Ο ειρηνοδρόμος-Τζίμης Πανούσης έρχεται στην Αθήνα

Η μουσικοθεατική εκδοχή της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο έρχεται στο Ηρώδειο αλλά και σε άλλα ανοιχτά θέατρα.

Ο ειρηνοδρόμος-Τζίμης Πανούσης έρχεται στην Αθήνα

Ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός με λιμπρετίστα τον Δημοσθένη Παπαμάρκου μετέγραψαν την αριστοφανική «Ειρήνη» σε μια παράσταση μεταξύ όπερας και θεάτρου και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης ανέλαβε να την σκηνοθετήσει χρησιμοποιώντας και, τρισδιάστατες προβολές. Ο ειρηνοδρόμος-Τζίμης Πανούσης φόρεσε τη «στολή» του και με το «σκαθαερόστατό» του, ένα βρομερό σκαθάρι, έβαλε πλώρη για τον Όλυμπο προκειμένου να συναντήσει τους θεούς και να μάθει πού βρίσκεται η Ειρήνη –αφού πρώτα έκανε σύντομη διανυκτέρευση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αλλά και σε θέατρα της περιφέρειας. Να που ήρθε η στιγμή να κάνει στάση και στην Αθήνα: στο Ηρώδειο (4, 5/9), στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (10/9) και στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (17/9). Στην παράσυαση παίζουν ακόμα οι Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Ερμής), Ειρήνη Καράγιαννη (Ειρήνη), Αιμιλιανός Σταματάκης (Πόλεμος/Χορός).

Περισσότερες πληροφορίες

Ειρήνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας Τρυγαίος θα μας σώσει κι αυτός είναι ο Τζ. Πανούσης στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη παρουσιάζεται σε εκδοχή σύγχρονης όπερας, με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής να ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.