Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες...

Δεν έχουν τέλος οι πρεμιέρες σε αυτήν την πόλη! Από το νέο κύμα παραστάσεων που έσκασε αυτές τις ημέρες αλιεύουμε έναν πειραγμένο «Οθέλλο» και μια κλασική «Μαρία Στιούαρτ» αλλά και ακόμη τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων κι ένα ακατάλληλο για ανηλίκους.

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες...

Δεν έχουν τέλος οι πρεμιέρες σε αυτήν την πόλη! Από το νέο κύμα παραστάσεων που έσκασε αυτές τις ημέρες αλιεύουμε έναν πειραγμένο «Οθέλλο» και μια κλασική «Μαρία Στιούαρτ» αλλά και ακόμη τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων κι ένα ακατάλληλο για ανηλίκους.

«Επέστρεφα»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 1

Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που επιστρέφει από το θάνατο στη ζωή είναι το έργο της Φρίντας Μιράμπιτα (Χαρά Κιούση), που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα που διευθύνει η Λεία Βιτάλη. Παίζουν οι Ελένη Φιλίππα και Τάσος Μπλάτζιος. (Αγγέλων Βήμα, από 30/1)

«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 2

Νέα και ξεχωριστή ηθοποιός, η Ηλιάνα Μαυρομάτη επιστρέφει με το μονόλογο της 17χρονης αγωνίστριας της ΕΠΟΝ, η οποία το 1944 εκτελέστηκε στην Καισαριανή από τους κατακτητές λίγες ημέρες πριν από την αποχώρησή τους. Το κείμενο είναι της Θ. Αντωνοπούλου. Επί σκηνής και ο μουσικοσυνθέτης Ισίδωρος Πάτερος. (Επί Κολωνώ, από 28/1)

«Μαρία Στιούαρτ»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 3

Δύο βασίλισσες αντιμέτωπες. Η Ελισάβετ της Αγγλίας εναντίον της Μαρίας της Σκοτίας ή αλλιώς η Λουκία Παπαδάκη και η Μαίρη Βιδάλη αντίστοιχα. Εκείνες πρωταγωνιστούν στο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φρίντριχ Σίλερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυρια­κού, με έναν δεκαμελή θίασο να τις συνοδεύει. (Διάχρονο, από 28/1)

«Οθέλλος: ο μαύρος της Βενετίας»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 4

Έξι νέοι ηθοποιοί βουτάνε στο άδυτο της σαιξπηρικής τραγωδίας της ζήλιας με όπλα τη μετάφραση του Δ. Δημητριάδη και τη σωματική τους ενέργεια. Οι Αλέξανδρος Αχτάρ και Παναγιώτης Μπρατάκος συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία και αναζητούν την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία της Δυσδαιμόνας από τον σύζυγό της. (Vault, από 28/1)

«Ο συνοδός»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 5

Σύμφωνα με τους συντελεστές της, είναι η «πιο τολμηρή παράσταση της χρονιάς». Οπωσδήποτε ακατάλληλος για ανηλίκους, ο «Συνοδός» του Ρόμπερτ Κράουτς ανεβαίνει από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, με τον νέο ηθοποιό Ανδρέα Λοϊζίδη σε ρόλο συνοδού κυριών. Μαζί του η Γεωργία Σιακαβάρα και η Τζόυς Μιχαηλίδου. (Τσάι στη Σαχάρα, από 28/1)

«Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη»

Από Σαίξπηρ μέχρι ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση! Έξι ετερόκλητες πρεμιέρες... - εικόνα 6

Η ομάδα 4Frontal και ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης μας χάρισαν παλιότερα τον προβοκατόρικο «Μουνή». Τώρα επιστρέφουν ανοίγοντας τα ημερολόγια της ζωγράφου του 1900 και μας θυμίζουν τόσο την επιτυχία όσο και το μοιραίο έρωτά της με τον συγγραφέα Περικλή Γιαννόπουλο, τον «αυτόχειρα του Σκαραμαγκά» («104», από 27/1).

Περισσότερες πληροφορίες

Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Η Αθηνά Χατζηεσμέρ αγωνίστηκε για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα και, αφού βασανίστηκε, εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Μαρία Στιούαρτ

  • Πολιτική Τραγωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο ανελέητος αγώνας για εξουσία την εποχή της Αναγέννησης μέσα από τη σύγκρουση της βασίλισσας Ελισάβετ με τη Μαρία Στιούαρτ της Σκοτίας.

Επέστρεφα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μια αλλιώτικη εκδοχή-μαρτυρία στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, με χιούμορ και αγάπη για τον άνθρωπο

Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Παράσταση βασισμένη στα ημερολόγια της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου,εμπνευσμένη από το μοιραίο έρωτά της με τον συγγραφέα Π. Γιαννόπουλο

Οθέλλος: Ο μαύρος της Βενετίας

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Έξι νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να λύσουν το γρίφο της περίφημης τραγωδίας του πάθους και της ζήλιας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το στίγμα της νεοσύστατης ομάδας Manetuwak.

Συνοδός

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας άνεργος ηθοποιός αναγκάζεται να γίνει συνοδός κυριών και τα δεδομένα στη ζωή του ανατρέπονται

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.