8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11

Πολλά και δυνατά έργα ξεκινούν (και) αυτή την εβδομάδα και μας ιντριγκάρουν τόσο με τις θεματικές όσο και με τα πρωταγωνιστικά τους σύνολα.

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11

Πολλά και δυνατά έργα ξεκινούν (και) αυτή την εβδομάδα και μας ιντριγκάρουν τόσο με τις θεματικές όσο και με τα πρωταγωνιστικά τους σύνολα.

«Τρεις αδελφές»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 1

Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθέτησε πέρυσι την περφόρμανς «Τσέχωφ», ένα σουρεάλ φόρο τιμής στον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα. Φέτος δοκιμάζεται σε ένα αυθεντικό έργο του, αναζητώντας και πάλι μια πολύ προσωπική σκηνική εκδοχή, μία σκηνική παρτιτούρα με «νότες» τη σιωπή και την έξαρση, την προσδοκία και τη ματαίωση, το κωμικό και το τραγικό, ερμηνευμένη από έναν 12μελή θίασο. (Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις, με avant premiere για τους αναγνώστες του site στις 7/11)

«Σίρλεϊ Βάλενταϊν»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 2

Η Ελένη Καστάνη ενσαρκώνει την ηρωίδα του Γουίλ Ράσελ στην παράσταση που ανεβαίνει στη Β΄ Σκηνή του θεάτρου Άλμα σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη και μετάφραση του Αλέξανδρου Ρήγα. Avant premiere για τους αναγνώστες του «α» στις 9/11 - πληροφορίες στο τεύχος που κυκλοφορεί στις 3/11.

«Για μια ανάσα»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 3

Μετά τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και πάλι την Ελένη Ράντου κι ένα δυνατό θίασο σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που έκανε μεγάλη αίσθηση πέρυσι στο Λονδίνο. Παίζουν ακόμη Αντώνης Καρυστινός, Ελένη Ουζουνίδου, Μελέτης Ηλίας, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης. (Διάνα, 3/11)

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 4

Με τον Δημήτρη Καταλειφό να πλαισιώνεται από ένα δυνατό θίασο (Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Βασαρδάνης, Ιωάννα Παππά, Δανάη Επιθυμιάδη, Ευγενία Αποστόλου κ.ά.), ο Γιάννης Μόσχος ανεβάζει το αριστοτεχνικό δράμα που έγραψε το 1947 ο Άρθουρ Μίλερ, πετυχαίνοντας την ανατομία μιας οικογένειας μπλεγμένης στο εμπόριο όπλων και, μαζί, της μεταπολεμικής Αμερικής. (Εμπορικόν, από τις 4/11)

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 5

Ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετεί έναν εξαιρετικό θίασο (Κλ. Γρηγοριάδης, Μ. Καλλιμάνη, Κ. Λυπηρίδου, Ι. Μαυρέα, Δ. Πασσάς, Κ. Τάκαλου, Χ. Φραγκούλης) στο πολυσυζητημένο έργο του καταξιωμένου Γάλλου δραματουργού Ζοέλ Πομερά. Ηθελημένα παραπλανητικός είναι ο τίτλος. Το σπονδυλωτό κείμενο του 2013 μιλά για την αγάπη. Για την αγάπη, όμως, που «δεν φτάνει» και «δεν υπάρχει», αλλά είναι καταδικασμένη, αντί να ενώνει, να χωρίζει. (Θέατρο Τέχνης, από τις 9/11)

«Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 6

Μια από τα πιο διάσημες αγριεμένες κωμωδίες του σύγχρονου αργεντίνικου θεάτρου, γραμμένη από τον πολυβραβευμένο Κλαούντιο Τολκατσίρ, μας συστήνει η σκηνοθέτις Μαριτίνα Πάσσαρη. Οχτώ ηθοποιοί ερμηνεύουν τα μέλη μιας οικογένειας εγκλωβισμένης σε μια επώδυνη και παράλογη συνύπαρξη, με τη βία να λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας. (Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας - Β΄ Σκηνή, από τις 7/11)

«Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς-Ενθύμιο»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 7

Την περιβόητη φάλτσο σοπράνο του τίτλου, η οποία έγινε cult φιγούρα της Νέας Υόρκης των ’40s και προσφάτως ταινία από τον Στίβεν Φρίαρς με τη Μέριλ Στριπ, ερμηνεύει η Ναταλία Τσαλίκη, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στο ρόλο του πιανίστα της. Το έργο του Στίβεν Τεμπερλέι δεν είναι βιογραφία, αλλά μια σπουδή στο ανέφικτο ιδεώδες της μουσικής και ένα ενθύμιο μιας άλλης εποχής. Σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας. (Θησείον, από τις 4/11)

«Η σονάτα του σεληνόφωτος»

8 δυνατές πρεμιέρες για την εβδομάδα 3-9/11 - εικόνα 8

«Άφησέ με να ’ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!» Οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου από τον ατμοσφαιρικό μονόλογο της κορυφαίας συλλογής του, της «Τέταρτης Διάστασης», θα ακουστούν στο φουαγιέ του θεάτρου Αγγέλων Βήμα, για λίγες παραστάσεις, από τη Σοφία Σεϊρλή. Σκηνοθετεί η Άσπα Κυρίμη. Στο πιάνο, η Ιώβη Φραγκάτου. (Από τις 9/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Σίρλεϋ Βαλεντάιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 120 '

Μια πενηντάρα Βρετανίδα κάνει την επανάστασή της απέναντι σε όσα την καταπίεζαν και με φόντο το γαλάζιο των ελληνικών νησιών κάνει την ενδοσκόπησή της.

Τρεις αδελφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η φυγή και η ανεξάντλητη ελπίδα παρά την πνιγηρή καθημερινότητα διατρέχουν το αριστουργηματικό έργο του Τσέχοφ

H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Με χιούμορ και διεισδυτική ματιά σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας.

Για... μια ανάσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η οδύσσεια δύο γυναικών, η ζωή των οποίων μετατρέπεται σε θρίλερ καθώς ταξιδεύουν σε μια Ευρώπη που καταρρέει

Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς - Ενθύμιο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η αληθινή ιστορία της χειρότερης τραγουδίστριας του κόσμου, η οποία έμεινε πιστή στο όνειρό της και ανάγκασε το κοινό να υποκλιθεί όχι στη φωνή της, αλλά στην αγάπη της για την όπερα

Η σονάτα του Σεληνόφωτος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 50 '

Η εκ βαθέων εξομολόγηση μιας γυναίκας, η οποία αναζητά καταφύγιο στη μουσική

Ήταν όλοι τους παιδιά μου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 135 '

Έργο-ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας, με πρωταγωνιστή έναν κατασκευαστή πολεμικού υλικού που προκαλεί, άθελά του, το θάνατο 21 πιλότων.

Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Εραστές, σύζυγοι, οικογένειες, φίλοι… μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα αλλά και χιούμορ για το αδιέξοδο της αγάπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.