6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας

Το χιούμορ συμβαδίζει με το δράμα, η δυστυχία με τη χαρά, το λογικό με το παράλογο σε έξι έργα που δίνουν υπόσταση σε προσωπικές ιστορίες εμπνευσμένες από το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας

Το χιούμορ συμβαδίζει με το δράμα, η δυστυχία με τη χαρά, το λογικό με το παράλογο σε έξι έργα που δίνουν υπόσταση σε προσωπικές ιστορίες εμπνευσμένες από το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

«Άνθρωπος στη σοφίτα»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 1

Ένα ζευγάρι Γερμανών προσφέρει καταφύγιο σε έναν Εβραίο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου. Καθώς ο χρόνος περνάει, ένας μυστικός έρωτας ανάβει στο συνταρακτικό έργο του Τίμοθι Ντέιλι, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Σκηνοθετεί η Γλύκα Στόιου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Π. Λιανός, Μ. Μαλταμπέ, Μ. Σαμαράς, Ν. Μαυροειδή. (Αγγέλων Βήμα, από 23/10)

«Τα τελευταία φεγγάρια»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 2

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ερμηνεύει για δεύτερη χρονιά τον χήρο ηλικιωμένο ο οποίος καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι όπου ζει με την οικογένεια του γιου του και να εγκατασταθεί σε οίκο ευγηρίας. Ο βετεράνος ηθοποιός υπογράφει και τη σκηνοθεσία του έργου του Φούριο Μπορντόν, πλαισιωμένος από τους Βάνα Πεφάνη και Στέλιο Ψαρουδάκη. (Άλμα, από 23/10)

«Ο ξένος»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 3

Ο ήρωας, καταδικασμένος σε θάνατο για το φόνο ενός Άραβα, βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Σύμφωνα με τον Αλμπέρ Καμί, αντιπροσωπεύει «τον άνθρωπο προτού συνειδητοποιήσει το παράλογο». Ο Δ. Τσιάμης σκηνοθετεί τους Γ. Μιχελή, Κλ. Μάρκου, Μ. Οικονόμου, Μ. Βαλάσογλου. (Από Μηχανής Θέατρο, από 23/10)

«7 χρόνια»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 4

Οι Αλ. Λογοθέτης, Κ. Ασπιώτης, Ορ. Αυγουστίδης, Αλ. Αϊδίνη, Γ. Χριστοδούλου σε ρόλους συνεργατών που κινδυνεύουν με φυλάκιση λόγω απάτης. Οι μύχιοι φόβοι και οι πόθοι τους εκτίθενται κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Οδ. Παπασπηλιόπουλος βασισμένος στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Χοσέ Καμπέθα και Κριστιάν Κόντι. (Αποθήκη, από 20/10)

«Ο δρόμος περνά από μέσα»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 5

Ένας ηλικιωμένος αριστοκράτης, αντί να δώσει αντιπαροχή το πατρικό του, συνάπτει συμφωνία με έναν αντικέρ. Στο έργο του 1990 ο Ιάκ. Καμπανέλλης σχολιάζει τη σύγκρουση των γενιών, των τάξεων και την αρπακτική διάθεση του νεοέλληνα. Σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος και παίζουν οι Γ. Κυρίτσης, Ηλ. Μαυρομάτη, Όμ. Πουλάκης κ.ά. (Καρέζη, από 20/10)

«Βούβα»

6 έργα αγγίζουν τα τραύματά μας - εικόνα 6

Απαγορευμένες επιθυμίες και ματαιωμένες προσδοκίες αποτυπώνονται στον καμβά αυτού του έργου με φόντο την ελληνική επαρχία. Η Ελένη Γκασούκα εκφράζει την αγωνία ενός άντρα και μιας γυναίκας που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Παίζουν οι Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Καϊκής κ.ά. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης. (Σύγχρονο Θέατρο, από 23/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Τα τελευταία Φεγγάρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ο αποχωρισμός ενός ηλικιωμένου καθηγητή από τον γιο του και ο τελικός απολογισμός της ζωής του.

Ο Ξένος

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 75 '

Η ιστορία ενός ανθρώπου που, δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια.

Ο δρόμος περνά από μέσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 115 '

Ένας ηλικιωμένος αριστοκράτης, αντί να δώσει το πατρικό του για αντιπαροχή, συνάπτει μια παράξενη συμφωνία με έναν αντικέρ. Κωμικοτραγικό έργο του 1990 για τη σύγκρουση των γενιών και των τάξεων.

Βούβα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους μέσα από λανθασμένες αποφάσεις.

Άνθρωπος στη Σοφίτα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η ανθρωπιά και ο έρωτας σε εποχή πολέμου, σε ένα έργο που παίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι Γερμανών που δίνει καταφύγιο σε έναν Εβραίο μέσα στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

7 Χρόνια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Μια επιχείρηση, τέσσερις φίλοι και μια απάτη. Ποιος θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα; Βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Χοσέ Καμπέθα και Κριστιάν Κόντι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.