Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές

Μια αγαπησιάρικη κωμωδία μπουζουξίδικου, ένας σκληρός μονόλογος ενός κατά συρροήν δολοφόνου κι επαναλήψεις επιτυχιών εναλλάσσονται στο ρεπερτόριο του ζεστού χώρου, Τσάι στη Σαχάρα, ο οποίος έχει ακόμη πολλά θεατρικά σχέδια για τη φετινή σεζόν.

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές

Μια αγαπησιάρικη κωμωδία μπουζουξίδικου, ένας σκληρός μονόλογος ενός κατά συρροήν δολοφόνου κι επαναλήψεις επιτυχιών εναλλάσσονται στο ρεπερτόριο του ζεστού χώρου, Τσάϊ στη Σαχάρα, ο οποίος έχει ακόμη πολλά θεατρικά σχέδια για τη φετινή σεζόν.

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές - εικόνα 1
«Να μ’ αγαπάς τα Σάββατα»

Πέντε χρόνια τώρα το Τσάι στη Σαχάρα παρουσιάζει ένα πλούσιο εναλλασσόμενο θεατρικό πρόγραμμα σε ένα φιλόξενο και ατμοσφαιρικό χώρο, σε συνδυασμό με μουσικά προγράμματα (φέτος έχουν προγραμματιστεί για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο) και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Ειδικά τη φετινή χρονιά επιθυμία του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λιακόπουλου είναι με τις θεατρικές προτάσεις να χαράξει ένα φωτεινό δρόμο, που έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Το έχει πετύχει απόλυτα με τη ­διαδραστική μουσικοθεατρική κωμωδία «Να μ’ αγαπάς τα Σάββατα», για τις ανάγκες της οποίας ο χώρος μετατρέπεται σε μπουζουξίδικο και κάνει το κοινό, τινάζοντας από πάνω του τα γαρίφαλα που πέφτουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, να αναφωνεί: «Αχ, έφτιαξε η διάθεσή μου»! Σε αυτό το διασκεδαστικό και απενοχοποιημένο έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που επενδύεται με μουσική που ακούγεται στις πίστες, η Γωγώ Φάκου υποδύεται μια γυναίκα η οποία, για να ξεπεράσει την ξαφνική αίτηση διαζυγίου του συζύγου της, φλερτάρει με έναν τραγουδιστή (Γιάννης Χαντέλης).​

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές - εικόνα 2
«Και τα αγόρια κλαίνε»

​​Σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, σκοτεινό και βίαιο, μας βυθίζει ο αποκαλυπτικός μονόλογος του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Και τα αγόρια κλαίνε», ένα έργο που αφορά την παιδική κακοποίηση και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Ο Γιώργης Κοντοπόδης ενσαρκώνει τον απαιτητικότατο ρόλο του Τζον Γουέιν Κέισι, ενός αξιοσέβαστου κι ευυπόληπτου οικογενειάρχη κι επιχειρηματία, ο οποίος το βράδυ μεταμορφώνεται σε κατά συρροήν δολοφόνο. ​Αυτό το ακατάλληλο για ανηλίκους έργο, που αντιμετωπίζει τον αντιήρωά του ως θύτη, θύμα, κατήγορο, μα κυρίως κατηγορούμενο, βασίζεται στην αληθινή ζωή ενός από τους πιο γνωστούς serial killers, ο οποίος βίασε, σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού του 33 νεαρά αγόρια και καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς να μετανοήσει για τις πράξεις του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές - εικόνα 3
«Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα»

Δύο επιτυχημένες παραστάσεις ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό. Η πρώτη, το «Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα», σε κείμενο του Άγγελου Ανδρεόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, μας ξανασυστήνει αυτόν τον σπουδαίο εκπρόσωπο του ελαφρού τραγουδιού. Πρόκειται για μια αναδρομή στη ζωή και στο έργο του μουσικοσυνθέτη, ο οποίος δήλωνε πως «έκλαψα για να γράψω­. Έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω». Σε ένα σκηνικό που αναπαριστά τη θρυλική «Μάντρα» ο ηθοποιός Δημήτρης Κίκλης κάθεται στο πιάνο και ξετυλίγει, με τη συμμετοχή των Ελίζας Τζίτζη, Αννίτας Μαυρομιχάλη, Γιάννη Στραπέλη και Κάτιας Τραπελλίδη, το νήμα μιας προσωπικότητας κι ενός μουσικού έργου του οποίου η επιρροή φτάνει μέχρι τη σύγχρονη τραγουδοποιία.

