«Άγνωστος» Χάινερ Μύλλερ στο Νέο Άττις

Ποιητικό και ελάχιστα γνωστό έργο, το «Aποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση» του Χάινερ Μύλλερ, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά από μια ομάδα ταγμένη στο πολιτικό έργο και τη σωματικότητα, στη σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου.

«Άγνωστος» Χάινερ Μύλλερ στο Νέο Άττις

Μεταδραματικό κείμενο, ποιητικό και ελάχιστα γνωστό, η "Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ,ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά από μια ομάδα ταγμένη στο πολιτικό έργο και τη σωματικότητα, στη σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου.

Έργο γραμμένο το 1979, καταπιάνεται με το 1789. Εξιστορεί την απόπειρα τριών απεσταλμένων της επαναστατικής κυβέρνησης στην αγγλική αποικία της Τζαμάικα να πυροδοτήσουν εξέγερση των σκλάβων. Ο μαύρος σκλάβος Σασπόρτας και ο αγρότης Γκαλουντέκ, που έχουν υποστεί την καταπίεση στο πετσί τους, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες, ρίχνονται ολόψυχα στον αγώνα μέχρι θανάτου. Ο λευκός διανοούμενος Ντεμπυσόν,γιός δουλοκτήτη κι επικεφαλής της τριάδας, συγκρούεται με τον εαυτό του: να θυσιαστεί στη φωτιά της μάχης για το ιδανικό της Επανάστασης ή να απολαύσει τις ανέσεις και την ασφάλεια της οικογενειακής εστίας των δουλεμπόρων;

Με αφορμή τον εσωτερικό διχασμό τριών επαναστατων, ο μεγάλος ανατολικογερμανός δραματουργός και διανοητής Χάινερ Μύλλερ διερευνά τις έννοιες της ανατροπής, της προδοσίας και του ιστορικού τραύματος. Άξιος πειραματιστής, ο Σάββας Στρούμπος και η ομάδα Σημείο Μηδέν, το παρουσιάζουν σε μια ερευνητικού ύφους παράσταση που παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά (Άττις-Νέος Χώρος ). Παίζουν οι ηθοποιοί Ελεάνα Γεωργούλη, Δαυίδ Μαλτέζε, Έβελυν Ασουάντ, Έλλη Ιγγλίζ, Δημήτρης Παπαβασιλείου.

Πάρτε μια ιδέα από το trailer

Περισσότερες πληροφορίες

Η αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση διερευνά τις έννοιες της ανατροπής, της προδοσίας και του ιστορικού τραύματος. Εμβόλιμο στο έργο το κείμενο πρόζας «Ο άντρας στον ανελκυστήρα»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.