8+1 παραστάσεις υπερθέαμα!

Οι εντυπωσιακές παραγωγές και τα μιούζικαλ, ελληνικά και... εισαγόμενα, δίνουν για άλλη μία χρονιά δυναμικό «παρών» στις σκηνές της πόλης. Ήρωές τους μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, μυθιστορηματικές προσωπικότητες ­αλλά και θρύλοι της μεγάλης οθόνης.

8+1 παραστάσεις υπερθέαμα!

Οι εντυπωσιακές παραγωγές και τα μιούζικαλ, ελληνικά και... εισαγόμενα, δίνουν για άλλη μία χρονιά δυναμικό «παρών» στις σκηνές της πόλης. Ήρωές τους μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, μυθιστορηματικές προσωπικότητες ­αλλά και θρύλοι της μεγάλης οθόνης.

8+1 παραστάσεις υπερθέαμα! - εικόνα 1
«Αλέξης Ζορμπάς» στο Βέμπο

Ζαμπέτας, Ζορμπάς, ­Καζαντζίδης και Στέλλα ανεβαίνουν στη σκηνή­, συνεχίζοντας έτσι την τάση των «ελληνικών μιούζικαλ», ένας αιώνας Ιστορίας, από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τις μέρες μας, αναβιώνει ως υπερπαραγωγή στον Ελληνικό Κόσμο, ενώ δεν θα μας λείψει και η λάμψη του Μπρόντγουεϊ, με διάσημα μιούζικαλ κι έναν Σαρλό που μας έρχεται από τη... Γαλλία.

Ο Σταμάτης Φασουλής, μάστορας των υπερπαραγωγών, επανέρχεται με την πολύ επιτυχημένη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Ένας 25μελής θίασος ζωντανεύει την ελληνική Ιστορία του 20ού αιώνα, με επικεφαλής τη Φιλαρέτη Κομνηνού στον ρόλο της Νίκης.


Ο Φασουλής υπέγραψε επίσης τη μουσική παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς», που περιόδευσε ανά την Ελλάδα και από τον Οκτώβριο ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο. Τον ήρωα του Καζαντζάκη ερμηνεύει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, Τάκης Παπαματθαίου και Νίκος Βερλέκης. «Μάλιστα κύριε» θα πουν στο Θέατρο Αλίκη (από 14/10) η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Χριστίνα Τσάφου και η Ελένη Καρακάση, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Ζούλια, σε μια παράσταση αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα, με τα τραγούδια του αυτοδίδακτου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού να ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής.

Πενιές θα ακουστούν από τον Δεκέμβριο και στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου, όπου η Μιμή Ντενίση θα σκηνοθετήσει ένα αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη που λατρεύτηκε όσο λίγοι, τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τον ερμηνεύει σκηνικά ο Μελέτης Ηλίας, ενώ τον θίασο συμπληρώνουν οι Ευαγγελία Μουμούρη, Δημήτρης Σταρόβας, Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, Αντώνης Λουδάρος κ.ά. Στο Βεάκη θα δούμε (από 28/10) την κινηματογραφική «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη –εμπνευσμένη με τη σειρά της από το έργο του Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»– να ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, σε μια υπερπαραγωγή με ζωντανή μουσική από πολυμελή ορχήστρα, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Πλατύραχου.

Η Ανδρομάχη Χρυσομάλη θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία, ο Πασχάλης Τσαρούχας τον μοιραίο Μίλτο και η Κατερίνα Κούκα την ιδιοκτήτρια του κέντρου όπου εμφανιζόταν η Στέλλα, ρόλο που στην ταινία του Κακογιάννη κρατούσε η Σοφία Βέμπο.

8+1 παραστάσεις υπερθέαμα! - εικόνα 2
«Στέλλα» στο Βεάκη

Έχοντας ήδη κερδίσει το στοίχημα­ με το κοινό σε δύο καλοκαιρινές παραστάσεις στο Ηρώδειο, το σκοτεινό «Sweeney Todd» του Στίβεν Σόντχαϊμ, που μετέγγραψε εξαιρετικά στα ελληνικά ο Γιώργος Πέτρου,­ θα επαναληφθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 27/10, 29/10 και 2/11. Ο ίδιος­ θα διευθύνει και την Καμεράτα, με τη Νάντια Κοντογεώργη να ξεχωρίζει και πάλι ως Mrs Lovett. Από το Μπρόντγουεϊ έρχεται στο Παλλάς και το «Cabaret», και μάλιστα με έναν σκηνοθέτη-έκπληξη! Ο Σωτήρης Χατζάκης θα παρουσιάσει το έργο που σφράγισε την ιστορία του μιούζικαλ τόσο στη σκηνή όσο και στη μεγάλη οθόνη, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φόσι το 1972 με τη Λάιζα Μινέλι απέσπασε 8 Όσκαρ. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σάλι Μπόουλς στην παράσταση, που θα ανεβεί την άνοιξη του 2018, θα ερμηνεύσει η Τάμτα.

Στο School of Arts της Νέας Υόρκης θα μετατρέψει από τις αρχές Νοεμβρίου τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος διασκεύασε και σκηνοθετεί το μιούζικαλ «Fame», με πρωταγωνιστές τους Κώστα Καζάκο, Άννα Παναγιωτοπούλου, Τάνια Τρύπη και Ίντρα Κέιν. Η σκηνή­ του Ακροπόλ μας έχει συνηθίσει σε μεγάλα θεάματα και δεν θα σπάσει­ ούτε φέτος την παράδοση: ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα ξεδιπλώσει εκεί τη ζωή του αγαπημένου Σαρλό στο βραβευμένο έργο του Ντανιέλ Κολά «Tσάρλι Τσάπλιν», που μετά την τεράστια επιτυχία του στο Παρίσι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (στα τέλη Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Νίκη

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 170 '

Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα, από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι το 2008.

Στέλλα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η Αν. Χρυσομάλη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας του Μ. Κακογιάννη, που βασίστηκε στο άπαιχτο θεατρικό έργο του Ιάκ. Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.