Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία

Το Θέατρο Πορεία ανεβάζει τον πήχη, ποντάροντας τη νέα σεζόν σε δύο περσινές επιτυχίες και μια ολοκαίνουργια παραγωγή.

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία

Το Θέατρο Πορεία ανεβάζει τον πήχη, ποντάροντας τη νέα σεζόν σε δύο περσινές επιτυχίες και μια ολοκαίνουργια παραγωγή.

«Η μεγάλη χίμαιρα»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 1

Παράσταση-φαινόμενο, με 60.000 θεατές και ασταμάτητα sold out στις 250 φορές που παίχτηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Καραγάτσης μοιάζει να μας λέει πως ο έρωτας είναι μια φρεναπάτη, υπάρχουν μόνο πάθη, ορμές, συμφέρον και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου κατάφερε να μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση που μπορεί να μας χαρίσει το έργο μαζί και το καλό θέατρο. Θα το δούμε για τρίτη συνεχή χρονιά με την ίδια διανομή και σταθερή πρωταγωνίστρια την αιθέρια Αλεξάνδρα Αϊδίνη. (Από 28/9)

«Οι τρεις αδερφές»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 2

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα: οι τρεις πρωταγωνίστριες μαζί με τους υπόλοιπους –υποδειγματικά επιλεγμένους από τον Δημήτρη Τάρλοου– ηθοποιούς ζουν το υπαρξιακό και πολιτικοκοινωνικό μεγαλείο του Ρώσου μεγάλου συγγραφέα κι ενδίδουν στο σκηνικό παιχνίδι ανάμεσα στο εγώ του ηθοποιού και το εγώ του ρόλου, σε μια σκηνοθεσία που αποκαλύπτει την τραγικότητα, την ιλαρότητα και την αέναη μοντερνικότητα του τσεχοφικού έργου. (Από 26/10)

«Οι τρεις ευτυχισμένοι»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 3

Ο Γιάννης Χουβαρδάς δεν σκηνοθετεί συχνά κωμωδίες, όμως όταν το κάνει επιλέγει έργα που έχουν ένα σκοτεινό φόντο μέσα στο οποίο συμβαίνουν οι κωμικές καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Τουρκαρέ» του Αλέν-Ρενέ Λεσάζ στο Αμόρε το 2000. Φέτος αποφάσισε να ανεβάσει Ευγένιο Λαμπίς. Η φάρσα του Γάλλου δαιμόνιου συγγραφέα έχει τις ρίζες της στην παράδοση της κωμωδίας ηθών και μια λοξή ατμόσφαιρα δημιουργείται λόγω των αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων. Στο συγκεκριμένο έργο φέρνει τους ήρωές του στα άκρα για να κάνει εμάς να αναμετρηθούμε με το αιώνιο ερώτημα: «Είναι τελικά εφικτή η ευτυχία;» Παίζουν οι Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου. (Από 21/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Τρεις αδερφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Δεκαπέντε ηθοποιοί δίνουν προσωπικό ρεσιτάλ και η σκηνοθεσία αποκαλύπτει την ιλαροτραγική μοντερνικότητα του έργου και μαζί μια απρόβλεπτη... ελληνικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.