Καινούργια σελίδα

3,5

Φροντισμένη παράσταση που αναδεικνύει όπως του αξίζει ένα «ελαφρύ», αλλά σοβαρό έργο που θίγει πολύ ανθρώπινα θέματα.

Καινούργια σελίδα

Φροντισμένη παράσταση που αναδεικνύει όπως του αξίζει ένα «ελαφρύ», αλλά σοβαρό έργο που θίγει πολύ ανθρώπινα θέματα.

Καινούργια σελίδα - εικόνα 1

Τα καλύτερα σενάρια είναι βγαλμένα από τη ζωή, επιβεβαιώνει ο Αμερικανός δημοφιλής συγγραφέας με αυτό το ημι-αυτοβιογραφικό έργο, που αποδίδει φόρο τιμής στη δεύτερη σύζυγό του, χάρη στην οποία ξεπέρασε το θάνατο της πολυαγαπημένης του πρώτης συζύγου. Ακριβώς αυτή είναι και η υπόθεση της «Καινούργιας σελίδας»: ο συγγραφέας Τζορτζ Σνάιντερ, κατόπιν της επίμονης προσπάθειας του αδερφού του Λέο να προχωρήσει στη ζωή του μετά το θάνατο της επί δώδεκα χρόνια συζύγου του, θα γνωρίσει την Τζένι Μαλόουν, ηθοποιό σαπουνόπερας που έχει μόλις χωρίσει από ένα δυστυχισμένο γάμο. Οι δυο τους πολύ γρήγορα θα ερωτευτούν και θα παντρευτούν, αλλά ο Τζορτζ δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ρισκάροντας την ευκαιρία της νέας αρχής. Παράλληλα διαδραματίζεται η ιστορία των υπεύθυνων για τη γνωριμία τους, του Λέο και της Φέι, φίλης της Τζένι, που δυσαρεστημένοι από τις σχέσεις τους επιχειρούν να μπλέξουν σε μια εξωσυζυγική ερωτική περιπέτεια.

Συγκινητική, τρυφερή και σπιρτόζικη, η «Καινούργια σελίδα» είναι δείγμα γραφής ενός μάστορα της σκηνής, που ξέρει πώς να κατασκευάσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία (οι πρώτες δύο σκηνές είναι πολύ χαρακτηριστικές της επιδεξιότητάς του να εισάγει άμεσα κι εύστοχα τους θεατές στο θέμα) και, από εκεί και πέρα, εστιάζει με ευαισθησία, αμεσότητα και χιού­μορ σε επίμαχα θέματα μονα­ξιάς, σχέσεων και, βεβαίως, του ­δικαιώματος σε μια δεύτερη­ ­ευκαιρία.

Καινούργια σελίδα - εικόνα 2

Το έργο ευτυχεί σε ένα συνολικά επιμελημένο ανέβασμα από τον Γιάννη Μόσχο. Από τη σκηνική εικόνα, χάρη στη μαεστρική σκηνογραφική δουλειά (Τίνα Τζόκα) που χώρεσε στη μικρή σκηνή του θεάτρου δύο «δίδυμα» σπίτια και στην επί σκοπού συγκεκριμένη χρωματική γκάμα σκηνικών και κοστουμιών­, που κλείνει το μάτι στον θεατή, το θέαμα αποζημιώνει εξαρχής. Ρυθμός, αίσθηση του αστείου, εμφανής χημεία μεταξύ των ηθοποιών και μια –σκηνοθετική αδεία– διασκευή στον ρόλο του Λέο, που φέρνει το έργο στις απαιτήσεις των καιρών μας, είναι τα χαρακτηριστικά της παράστασης. Μόνο που όσο αυτή προχωράει τόσο ο ρυθμός κάπως ξεκουρδίζεται και διαφαίνεται μια βεβιασμένη ερμηνεία από τους ηθοποιούς, ίσως επειδή το έργο πλατειάζει με τις πολλές του πληροφορίες.

Οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν επάξια την ευθύνη του καλού αποτελέσματος. Ο Ταξιάρχης Χάνος ερμηνεύει τον Τζορτζ με την απαιτούμενη αμηχανία που του προκαλεί η πολυετής αποχή από το φλερτ, αν και δεν εμφανίζεται πάντα άνετος στα δραματικά ξεσπάσματα του ρόλου. Η Μαρία Καλλιμάνη (Τζένι) είναι γοητευτική, με εσωτερικό δυναμισμό κάτω από τη φαινομενικά «ροζ» προσωπικότητά της. Η Άνδρη Θεοδότου, απολαυστική στον ρόλο της Φέι, παίρνει πάνω της μία από τις καλύτερες σκηνές της παράστασης. Καίριος και ο Άγγελος Μπούρας (Λέο), καλύτερος όμως στις κωμικές στιγμές του.

ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ Ιπποκράτους 7, κέντρο, 2103642334. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Καινούργια σελίδα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Δραματική κομεντί για τις δυσκολίες αλλά και τις ανατροπές που μας επιφυλάσσει η ζωή, ένα έργο για όλες αυτές τις καινούργιες σελίδες που καλούμαστε να γυρίσουμε

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".