Η «Πορνογραφική σχέση» μέσα από 5 ατάκες ζωής που ξέρεις... πολύ καλά

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μια σεξουαλική φαντασίωση. Μπορούν να ερωτευτουν; Ακόμα και να αγαπηθούν; Οι ατάκες του έργου μίλησαν στη ψυχή μας…

Η «Πορνογραφική σχέση» μέσα από 5 ατάκες ζωής που ξέρεις... πολύ καλά

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μια σεξουαλική φαντασίωση. Δεν ξέρουν ο ένας το όνομα του άλλου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μια καθαρά σαρκική σχέση. Όμως η μια συνάντηση διαδέχεται την άλλη. Πλέον τους ενώνει κάτι παραπάνω από το σεξ. Τι είναι πιο τρομακτικό; Το να πραγματοποιήσεις μια ανομολόγητη ερωτική φαντασίωση ή το να τολμήσεις να «απογυμνωθείς» στα μάτια του άλλου; Μπορεί μια σαρκική συνάντηση να οδηγήσει σε μια ιστορία αγάπης;

Από αυτό που παρακολούθησα στην αφτιασίδωτη και καίρια παράσταση του Βαγγέλη Παπαδάκη, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Χριστίνα Δενδρινού, η απάντηση έχει μάλλον θετικό πρόσημο. Οι συζητήσεις που διαδραματίζονταν επί σκηνής αλλά και οι εξομολογήσεις των ηρώων προς το κοινό βρίθουν κομματιών αληθινής ζωής. Μοιράζομαι μαζί σας μερικές ατάκες που νομίζω ότι όλοι κάπου, κάποτε, τις ακούσαμε, τις σκεφτήκαμε, τις νιώσαμε, τις ονειρευτήκαμε, τις είπαμε ή θελήσαμε να τις πούμε…

Η «Πορνογραφική σχέση» μέσα από 5 ατάκες ζωής που ξέρεις... πολύ καλά - εικόνα 1

«Μια ερωτική εξομολόγηση πολλές φορές είναι επιλογή… Σ’ αγαπώ… ή τέλος πάντων αυτή την εντύπωση έχω τώρα…»

«Έχεις κάνει έρωτα κουρασμένη; Αφήνεσαι πραγματικά…»

«Εμένα στον έρωτα μου αρέσει να μιλάω».

«Η πρώτη φορά ήταν απογοητευτική, όπως κάθε φορά που κάνεις έρωτα, παρ’ όλα αυτά ήταν όμως ωραία… Πολύ ωραία…»

«Στην αρχή την έβρισκα ωραία… πολύ ωραία… έπειτα έβλεπα σταδιακά τα ελαττώματά της».

Η «Πορνογραφική σχέση» είναι μια ιστορία αγάπης και ας μιλάει για δύο ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί με σκοπό τη συνουσία. Και αυτό γιατί πίσω από τη συνεύρεση υπήρχε η ανάγκη του έρωτα, η ανάγκη μιας γυναίκας και ενός άντρα να δώσουν και να αφεθούν σε τέτοιο σημείο που γίνεται αυτοσκοπός και η μόνη τους αλήθεια. Πολλές φορές όμως αυτό το συναίσθημα είναι τόσο «βαρύ», που σε φορτώνει με σκέψεις και ερωτηματικά τα οποία δεν μπορείς να αντέξεις και δραπετεύεις από αυτό, κάτι που λαχταράς τόσο…. Δραπετεύεις από το ίδιο το όνειρο. Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη ταινία, «Μία πορνογραφική σχέση», του Φρεντερίκ Φοντέιν που είδαμε το 1999 στις κινηματογραφικές αίθουσες και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας 1999, όπου η πρωταγωνίστρια τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας (Coupe Volpi). Λόγω του «προκλητικού» της τίτλου, προβλήθηκε σε διάφορες χώρες με τον τίτλο «An Affair Of Love». Στην Ελλάδα όμως ο τίτλος διατηρήθηκε, δίνοντας αφορμές για συζητήσεις στις αντροπαρέες (και όχι μόνο).

Η παράσταση παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9:30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια πορνογραφική σχέση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας άντρας και μια γυναίκα επιχειρούν να ανασυνθέσουν την ιστορία τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και τελικά έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.