Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους

Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Κάτια Δανδουλάκη, Νίκος Μουτσινάς, Γεράσιμος Σκια­δαρέσης και Νίκος Ψαρράς ντύνονται κατά συρροήν δολοφόνοι κι ερασιτέχνες ντετέκτιβ, ναρκομανείς, αλκοολικοί, πολιτικάντηδες κι αιωνόβιοι Έλληνες!

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους

Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Κάτια Δανδουλάκη, Νίκος Μουτσινάς, Γεράσιμος Σκια­δαρέσης και Νίκος Ψαρράς ντύνονται κατά συρροήν δολοφόνοι κι ερασιτέχνες ντετέκτιβ, ναρκομανείς, αλκοολικοί, πολιτικάντηδες κι αιωνόβιοι Έλληνες!

«Εκτός ύλης»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 1

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ηγείται ενός τετραμελούς θιάσου και παίζει έναν πολιτικάντη, ο οποίος εκφωνεί τον τελευταίο λόγο του στη Βουλή προτού παραιτηθεί. Οι θεατές διαλέγουν: κάθονται στα έδρανα ως βουλευτές ή στα θεωρεία ως πολίτες; Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σκηνοθετεί το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών έργο του Κώστα Λεϊμονή. (Αλκμήνη, από 22/10)

«Οι από πάνω»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 2

Οι Νίκος Μουτσινάς, Κρατερός Κατσούλης, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Ματίνα Νικολάου έχουν βάσιμες υποψίες ότι από πάνω τους μετακόμισαν δύο δολοφόνοι: η Μαρία Κατσανδρή και ο Πρόδρομος Τοσουνίδης. Θα μπορέσουν να το αποδείξουν; Η απάντηση στη νέα μαύρη κωμωδία του Νίκου Μουτσινά. (Πειραιώς 131, από 26/10)

«Αποχαιρετιστήριο δείπνο»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 3

Μια άγρια κωμωδία που έκανε θραύση πέρυσι στη Γαλλία ανεβαίνει με τρεις βιρτουόζους του είδους: Λάκης Λαζόπουλος, Μαρία Λεκάκη και Λευτέρης Ελευθερίου. Οι δύο πρώτοι αποφασίζουν να καθαρίσουν από τους «τοξικούς» φίλους τους καλώντας τους σε ένα δείπνο-παγίδα. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λάλος. (Γκλόρια, από 20/10)

«Φοβάσαι;»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 4

Ο Νίκος Ψαρράς ερμηνεύει τον κατά συρροήν δολοφόνο που απάγει μια γυναίκα (Αλεξία Καλτσίκη), η οποία θα γίνει το δωδέκατο θύμα του. Όμως το θύμα και μια γειτόνισσα (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη) θα ανατρέψουν τα πάντα. Το παράδοξο αυτό off Broadway σύγχρονο ερωτικό θρίλερ μας συστήνεται σε σκηνοθεσία­ Έλενας Καρακούλη. (Ιλίσια-­Βολανάκης, από 23/10)

«Το γλυκό πουλί της νιότης»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 5

Έργο ωριμότητας του Τενεσί Ουίλιαμς, φέρνει μια σταρ του Χόλιγουντ στη δύση της καριέρας της, και μες στις εξαρτήσεις, αντιμέτωπη με έναν φιλόδοξο ζιγκολό. Η Κάτια Δανδουλάκη ερμηνεύει την Αλεξάνδρα ντελ Λάγκο και ο Γιάννης Ποιμενίδης τον τελευταίο εραστή της. Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί. (Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», από 20/10)

«Άσε να μη μιλήσω καλύτερα»

Δημοφιλείς ηθοποιοί κάνουν πρεμιέρα σε αβανταδόρικους ρόλους - εικόνα 6

To σόι μαζεύεται για τα γενέθλια ενός αιωνόβιου παππού. Το γλέντι τους έχει χαρές, συγκινήσεις και κάμποσο σουρεαλισμό. «Είναι η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», εξηγεί ο Γ. Αρμένης για το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί, παίζοντας δίπλα στους Ηλ. Ζερβό, Κ. Φλωκατούλα κ.ά. (Νέο Ελληνικό Θέατρο, avant premiere του «α» στις 21/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Εκτός ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας πολιτικάντης εκφωνεί τον τελευταίο του λόγο προτού παραιτηθεί.

Φοβάσαι;

  • Ερωτικό Θρίλερ
  • Διάρκεια: 110 '

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος απάγει μια γυναίκα, τη ναρκώνει και τη μεταφέρει στο υπόγειο του σπιτιού του. Θα γίνει η Νάνσυ το δωδέκατο θύμα του;

Το γλυκό πουλί της νιότης

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 125 '

Μια ξεπεσμένη σταρ κι ένας φιλόδοξος νέος ακουμπάνε ο ένας στον άλλον, σε μια οριακή στιγμή της ζωής τους, που παραπαίουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και στις ψευδαισθήσεις των καταχρήσεων.

Άσε να μη μιλήσω καλύτερα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο σε αυτήν τη σύγχρονη κωμωδία που σχολιάζει το ελληνικό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι

Αποχαιρετιστήριο δείπνο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Πιέρ και η Κλοτίλντ οργανώνουν αποχαιρετιστήρια δείπνα για φίλους. Δεν υπολογίζουν όμως πως η συνάντηση με τον παλιότερό τους φίλο θα τους μπλέξει σε ένα περίεργο παιχνίδι.

Οι από πάνω

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Συγκάτοικοι στην τρέλα γίνονται οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν αν κοντά τους ζουν δύο δολοφόνοι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.