Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη

Οι θίασοι βρίσκονται σε φουλ δράση και οι πρεμιέρες των παραστάσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη

Οι θίασοι βρίσκονται σε φουλ δράση και οι πρεμιέρες των παραστάσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

«Πορνογραφία»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 1

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Μπίτος «υπακούει» στο ύφος του βραβευμένου συγγραφέα Σίμον Στίβενς και μέσα από την παράσταση που σκηνοθετεί μας κάνει «μάρτυρες» μιας Ευρώπης που αλλάζει βίαια. Με αφορμή τις ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, το έργο μιλά για την εξάπλωση της βίας ακόμη και σε περιοχές που φάνταζαν πάντα ασφαλείς. Παίζουν οι: Ειρήνη Δράκου, Δανάη Παπουτσή, Βασιλική Σουρρή (Θησείον, σε avant premiere για τους αναγνώστες του athinorama.gr, στις 22/4).

«Ο ξένος»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 2

Κληρονόμος μιας διεφθαρμένης κοινωνίας ο νομπελίστας Αλμπέρ Καμύ καταγράφει στο έργο του το μεγάλο φόβο όλων των ανθρώπων, που είναι ο θάνατος αλλά και για το παράλογο. Ο ήρωάς του καταδικασμένος σε θάνατο για τον φόνο ενός Άραβα βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Χωρίς ποτέ να δίνει κάποια οριστική απάντηση, η ατομική του εξέγερση είναι τελικά αυτή που τον οδηγεί στην αποδοχή και την υπέρβαση της κατάστασής του. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και οι ηθοποιοί, Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου και Κλεοπάτρα Μάρκου, ανασυνθέτουν και παρουσιάζουν το έργο με άξονα τα κεντρικά θέματά του -θνητότητα, μητέρα, χρόνος, δικαιοσύνη, παράλογο και εξέγερση. (104, από 20/4)

«Ο εραστής»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 3

Με το σύγχρονο έργο του Χάρολντ Πίντερ επιστρέφει στο ύστερα από 45 χρόνια στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από όπου ξεκίνησε, η Μίνα Αδαμάκη. Η ίδια σκηνοθετεί και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος με την Ευτυχία Γιακουμή ερμηνεύουν τους ρόλους ενός τυπικού ζευγαριού άγγλων μεσοαστών, οι οποίοι ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία. Όλα φαίνονται ιδανικά φτιαγμένα στη ζωή τους αλλά ο μέγας Πίντερ έρχεται να υπογραμμίσει πως ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο και απρόβλεπτο ον και πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες που ο ίδιος στήνει (Τέχνης «Κάρολος Κουν», από 24/4).

«Χαρτοπόλεμος»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 4

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, μία σειρά από κωμικές και τραγικές ανατροπές, οδηγεί μία οικογένεια στα όρια της εξόντωσης. Αυτό είναι το στόρι στο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού που καταγράφει τα αδιέξοδα και τις συγκρούσεις της αποδομημένης νεοελληνικής οικογένειας, με φόντο το εξίσου διαλυμένο νεοελληνικό κράτος. Ο Γιώργος Παλούμπης έχει αναλάβει να καθοδηγήσει σκηνοθετικά πέντε νέους ηθοποιούς: Γιωργή Τσουρή, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Ρωμνιό, Παύλο Πιέρρο και Φοίβο Ριμένα (Ιλίσια-Βολανάκη, από 25/4)

«Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 5

Έρωτας, χιούμορ, σουρεαλισμός και τέσσερις αξιοπερίεργοι, χαρακτήρες συναντιούνται στο νέο ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ που διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Χατζάκης. Ένας τριαντάρης που ζει χωρίς όνειρα (Χρήστος Καπενής), ένα κορίτσι με δεκάδες χιλιάδες followers στο facebook (Στεφανία Κριεζή), μια χήρα η οποία διατείνεται πως είχε ερωτική σχέση με τον Μπομπ Ντύλαν (Βαλέρια Χριστοδουλίδου) κι ένας πνευματιστής (Χάρης Ασημακόπουλος) ζουν ένα διαδικτυακό love story και μας κάνουν να παρατηρήσουμε την πραγματικότητα μια άλλη…πιο χαριτωμένη ματιά (Σύγχρονο Θέατρο, από 20/4).

«Δηλητήριο»

Πρεμιέρες που …ήρθαν με την Άνοιξη - εικόνα 6

Μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα μέσα από την οδύνη; Το σύγχρονο ολλανδικό δράμα της Λότε Βέκεμαν έρχεται να διαπραγματευτεί το θέμα της απώλειας μέσα στους κόλπους μιας οικογένειας αλλά και κυρίως, μέσα στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Εύρη Σοφρωνιάδου είναι οι δυο γονείς που ξανά συναντιούνται στο μνήμα του γιου τους (Σπύρος Βάρελης), σ’ αυτό το έργο που σκηνοθετεί η Ρούλα Πατεράκη (Faust, από 21/4)

Περισσότερες πληροφορίες

Χαρτοπόλεμος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν «Βυσσινόκηπο» στην Αθήνα του σήμερα, μια σειρά από κωμικές και τραγικές ανατροπές οδηγεί μια οικογένεια στα όρια της εξόντωσης.

Χαρτοπόλεμος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, μια σειρά από κωμικές και τραγικές ανατροπές οδηγεί μια οικογένεια στα όρια της εξόντωσης.

Ο εραστής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα ζευγάρι αποφασίζει πως ένα τρίτο πρόσωπο θα τονώσει την ερωτική του ζωή. Όμως αυτή η ιδέα που έχει στόχο να αναθερμάνει τις σχέσεις τους στην πορεία παίρνει άλλη τροπή

Ο Ξένος

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 75 '

Η ιστορία ενός ανθρώπου που, δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια.

Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε

  • Κομεντί
  • Διάρκεια: 120 '

Μια μεταμοντέρνα ερωτική ιστορία του διαδικτύου με φόντο την Αθήνα της κρίσης.

Πορνογραφία

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Με αφορμή τις ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, το έργο μιλά για την εξάπλωση της βίας ακόμη και σε περιοχές που φάνταζαν πάντα ασφαλείς

Δηλητήριο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι ξανασυναντιέται πάνω από το μνήμα του γιου του κι έρχεται αντιμέτωπο με όσα το χωρίζουν αλλά και όσα το ενώνουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.