Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη

Δύο ιδιαίτεροι ηθοποιοί αναμετρώνται με τον αντι-ήρωα Ρασκόλνικοφ στο κλασικό αριστούργημα «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι.

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη

Δύο ιδιαίτεροι ηθοποιοί αναμετρώνται με τον αντι-ήρωα Ρασκόλνικοφ στο κλασικό αριστούργημα «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι.

Τάσος Ιορδανίδης

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη - εικόνα 1

Έχει κερδίσει το στοίχημα της αναμέτρησης με τον φλογερό Ρασκόλνικοφ εκατό τοις εκατό στη σκηνή του Άνεσις. Στην παράσταση που είδαμε, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γεωργιανού Λεβάν Τσουλάτζε, ο Τ. Ιορδανίδης αφοσιώνεται με τόση τρυφερότητα και κατανόηση στο ρόλο που σε συγκινεί με την ερμηνεία του και το βασικότερο, σου επιτρέπει να δεις το χτίσιμο της συνείδησης γύρω από το ρήγμα που άνοιξε ο ίδιος ο Ρασκόλνικοφ στον εαυτό του.

Γιάννης Νιάρρος

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη - εικόνα 2

Θα τον δείτε ως Σταύρο να ονειρεύεται τα ταξίδια στον πολυσυζητημένο «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη, που παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σηκώνει στις πλάτες του την ενοχή και ονειρεύεται την αθώωσή του ως Ρασκόλνικοφ. Στην παράσταση του έμπειρου Σωτήρη Χατζάκη, ο Νιάρρος αναζητά την αντίστιξη ανάμεσα στον υπαρξισμό του Ντοστογέφσκι και την πνευματικότητα του λόγο του Παπαδιαμάντη, στη μετάφραση του οποίου βασίστηκε το έργο.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Έγκλημα και τιμωρία

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 210 '

Η βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχής και των σκοτεινών νόμων που τη διέπουν καθιερώνουν το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα ως μια διαχρονική λογοτεχνική ανατομία του υποσυνείδητου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.