9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ!

Από το Κακογιάννης μέχρι το Βέμπο και από τον Φούρνο μέχρι το Από Μηχανής, η Αθήνα ζει σε ανεβασμένους θεατρικούς ρυθμούς. 

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ!

Άλλη μια πληθωρική θεατρική εβδομάδα ξεκινά!

«Το θείο τραγί»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 1

Ήμασταν από τους πρώτους που γράψαμε, έξι χρόνια πριν, πόσο σπουδαίο είναι το ροκ σόλο του Άρη Μπινιάρη, συνοδεία ζωντανής μπάντας, πάνω στο μυθιστόρημα-αναρχικό αριστούργημα του Μεσοπολέμου «Το Θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα. Παίζεται ξανά κι αν δεν το έχετε δει, μην το χάσετε. (Φούρνος, από 4/3)

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 2

Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση στο θρυλικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι που άφησε εποχή στον κινηματογράφο με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον. (Από Μηχανής θέατρο, από 8/3)

«Diktat»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 3

Δυο αδέλφια συναντιούνται έπειτα από 25 χρόνια μες στα ερείπια ενός εμφύλιου σπαραγμού. Μια πολιτική αλληγορία με φόντο τη σύγχρονη Ιστορία είναι το έργο του Ένζο Κορμάν που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, με τον ίδιο και τον Μάξιμο Μουμούρη πρωταγωνιστές. (Bios, από 6/3)

«Ο κύκλος»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 4

Ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Δημήτρης Γιώτης, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Κώστας Φραγκολιάς και τρεις ακόμα ηθοποιοί παίζουν στην παράταση του έργου που έγραψε ο Δημήτρης Μητρόπουλος. Η κωμική ιστορία πλέκεται γύρω από τη ζωή ενός σαρανταπεντάρη μικροαστού που ξαφνικά χάνει τα πάντα και συνειδητοποιεί –μαζί μ’ εμάς– πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η ζωή. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης. (Σταθμός, σε avant premiere για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr, στις 8/3)

«Η αρχή του κακού»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 5

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η λογοτεχνία στη σκηνή», όπου νέοι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους, η Μαρία Μαγκανάρη διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα της Μαρίας Φακίνου, επιχειρώντας να αναδείξει την ποιητικότητα και το διφορούμενο της γραφής της. Παίζουν η Σύρμω Κέκε και ο Χαράλαμπος Γωγιός. (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 6/3)

«Το πρώτο μας πάρτυ»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 6

Ποπ είδωλα των δεκαετιών ’60-’70: Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Λάκης Τζορντανέλλι πιάνουν το μικρόφωνο και ανεβαίνουν στη σκηνή του Βέμπο. Νοσταλγία, όρεξη για αληθινό πάρτι με μπλουζ… ό,τι κι αν παρακίνησε τον Στέλιο Παπαδόπουλο και τον Μάκη Δελαπόρτα να γράψουν κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση το γεγονός είναι ότι θα δούμε και θ’ ακούσουμε τραγουδιστές-είδωλα μιας ολόκληρης εποχής να ερμηνεύουν παλιά χιτ, από το «Τρελοκόριτσο» και το «Κορίτσι του Μάη» μέχρι το «Μπάμπολα». Στην παράσταση συμμετέχουν ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Εβελίνας Νικόλιζα (από 3/3).

«Βυσσινόκηπος»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 7

Η Λιουμπόφ επιστρέφει στο πατρικό της και γίνεται πάλι παιδί. Το ίδιο και όσοι την ακολουθούν. Ζουν ακραία, απόλυτα, παιδικά… Την ποιητική και παραμυθένια μαγεία του «Βυσσινόκηπου» θέλει να αναδείξει η νεανική ομάδα Ίριδα σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη (Εμπρός, από 6/3).

«Playhouse»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 8

Σεξ, δουλειά, παιδί, γείτονες, μια τρέλα. Το σύγχρονο αυτό έργο του διακεκριμένου Μάρτιν Κριμπ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ειρήνη Μαργαρίτη, αφορά την καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού. Η ιστορία ενός διαμερίσματος, ενός ζευγαριού, δύο τριαντάρηδων του δυτικού κόσμου (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από 4/3).

«Ημερολόγιο επιστροφής»

9 πρεμιέρες με τραγί, βυσσινόκηπο και πάρτυ! - εικόνα 9

Μια άγνωστη ιστορία της Αντίστασης, για τις γυναίκες που επέζησαν των ναζιστικών στρατοπέδων, αποκαλύπτει αυτή η παράσταση. Βασίζεται στο βιβλίο της Μαρίας Τσισκάκη-Γαλιατσάτου «Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα». Παίζουν οι Ιωάννα Γκαβάκου και Νατάσα Κοσμίδου, σκηνοθετεί η Μαρία Φραγκή (Αλκμήνη, από 8/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα κλειστοφοβικό έργο, όπου ευυπόληπτοι κι ευκατάστατοι πολίτες γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς.

Το πρώτο μας πάρτυ

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 180 '

Τραγουδιστές-είδωλα των ’60s και των ’70s ζωντανεύουν εκείνη την εποχή μέσα από τραγούδια και κείμενα

Ο κύκλος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Σύγχρονη κωμωδία που αποδεικνύει πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η ζωή

Η αρχή του κακού

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 70 '

Ο φόβος απέναντι στο ξένο και το ανοίκειο που κυριαρχεί στις μικρές κοινωνίες αναδύεται μέσα από την ιστορία μιας μυστηριώδους ξένης γυναίκας

Ο βυσσινόκηπος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Η Λιουμπόφ επιστρέφει στο πατρικό της και γίνεται πάλι παιδί. Το ίδιο και όσοι την ακολουθούν. Ζουν ακραία, απόλυτα, παιδικά..

Playhouse

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιστορία ενός διαμερίσματος, ενός ζευγαριού, δύο τριαντάρηδων του δυτικού κόσμου

Ημερολόγιο επιστροφής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μια άγνωστη ιστορία της Αντίστασης για τις γυναίκες που επέζησαν των ναζιστικών στρατοπέδων, με βάση το βιβλίο της Μαρίας Τσισκάκη-Γαλιατσάτου «Ελληνίδες σε ναζιστικά στρατόπεδα».

Το θείο τραγί

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας αλήτης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να ανατρέψει την «τακτοποιημένη» ζωή της αλλοτινής του αγαπημένης στην ανανεωμένη «ηλεκτρισμένη» μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος στη σκηνή με live DJ set του J. Mouzakitis και video art του Kelloggs.

Diktat

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια πολιτική αλληγορία με φόντο ιστορικές στιγμές των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.