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές - εικόνα 4
«Αυγά μάτια»

Φρεσκοτηγανισμένα σερβίρονται και αυτήν τη σεζόν τα «Αυγά μάτια» της Γωγώς Φάκου. Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος φρεσκάρει την περσινή επιτυχία, μια παλαβή κωμωδία με σύγχρονους χαρακτήρες σε... στενές επαφές, που «παίζει» με την έννοια του φύλου. Έκτός από τη συγγραφέα, παίζουν οι Β. Θεοδώρου, Γ. Κοντογιάννης και Χ. Φωτιάδης. Το παζλ των παραστάσεων συμπληρώνει η αισθηματική κωμωδία του Κώστα Παπαπέτρου​ «I love u Bubuna»​, που ανέβηκε, με τον… μπουμπούνα Γιώργη Κοντοπόδη ​​να εισβάλλει στο σπίτι της Αγλαΐας Σκλάβου ​και να ζουν μια ερωτική ιστορία με παρεξηγήσεις, συγκρούσεις και κωμικές καταστάσεις​.

Ατμόσφαιρα, ίντριγκα κι ερωτικές ανατροπές - εικόνα 5
«Ο Συνοδός»

Κάθε Παρασκευή η performer Μελίτα Σκαμπώ υπόσχεται να μας παρασύρει με το τραγούδι στις χρυσές στιγμές του Χόλιγουντ, των βαριετέ και των μπουάτ.

​​Στις αρχές του 2017 θα ανεβεί η παράσταση «​Ο ​Συνοδός» του​ ​Ρόμπερτ Κράουτς​.​ ​Ένας νεαρός ηθοποιός (Ανδρέας Λοϊ­ζίδης) γίνεται κατά λάθος συνοδός κυριών. Μαζί του η Γεωργία Σιακαβάρα και η Ιωάννα Αυγερινού.

Μέσα στο 2017 θα ανεβούν επίσης στο Τσάι στη Σαχάρα οι παραστάσεις: «Όταν πεθάνω θάψτε με στο Facebook», ένα έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, το ​«Τσιγάρο απ’ τα χείλη­ σου» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, ​βασισμένο σε μια ιδέα του Αλέξανδρου Λιακόπουλου (για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νεαρού θα πραγματοποιηθεί ακρόαση το επόμενο ­διάστημα​), καθώς και το «Diva, οι σταρ δεν γερνάνε ποτέ» του Τσαρλς Λόρενς. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι παραστάσεις αποκτούν εορταστική χροιά. Ενημερωθείτε από το ταμείο για τις ημέρες και τις ώρες των παραστάσων (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 2110120936).

Περισσότερες πληροφορίες

Να μ’ αγαπάς τα Σάββατα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Μια κωμωδία για τους συμβιβασμούς που όλοι κάποια στιγμή έχουμε κάνει ή έχουμε σκεφτεί να κάνουμε.

I love U Bubuna!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας αλλοδαπός εισβάλλει στο σπίτι μιας νεαρής ηθοποιού. Σαν άλλοι Γκόλφω και Τάσος θα ζήσουν τη δική τους ερωτική ιστορία.

Και τα αγόρια κλαίνε

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Έρωτας, πάθη, δολοφονίες κι εξομολογήσεις σε ένα μονόλογο για τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς serial killers.

Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 95 '

Αφιέρωμα στη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή του Αττίκ

Να μ’ αγαπάς τα Σάββατα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Μια κωμωδία για τους συμβιβασμούς που όλοι κάποια στιγμή έχουμε κάνει ή έχουμε σκεφτεί να κάνουμε

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.