Η Βιρτζίνια Γουλφ ακόμα συναρπάζει

Η ψευδαίσθηση του αμερικάνικου ονείρου, η ψευδαίσθηση του…δικού μας ονείρου.  Ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη επιχειρούν την αποκαθήλωση του στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ».

Η Βιρτζίνια Γουλφ ακόμα συναρπάζει

Ηθοποιοί δοκιμασμένοι στον ψυχολογικό ρεαλισμό η Δήμητρα Χατούπη και ο Άκις Βλουτής είναι ικανοί να φωτογραφίσουν ρεαλιστικά τις συμπεριφορές του Τζωρτζ και της Μάρθας που οικοδομεί ο Έντουαρντ Άλμπι στο συγκλονιστικό δράμα του 1961, «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ». Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κιμούλης στο Από Μηχανής Θέατρο ανέβηκε αρχικά τον περασμένο Μάρτιο με τη Νίκη Παλληκαράκη στον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο και τώρα επαναλαμβάνεται για δώδεκα μόνο παραστάσεις με τη Δήμητρα Χατούπη στο ρόλο της Μάρθας (έως 11/6).

Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν ένας Τζορτζ και μια Μάρθα. Ο Άλμπι, ανανεωτής του αμερικανικού θεάτρου των ’60s έπιασε το σφυγμό της κρίσης των σχέσεων και χρησιμοποιώντας αυτό το συμβολικό ζευγάρι και το δυστυχισμένο γάμο του ρίχνει φως στο μικρόκοσμο της φαινομενικά ευτυχισμένης αμερικάνικης κοινωνίας, που θα μπορούσε να είναι και η δική μας κοινωνία. Στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα μέσα στο σαλόνι του Τζορτζ και της Μάρθα παρακολουθούμε τη συνάντηση τους με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ (Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση) και βήμα βήμα βλέπουμε όλες τις εκφάνσεις υποταγής και υπεροχής, λογικού και παράλογου, αμοιβαίους εκβιασμούς, την περίεργη φύση του ανθρώπου και τα διλήμματά του.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα κλειστοφοβικό έργο, όπου ευυπόληπτοι κι ευκατάστατοι πολίτες γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.