Η Σοφία Μουτίδου μας αποκαλύπτεται

Τι άλλο έχει σπουδάσει η Σοφία Μουτίδου πέρα από το θέατρο; Που παίζει και τι θεωρεί επιτυχία;

Η Σοφία Μουτίδου μας αποκαλύπτεται

Η Σοφία Μουτίδου μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή με τις εμφανίσεις της σε σίριαλ αλλά και ως παρουσιάστρια-φαρσέρ στην πρωινή εκπομπή του Mega δίπλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όμως έχει αποδείξει στο θέατρο, ουκ ολίγες φορές, πως είναι γεννημένη κωμικός ερμηνεύοντας μάλιστα ρόλους-κλειδί. Ένα τέτοιο ρόλο ερμηνεύει στο «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου, μια λοξή ματιά στη σουρεαλιστική καθημερινότητα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Με αφορμή την παράσταση που παίζεται στο «Αλέκος Αέξανδράκης» μας είπε:
Η Νομική ήταν κάτι που τελείωσα χωρίς να είναι ουσιαστική επιλογή μου. Η αγάπη μου ήταν το θέατρο. Δε δυσκολεύτηκα να μην την ακολουθήσω. Ήμουν προγραμματισμένη για ηθοποιός (χα, χα!).
Σαν χαρακτήρας είμαι ζωηρή, ευδιάθετη και διεκδικητική και κατά βάση ακολουθώ την καρδιά μου. Όσο μεγαλώνω βάζω και, μυαλό…
Στο «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή» είπα το ναι, στον Αλέξανδρο Ρήγα πριν 13 χρόνια, το 2004. Τότε πρωτόπαιξα στην παράσταση. Λάτρευα τον Άλεξ ήμουν μαζί του από τους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη» την ελληνική κωμική-σατιρική σειρά της τηλεόρασης, είχα τρελαθεί. Όταν μου είπε: « Θέλω να δουλέψουμε μαζί σε κάτι» δεν μου είπε αμέσως τι ήταν. Τη στιγμή που μου το αποκάλυψε του ξεκαθάρισα ότι είναι εντελώς τρελός και βέβαια δέχτηκα αμέσως την πρόταση του. Στο έργο κάνω μια μοιρολογίστρα. Αλλιώς πια...
Τι φέρνει την επιτυχία; Αυτά που φέρνουν την επιτυχία είναι το κείμενο, οι συντελεστές το timing και το άστρο της κάθε παράστασης. Τίποτα από μόνο του. Όλα μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην κηδεία του πατέρα των δύο πρωταγωνιστριών λαμβάνει χώρα μια σειρά ευτράπελων καταστάσεων – να ’ναι καλά οι συγγενείς με τις λανθάνουσες συμπεριφορές

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.