό κι εκείνη ζωντανεύει την ιστορία της και την Ιστορία μας συνοδεία των τραγουδιών που ερμηνεύουν ζωντανά οι Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά κ.ά. (Βεάκη, από 23/11)

Μιχάλης Συριόπουλος

Καλλιτεχνικός διευθυντής γνωστής δραματικής σχολής και ανερχόμενος ηθοποιός, επιλέχτηκε από τον Θωμά Μοσχόπουλο για τον ρόλο του Γιόζεφ Κ. στην παράσταση «Η Δίκη του Κ.», μια ελεύθερη διασκευή του προφητικού μυθιστορήματος «Η Δίκη», με έναν δεκαμελή θίασο να δίνει σάρκα και οστά στο μαύρο χιούμορ του Φραντς Κάφκα. (Πόρτα, από 18/11)

Γιώργος Κοτανίδης

Έφτασε μέχρι το Σουργκούτ της Σιβηρίας, τόπο εξορίας του Νίκου Ζαχαριάδη, για να γράψει το έργο «Ομπίντα» και να μπορέσει να ενσαρκώσει τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ λίγες ώρες πριν από την αυτοκτονία του, σε μια παράσταση που θα συζητηθεί. (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 21/11)

Κώστας Κορωναίος

«Καλύτερα ροζ γουρουνάκι παρά σκατί ανθρωπάκι», θα τον ακούσουμε να μονολογεί ως «Κατάθλας». Ποιος θα μπορούσε να είχε γράψει μονόλογο με τέτοιον τίτλο και ήρωα έναν αιρετικό καταθλιπτικό; Μόνο η –πάντα σαρκαστική– Λένα Κιτσόπουλου. Ο Μιχάλης Γιγιντής σκηνοθετεί. (Skrow, από 22/11)

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης