Νέος κύκλος παραστάσεων για το «Στέλλα κοιμήσου»

Τάραξε, συγκίνησε, βραβεύτηκε και τον Οκτώβρη επιστρέφει στο «Τζένη Καρέζη». Όσοι δεν είδατε το «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη μην το χάσετε.

Νέος κύκλος παραστάσεων για το «Στέλλα κοιμήσου»

Τάραξε, συγκίνησε, βραβεύτηκε και τον Οκτώβρη επιστρέφει στο «Τζένη Καρέζη». Όσοι δεν είδατε το «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη μην το χάσετε.

Νέος κύκλος παραστάσεων για το «Στέλλα κοιμήσου» - εικόνα 1
Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Κολιοπούλου

Η ακραία ρεαλιστική, αθυρόστομη και αφυπνιστική για το κοινό «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη παίχτηκε για δυο χρόνια στο Εθνικό Θέατρο κάνοντας απανωτά sold out και από 1η Οκτωβρίου, με τη συγκατάθεση και επ’ ωφελεία του Εθνικού θα παίζεται στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Ο οξυδερκής και ταχύτατα εξελισσόμενος θεατρικός επιχειρηματίας Μίλτος Σωτηριάδης πήρε τη γενναία απόφαση να συμπεριλάβει την παράσταση του Οικονομίδη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για τη σεζόν 2018 – 2019.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου Γιάννης Οικονομίδης το 2006 είχε αναθέσει στην ομάδα 90οC τη διασκευή και τη μεταφορά στο θέατρο της ταινίας του «Σπιρτόκουτο» και λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν να μπει τόσο δυναμικά στο θεατρικό στίβο γράφοντας και σκηνοθετώντας. Με το «Στέλλα κοιμήσου» έβαλε στο στόχαστρο της πένας του την αγία ελληνική οικογένεια και συγκεκριμένα την οικογένεια ενός μεγαλομαφιόζου, ο οποίος πρέπει να παντρέψει την κόρη του με τον γιο ενός πολιτικού παράγοντα, ώστε να «καθαρίσει το όνομα της οικογένειας». Πέρα από τα όρια της ηθογραφίας ή του αστικού δράματος η παράσταση έχει τρέλα, θυμό αλλά και τσαγανό! Να θυμίσουμε πως δυο από τους ηθοποιούς της παράστασης διακρίθηκαν πρόσφατα. Η Ιωάννα Κολιοπούλου κέρδισε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρος το Βραβείο Δημήτρης Χορν. Είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών και οι προπωλήσεις για το Στέλλα κοιμήσου» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» μόλις ξεκίνησαν στο www.viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Στέλλα κοιμήσου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το πρώτο θεατρικό έργο του βραβευμένου κινηματογραφιστή («Σπιρτόκουτο»), αθυρόστομο, βίαιο και ανατριχιαστικά αληθοφανές, μας βάζει στην πολυτελή βίλα ενός νεόπλουτου νονού της νύχτας, όπου ακόμη και οι οικογενειακές σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.