Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι

Το βέλος του Βαλεντίνου μας στοχεύει ποικιλοτρόπως. Με οδηγό έξι πρεμιέρες, η Μαρία Κρύου ανιχνεύει ποια μπορεί να είναι η θέση του έρωτα σε κλασικά έργα, μεικτά θεάματα ακόμη και σε stand up comedy.

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι

Το βέλος του Βαλεντίνου μας στοχεύει ποικιλοτρόπως. Με οδηγό έξι πρεμιέρες, η Μαρία Κρύου ανιχνεύει ποια μπορεί να είναι η θέση του έρωτα σε κλασικά έργα, μεικτά θεάματα ακόμη και σε stand up comedy.

«Του έρωτα...»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 1

Για τον απόλυτο έρωτα μας μιλά η Ρίτα Αντωνοπούλου σε αυτήν τη μουσικοθεατρική παράσταση. Μεταμορφωμένη σε μια Μήδεια του έρωτα, συνοδεία ορχήστρας, διηγείται μέσα από τραγούδια την ιστορία αυτού που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα. Η σύνθεση κειμένων και η επιλογή των τραγουδιών είναι της Κ. Βαρσάμη. Σκηνοθετεί ο Λ. Γιοβανίδης. («Gazarte», από 15/2)

«About sex»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 2

Τι κάνει ο άνθρωπος για να αγαπήσει; Το πιο αστείο κορίτσι του πλανήτη, η Κατερίνα Βρανά, διαπιστώνοντας πως «έχουμε χάσει την μπάλα γύρω από αυτό το θέμα» και βρισκόμαστε μέσω... tinder, εμπνέεται από την επικαιρότητα, από τις καλές ή κακές νέες μας συνήθειες και σχολιάζει, αναλύει τις σχέσεις με το δικό της ξεχωριστό χιούμορ. (104, από 15/2)

«Ματωμένος γάμος»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 3

Ένας παράνομος έρωτας. Η προετοιμασία ενός γάμου, δύο ερωτευμένοι που το σκάνε προσβάλλοντας την τιμή των οικογενειών τους κι ένας διπλός θάνατος είναι ο άξονας του έργου του Λόρκα. Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ντέλλας και πέντε ηθοποιοί μάς αποκαλύπτουν τη σκοτεινή πλευρά όπου ενώνονται ο έρωτας και ο θάνατος. (Από Μηχανής, από 12/2)

(φωτό. copyright Fotis Plegas G.)

«Τango love stories»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 4

Χορεύονται ο έρωτας και το πάθος; Έντεκα ζευγάρια από την Αργεντινή, με επικεφαλής τους Geraldine Rojas - Ezequil Paludi, αφηγούνται με το σώμα τους ερωτικές στιγμές πάνω σε μια σκηνή πλημμυρισμένη από τα ηχοχρώματα της αργεντίνικης μουσικής και του μπαντονεόν της Anneta Pajek. Τραγουδά ζωντανά ο Caio Rodriguez. (Παλλάς, στις 15/2)

«Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 5

Στοιχειωμένος είναι ο έρωτας της Κλάρας στο έργο της Λείας Βιτάλη. Η Σοφία Σεϊρλή ερμηνεύει μια γυναίκα που καταδυναστεύει τον κόσμο, μια αδίστακτη επιχειρηματία και συγχρόνως μια τρυφερή ρομαντική ύπαρξη η οποία θέλει να παντρευτεί τον άντρα που είχε αγαπήσει στα νιάτα της. Αυτός είναι ο ένατος γάμος που ετοιμάζει. (Αγγέλων Βήμα, από 9/2)

«Δεσποινίς Τζούλια»

Έξι πρεμιέρες που αποδεικνύουν ότι ο έρωτας περνάει από το… σανίδι - εικόνα 6

Η προαιώνια πάλη αρσενικού - θηλυκού. Η κλασική ηρωίδα του Στρίντμπεργκ, την οποία ερμηνεύει η Ελένη Κούστα στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κανέλλος, έχει το φιλήδονο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και μαζί τη νεύρωση της αριστοκρατικής της σάρκας που ποθεί τον αυτο-εξευτελισμό. (Β΄ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, από 13/2)

Περισσότερες πληροφορίες

About sex

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ασχοληθείς με το σεξ από ό,τι μέσω της κωμωδίας, όπως μας εγγυάται η διακεκριμένη κωμικός σε ένα από τα καλύτερα σόλο της μέχρι σήμερα.

Τango love stories

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 120 '

Οι Geraldine Rojas και Ezequil Paludi είναι οι επικεφαλής αυτού του ταξιδιού στο οποίο έντεκα ζευγάρια υμνούν το μυστήριο του έρωτα και διηγούνται τη δική τους ιστορία χορεύοντας

Του Έρωτα...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Η γνωστή ερμηνεύτρια τραγουδά για το ανυποχώρητο του έρωτα: 7 ερωτικά ποιήματα, 18 τραγούδια και 11 αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Ματωμένος γάμος [μια υπαρξιακή τραγωδία]

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Λυρισμός και σκληρότητα, ποίηση και θέατρο, έρωτας και ζήλια, εκδίκηση και θάνατος με φόντο το γάμο δύο χωρικών στην Ανδαλουσία.

Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Η Τσαχανασιάν, το «τέρας» της απληστίας και του πληγωμένου έρωτα, δραπετεύει από το έργο του Ντίρενματ, και έρχεται στην Ελλάδα για το γάμο της με τον νεκρό εραστή της.

Δεσποινίς Τζούλια

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα δράμα του 1888 που έχει τη δύναμη να μας μιλήσει για τη σημερινή κατάθλιψη και το σαδομαζοχιστικό ερωτισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.