«Άγριος Σπόρος» με νέο πρωταγωνιστή

Ο Τάκης Σπυριδάκης, για λόγους υγείας, θα απουσιάσει για ένα διάστημα από την παράσταση-φαβορί του θεάτρου Επί Κολωνώ. Ένας ηθοποιός που συζητήθηκε φέτος όσο λίγοι τον αντικαθιστά: ο Στάθης Σταμουλακάτος.

«Άγριος Σπόρος» με νέο πρωταγωνιστή

Γίνεται να παιχτεί ο «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου χωρίς τον Τάκη Σπυριδάκη; Μολονότι, όπως υπογράμμιζε και στην κριτική της στο «α» η Μαρία Κρύου, είναι ιδανικός για το ρόλο του καντινιέρη βιοπαλαιστή, λόγοι υγείας υποχρεώνουν τον κάτοχο του 1ου βραβείου ανδρικού ρόλου στα πρόσφατα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» να απουσιάσει για ένα διάστημα από τις παραστάσεις.

Ένας, όμως, ηθοποιός που επίσης μοιάζει να ταιριάζει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ρόλου έρχεται να τον αντικαταστήσει: ο πολυσυζητημένος για την απείρως φυσική ερμηνεία του λούμπεν μεγαλομαφιόζου πατέρα-φαμίλια στο «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη, το περασμένο φθινόπωρο στο Εθνικό θέατρο, και παλιό μέλος της Ομάδας Νάμα, Στάθης Σταμουλακάτος. Πρωταγωνιστής, επίσης, στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Ο Μαχαιροβγάλτης» (2009), ο Σταμουλακάτος αναμένεται να προσδώσει την ιδιαίτερη δυναμική του στον επίμαχο ρόλο. Με αυτόν θα συνεχιστούν, λοιπόν, στην παρούσα φάση, οι παραστάσεις του «Άγριου Σπόρου», του έργου που τιμήθηκε, πάντα στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α», με το 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης. Αιχμηρό, με πρόσωπα στο μεταίχμιο της ελληνικής παρακμής, το δυνατό κωμικοτραγικό κείμενο του Γιάννη Τσίρου λειτουργεί αλληγορικά, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τις νεοελληνικές παθογένειες αλλά και με έναν νέο, άγριο ρεαλισμό, χάρη στην υποδειγματική δουλειά της Ελένης Σκότη (3ο βραβείο σκηνοθεσίας).

«Άγριος Σπόρος» με νέο πρωταγωνιστή - εικόνα 1
Τάκης Σπυριδάκης

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του θεάτρου Επί Κολωνώ:

"Ο Τάκης Σπυριδάκης για λόγους υγείας, θα υποχρεωθεί εκτάκτως να απουσιάσει για ένα διάστημα από τις παραστάσεις της Ομάδας Νάμα, «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ. Κατά το διάστημα της απουσίας του, οι παραστάσεις θα συνεχιστούν με τον ρόλο του Σταύρου να υποδύεται ο εξαίρετος ηθοποιός της ομάδας μας Στάθης Σταμουλακάτος. Η επιλογή του Στάθη Σταμουλακάτου, που είχε την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμά μας, έγινε από κοινού με τον Τάκη Σπυριδάκη, ώστε οι παραστάσεις να συνεχιστούν χωρίς καμία έκπτωση στην αναμφισβήτητη καλλιτεχνική της ποιότητα. Ο Τάκης Σπυριδάκης θα συνεχίσει τις παραστάσεις κανονικά όταν το επιτρέψει η υγεία του".

Περισσότερες πληροφορίες

Άγριος σπόρος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο Τσίρος σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του σύγχρονου Έλληνα της επαρχίας για να σχολιάσει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Ο Στάθης Σταμουλακάτος αντικαθιστά τον Τάκη Σπυριδάκη στον πρώτο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.