«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται

Παράσταση εξαίσιας ατμόσφαιρας και υψηλής υποκριτικής ισχύος, η επιτυχημένη παραγωγή του θεάτρου Άνεσις παίρνει παράταση και από τις 21/4 μας παρασύρει ξανά στο θυελλώδες σύμπαν του Ντοστογιέφκσι.

«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται

Αμέσως μετά το Πάσχα και με νέες τιμές που ξεκινούν από τα 10€, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 28/5, οι θεατρόφιλοι μπορούν να δουν μια από τις πιο πολυβραβευμένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, με τον Λεβάν Τσουλάτζε να έχει λάβει στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» το 2ο βραβείο σκηνοθεσίας, τον Τάσο Ιορδανίδη το 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου και τον Σταύρο Λίτινα το 2ο βραβείο σκηνογραφίας.

Ο Γεωργιανός «μάγος της σκηνής» έκανε το θαύμα του: η διασκευή-σκηνοθεσία του Λεβάν Τσουλάτζε στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Φιοντόρ Μιχαήλοβτις Ντοστογιέφσκι, «Έγκλημα και Τιμωρία» (1866), μας μυεί σε μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη σασπένς, υπαρξιακά διλήμματα, φόνους και υπερβάσεις. Όλα αυτά, πάντα με τον Τάσο Ιορδανίδη να δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής στο ρόλο του Ρασκόλνικωφ, του φτωχού φοιτητή της Νομικής που διαπράττει το διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αφελούς αδελφής της και καταδιώκεται τόσο από την ένοχη συνείδησή του όσο και από τον δαιμόνιο ανακριτή Πορφύρη Πετρόβιτς –στον επίμαχο ρόλο, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Η ευκαιρία είναι ιδανική για να δείτε τους δύο άξιους ηθοποιούς να συγκρούονται επί σκηνής, συνοδευόμενοι από έναν σπουδαίο βετεράνο, τον Θοδωρή Κατσαφάδο αλλά και τη δροσερή Αννίτα Κούλη στο ρόλο-κλειδί της πόρνης Σόνια.

«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται - εικόνα 1

«Έγκλημα και Τιμωρία»: ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα και μια σπουδαία παράσταση. Ο Ντοστογιέφσκι και μια αρχετυπικά νουάρ ιστορία. Υπαρξιακά διλήμματα για το δίκαιο και την ηθική, τον ανθρώπινο και τον θεϊκό νόμο μέσα από μια νουάρ ιστορία, γεμάτη σασπένς, ένταση, έρωτα, υψηλές συγκινήσεις και «καταραμένους» ήρωες. Όσοι ακόμη δεν έχουν δει την πολυσυζητημένη παράσταση του θεάτρου Άνεσις, ας τη βάλουν από τώρα στην ατζέντα τους!

Η παράσταση του Λεβάν Τσουλάτζε «Έγκλημα και τιμωρία», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι, επαναλαμβάνεται από τις 21/4 μέχρι τις 28/5 στο θέατρο Άνεσις κάθε Παρ. & Σάβ. στις 20.30 και κάθε Κυρ. στις 20.00.

Θέατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Αθήνα. Εισιτήρια: Νέες τιμές (από 21/4): Παρ.: 16 ευρώ | Σάβ., Κυρ. 19 ευρώ | Φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14 ευρώ | Άνεργοι 10 ευρώ.

Προπώληση από το ταμείο του θεάτρου Άνεσις, τηλ.: 210 7488881-2 | Viva.gr (τηλ.: 11876) | Viva (The Mall Athens) | Viva Wallet Mobile App | Βιβλιοπωλεία Ianos |tickets.ianos.gr | Seven Spots | Reload Stores | Media Markt |tickets.mediamarkt.gr Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 7488881-2 | http://theatroanesis.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.