Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει

«Τρία σανίδια, δύο πρόσωπα, ένα πάθος»: αυτά χρειάζεται το θέατρο, σύμφωνα με τον ορισμό του συγγραφέα Λόπε ντε Βέγκα το 16ο αιώνα.

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει

«Τρία σανίδια, δύο πρόσωπα, ένα πάθος»: αυτά χρειάζεται το θέατρο, σύμφωνα με τον ορισμό του συγγραφέα Λόπε ντε Βέγκα το 16ο αιώνα.Κάπως έτσι η φετινή σεζόν ποντάρει στα έργα με (μόνο) «δύο πρόσωπα, ένα πάθος».

«Και τώρα οι δυο μας»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 1

Το πιο απρόβλεπτο ντουέτο; Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρ­δου συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Κιμούλη, στο «Και τώρα οι δυο μας» [93] του Αλεξάντερ Γκέλμαν: ένα έργο «για δύο εγωιστές» (Μουσούρη).

«Relax… Mynotis»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 2

Συνάντηση κορυφής είναι κι εκείνη του Βασίλη Παπαβασιλείου με τον Γιάννο Περλέγκα: σκηνοθέτες και ηθοποιοί διαφορετικών γενιών, αλλά συγγενικού θεατρικού δαιμονίου, παίζουν στο περιπαικτικό έργο του πρώτου «Relax… Mynotis», όπου ένας μεγάλος σε ηλικία και αξία ηθοποιός υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. μόνο που η υπαγόρευση εξελίσσεται σε ένα σατιρικό ταξίδι στο νεοελληνικό χωροχρόνο (Θέατρο Τέχνης).

«Στρίψιμο της βίδας»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 3

Ψυχολογικό και υπαρξιακό θρίλερ, το «Στρίψιμο της βίδας» του Τζέφρι Άτσερ, διασκευή της ομώνυμης εμβληματικής νουβέλας του Χένρι Τζέιμς (1886), θέλει τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο να σκηνοθετεί τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου στην παράξενη υπόθεση μιας­ γκουβερνάντας η οποία φροντίζει δύο ορφανά (Άνεσις, από 10/1).

«Ring»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 4

Το «Ring» της Λεονόρ Κονφινό είναι μια χαριτωμένη σπονδυλωτή κομεντί για δύο, στην οποία ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου ζευγαρώνουν… 17 φορές, καθώς μεταμορφώνονται διαρκώς σε ερωτικά ταίρια που συγκρούονται για τη σημασία και την ανοησία των σχέσεων (Ιλίσια-Βολανάκης). Στον οδηγό των παραστάσεων θα συναντήσετε και άλλα δυνατά ντουέτα. η σεζόν ζευγαρώνει τους πάντες!

Περισσότερες πληροφορίες

Relax… Mynotis

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Ένας μεγάλος –σε ηλικία και αξία– ηθοποιός υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. Μόνο που η υπαγόρευση εξελίσσεται σε ένα σατιρικό ταξίδι στο νεοελληνικό χωροχρόνο

Ring

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν τα ερωτικά μπερδέματα των ζευγαριών, τα οποία παλεύουν, τσακώνονται αλλά και παθιάζονται

Και τώρα οι δυο μας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο «για δύο εγωιστές»... Εκείνη είναι μια καλλιεργημένη βιβλιοθηκάριος, εκείνος ο αριβίστας σύζυγός της. Παθιασμένοι και οι δύο με την εξουσία, έρχονται κάποτε αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.