5 ξεχωριστές πρεμιέρες

Από κωμωδίες επιστημονικής φαντασίας μέχρι ελληνικό νουάρ και κλασικά έργα, οι πρεμιέρες που έρχονται καλύπτουν μεγάλη γκάμα γούστων. 

5 ξεχωριστές πρεμιέρες

Από κωμωδίες επιστημονικής φαντασίας μέχρι ελληνικό νουάρ και κλασικά έργα, οι πρεμιέρες που έρχονται καλύπτουν μεγάλη γκάμα γούστων.

«Jeronimo space: το κυνήγι των σούσι»

5 ξεχωριστές πρεμιέρες - εικόνα 1

Κωμωδία επιστημονικής φαντασίας είναι το έργο των Ζ. Ρούμπου και Γ. Αγγελόπουλου. Ήρωάς τους ένας διαγαλαξιακός πλην ξεπεσμένος κυνηγός κεφαλών. Μαζί με τις Ν. Δήμου και Σ. Χατζημανώλη ερμηνεύουν όλα τα sci-fi ανδροειδή του έργου τους. (Άβατον, από 20/1)

«Αμερικάνικος Βούβαλος»

5 ξεχωριστές πρεμιέρες - εικόνα 2

Οι Π. Φιλιππίδης, Γ. Μπέζος και Ορφ. Αυγουστίδης μεταμορφώνονται σε μπατίρηδες και αθυρόστομους losers που σχεδιάζουν μια αποτυχημένη διάρρηξη, με τον πρώτο να τους σκηνοθετεί στον περίφημο «Αμερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ. (Μουσούρη, από 28/1)

«Ο συγγραφέας σου πέθανε»

5 ξεχωριστές πρεμιέρες - εικόνα 3

Ο Γ. Βούρος παίζει τον... Γκοντό, η Ζ. Δούκα γίνεται Μπλανς Ντιμπουά και ο Στ. Ζαλμάς ο τσεχοφικός Φιρς. Όλα αυτά γίνονται στο έργο-ενδοθεατρικό σχόλιο που έγραψε και σκηνοθετεί η Άσπα Καλλιάνη. (Αλκμήνη, avant premiere για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr στις 22/1)

«Η μύτη»

5 ξεχωριστές πρεμιέρες - εικόνα 4

Κάνει θραύση η ομάδα Patari Project με την πρωτότυπη παιδική παράσταση «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο». Αν εκεί η σκηνοθέτις Σ. Πάσχου έστησε την παράσταση πάνω σε ένα πιάνο, τώρα διασκευάζει για το θέατρο και στήνει το διήγημα του Ν. Γκόγκολ πάνω στα καθίσματα των θεατών. (Πόρτα, από 30/1)

«Η κυρία της νύχτας»

5 ξεχωριστές πρεμιέρες - εικόνα 5

Για άλλη μία φορά η σκηνοθέτις Φρ. Λύτρα μας παρασύρει στα άδυτα του νουάρ, καθώς ζωντανεύει με όρους μίνι υπερπαραγωγής το μυθιστόρημα του Γ. Μαρή, με τη Λ. Σακκά στον πρώτο ρόλο. (Κιβωτός, 26/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο συγγραφέας σου πέθανε

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Διάσημοι ήρωες των θεατρικών έργων «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Λεωφορείο ο πόθος» και «Βυσσινόκηπος» συναντιούνται και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου.

Αμερικάνικος βούβαλος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Τρεις μπατίρηδες οργανώνουν μια διάρρηξη για να κλέψουν παλιά αμερικάνικα τάλιρα συλλεκτικής αξίας. Η ληστεία δεν θα γίνει, οι ίδιοι όμως θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Jeronimo space: το κυνήγι των σούσι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας οι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας τεχνικές σωματικού θεάτρου, φτιάχνουν έναν διαστημικό κόσμο στον οποίο εκτυλίσσεται μια παρανοϊκή καταδίωξη.

Η μύτη

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Μια ανατρεπτική ανάγνωση της αλληγορικής ιστορίας με πρωταγωνιστή έναν άντρα ο οποίος ανακαλύπτει ότι η μύτη έχει εξαφανιστεί από το πρόσωπό του.

Η κυρία της νύχτας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Νουάρ θεατρική μεταφορά του ανέκδοτου αστυνομικού μυθιστορήματος, με πρωταγωνίστρια μια μοιραία γυναίκα/εκδικήτρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.