5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση!

'Εξι ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με σπουδαίους ρόλους. Παραστάσεις τελείως δαφορετικές μεταξύ τους, που καλύπτουν όλα τα γούστα, εισβάλλουν στη θεατρική αρένα και είναι πανέτοιμες να κερδίσουν το κοινό. Θα τα καταφέρουν;

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση!

Τάσος Χαλκιάς

Τον Μιχάλη Ζαμπέτα, πατέρα του σπουδαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού, θα υποδυθεί ο Τ. Χαλκιάς στην παράσταση «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα» του Π. Ζούλια. Ο Μιχάλης, κουρέας στο επάγγελμα, ήταν εκείνος που δίδαξε τις πρώτες πενιές στον γιο του. Έτσι το 1932, σε ηλικία μόλις 7 ετών, ο μικρός Γιώργος, κερδίζει το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της α’ δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε σχολικό διαγωνισμό.Ο Μιχάλης ήταν παντρεμένος με την Μαρίκα Μωραΐτη, ανηψιά γνωστού βαρύτονου της εποχής.Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακόμισε στο Αιγάλεω. (Αλίκη, από 18/10)

Γιάννης Μπέζος

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 1
Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στους «Γαμπρούς της Ευτυχίας»

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου - Βασιλειάδη είναι το νέο σκηνοθετικό στοίχημα του Γιάννη Μπέζου, οποίος, ως γνωστόν, έχει μεγάλη αδυναμία στις ελληνικές κωμωδίες. Ο ίδιος θα υποδυθεί και τον Βαγγέλη, αδερφό της Ευτυχίας, που στην ταινία του 1962 ερμήνευσε ο Βασίλης Αυλωνίτης.Στην παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ηθοποιό να ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή τραγούδια που έχει συνθέσει ειδικά γι' αυτή τη δουλειά ο Φοίβος Δεληβοριάς.
(Προσκήνιο, από 18/10)

Νικήτας Τσακίρογλου

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 2
Ο Νικήτας Τσακίρογλου θα είναι ο Μπιγκ Ντάντι

Αντιμέτωπος με άλλον έναν ρόλο-πρόκληση, ο Ν. Τσακίρογλου είναι ο Μπιγκ Ντάντι, ο πατέρας-αφέντης, ένας Αμερικάνος κεφαλαιοκράτης, ένας αγροίκος γαιοκτήμονας του Νότου. Στο κλασικό αριστούργημα του Τ. Ουίλιαμς «Λυσσασμένη Γάτα» διά χειρός Ν. Χανιωτάκη.
(Θησείον, από 18/10)

Πέτρος Φιλιππίδης - Παύλος Χαϊκάλης

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 3
Επαναλαμβάνουν την παράσταση μια δεκαετία μετά.

Το εκρηκτικό κωμικό δίδυμο επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια στη θεατρική του επιτυχία «Ψέμα στο Ψέμα». Οι δυο τους υποδύονται μοναδικά τους γκαφατζήδες αστυνομικούς στην κωμωδία του Άντ. Νίλσον, που απογειώνεται χάρη στο κωμικό ταμπεραμέντο, στην πείρα και τη σκηνική τους χημεία.
(Μουσούρη, από 12/10)

Γρηγόρης Βαλτινός

5+1 πρωταγωνιστές σε ρόλους πρόκληση! - εικόνα 4
Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αλέξης Ζορμπάς

Στο μιούζικαλ, ένα είδος που αγαπά πολύ αλλά και του ταιριάζει γάντι, επιστρέφει ο Γρηγόρης Βαλτινός με τον «Αλέξη Ζορμπά». Μετά την καλοκαιρινή της περιοδεία, η παράσταση με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή και την αυθεντική μουσική του Μίκης Θεοδωράκη ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο.
(Από 12/10)*

*Η πρεμιέρα ακυρώθηκε τελεύταία στιγμή λόγω ξαφνικής ασθένειας του κ. Βαλτινού και θα μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Λυσσασμένη γάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 115 '

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ο έρωτας και οι συγκρούσεις σε μια πλούσια αγροικία του αμερικανικού Νότου.

Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 110 '

Παράσταση-φόρος τιμής στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα, σε μια παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του.

Ψέμα στο Ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Π. Φιλιππίδης και ο Π. Χαϊκάλης επιστρέφουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους και ως αστυνομικοί εμπλέκονται σε μια απίστευτη παρεξήγηση

Αλέξης Ζορμπάς

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά ζωντανεύει μέσα από τη διασκευή των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Αρραβωνιάσματα, παρεξηγήσεις, κληρονομιές και μια νύφη στα αζήτητα, σε μια κλασική κωμωδία που αγαπήθηκε στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη με πρωταγωνιστές τους Αυλωνίτη - Βασιλειάδου.

Ψέμα στο ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Π. Φιλιππίδης και ο Π. Χαϊκάλης επιστρέφουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους και, εμπλέκονται ως αστυνομικοί, σε μια απίστευτη παρεξήγηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.