«Η δύναμη του σκότους» με 50% στο Αθηνόραμα Club

Είσαι μέλος του Αθηνόραμα Club; Πάρε την παρέα σου και δες με έκπτωση 50% τη μεγάλη πρεμιέρα των ημερών.

«Η δύναμη του σκότους» με 50% στο Αθηνόραμα Club

Είσαι μέλος του Αθηνόραμα Club; Πάρε την παρέα σου και δες με έκπτωση 50% τη μεγάλη πρεμιέρα των ημερών: μια άγνωστη «αγροτική τραγωδία» του Λέοντος Τολστόι από την ομάδα Νάμα με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιώργο Παπαγεωργίου και Αγορίτσα Οικονόμου επικεφαλής ενός δεκαμελούς θιάσου.

«Η δύναμη του σκότους» με 50% στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Είναι ένα από τα –μόλις- έξι θεατρικά έργα που έγραψε ο Λέων Τολστόι. Πηγή έμπνευσης ήταν ένα ανατριχιαστικό έγκλημα του 1880. Γράφτηκε το 1886 και προκάλεσε σκάνδαλο λόγω του εξαιρετικά αληθοφανούς τρόπου με τον οποίο παρουσίαζε τις άθλιες συνθήκες ζωής των κατώτερων στρωμάτων στη Ρωσία. Γραμμένο, λοιπόν, μετά την «Άννα Καρένινα» και το «Πόλεμος και Ειρήνη» και πριν την «Ανάσταση», το απαγορευμένο την εποχή του πεντάπρακτο δράμα «Η Δύναμη του σκότους» χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ρωμαλέα αγροτική τραγωδία του νατουραλισμού». Μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, αυτό το έργο είναι η δεύτερη νέα παραγωγή της ομάδας Νάμα, δηλαδή της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου.

«Η δύναμη του σκότους» με 50% στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 2

Σε αυτό το ελάχιστα γνωστό αριστούργημα, ο Τολστόι στηλιτεύει τα ήθη της αριστοκρατίας και το ρόλο των ηγετικών μορφών, εδώ καταρρίπτει το στερεότυπο του «αγνού» και «καλού» χωρικού. Ο Τολστόι εμπνεύστηκε την υπόθεση από ένα αληθινό έγκλημα. Ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του παιδί…

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ηγείται του δεκαμελούς θιάσου που απαρτίζεται από τους Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Αθανασία Κουρκάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Θανάση Χαλκιά, Μιχαήλ Γιαννικάκη, Μαρία Προιστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου και Αθηνά Αλεξοπούλου.

Βρες όλες τις παραστάσεις που μπορείς να δεις με έκπτωση 50% με το αθηνόραμα Club εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η δύναμη του σκότους

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 130 '

Σε αυτό το κοινωνικό δράμα, ο Τολστόι μας οδηγεί στα δικά του συμπεράσματα για τα σκοτεινά και τα δυσβάσταχτα που διέπουν την ανθρώπινη φύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".