Τολστόι με Λιγνάδη-Νανούρη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο Αφέντης και ο Γιώργος Νανούρης ο Δούλος, στο στοχαστικό διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» που μεταφέρεται στο θέατρο από 20/2.

Τολστόι με Λιγνάδη-Νανούρη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο Αφέντης και ο Γιώργος Νανούρης ο Δούλος, στο στοχαστικό διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» που μεταφέρεται στο θέατρο από 20/2. Μπορεί οι παραστάσεις της «Κατερίνας» να αναβλήθηκαν στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, όμως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης και ο ατμοσφαιρικός τροβαδούρος Λόλεκ συνεχίζουν τη συνεργασία τους με το δραματοποιημένο διήγημα «Αφέντης και Δούλος». Στη Ρωσία του 1870 ένας Αφέντης και ο Δούλος του δοκιμάζουν τις αντοχές τους μέσα στην παγωμένη νύχτα. Η απρόσμενη κατάληξή της θα αλλάξει τις ζωές τους. Η ιστορία είναι φαινομενικά απλοϊκή, όμως ο Τολστόι επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη με μια στοχαστικότητα που σε αφήνει άφωνο και σε παίρνει από το χέρι σε μια αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες

Αφέντης και Δούλος

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 70 '

Μια παραβολή για την ανθρώπινη φύση και την αναγέννηση των ανθρώπων οι οποίοι, παρότι ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις, αντιλαμβάνονται την κοινωνική αδικία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.