20 must γιορτινές εμπειρίες

Από τα πιο ιδιαίτερα θεάματα των ημερών μέχρι γιορτινά spots για μικρούς και μεγάλους, ακολουθούν μερικές από τις πιο festive στιγμές της γιορτινής Αθήνας.

20 must γιορτινές εμπειρίες

Από τα πιο ιδιαίτερα θεάματα των ημερών μέχρι γιορτινά spots για μικρούς και μεγάλους, ακολουθούν μερικές από τις πιο festive στιγμές της γιορτινής Αθήνας.

Ζιζέλ: ύμνος στον έρωτα από τη Ζαχάροβα

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 1

Ταιριάζει γάντι στο πνεύμα των γιορτών και μας ζεσταίνει νοσταλγικά η ιστορία αγάπης της «Ζιζέλ» με πρωταγωνίστρια τη Σβετλάνα Ζαχάροβα. Η περιζήτητη πρίμα μπαλαρίνα επιστρέφει στη χώρα μας με έναν ρόλο που καθόρισε τη λαμπρή καριέρα της και με τον Σεργκέι Πολούνιν ως ιδανικό παρτενέρ. Μαζί, οι δύο προεξάρχοντες χορευτές των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας θα «χτίσουν» με εκφραστικότητα και δεξιοτεχνία το pas de deux της Ζιζέλ με τον Άλμπρεχτ, αποθεώνοντας την ομορφιά και τη δύναμη του έρωτα. Στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους η απόγνωση, ο θάνατος και ο άνευ ορίων έρωτας διέγραψαν ανεξίτηλη τροχιά στον χώρο του κλασικού χορού που ενθουσιάζει, συγκινεί και συναρπάζει με την έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και την τελική επικράτηση της αληθινής αγάπης. Οι λάτρεις του μπαλέτου έχουν ήδη σπεύσει να κρατήσουν θέση για την παράσταση και, αν κινηθείτε γρήγορα, ίσως καταφέρετε να εξασφαλίσετε εισιτήριο. Κάντε «ρομαντικά» Χριστούγεννα με τη «Ζιζέλ» στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στις 26 με 28 Δεκεμβρίου.

Τα πιο γιορτινά σλάλομ

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 2

Οι Αθηναίοι έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια το ice skating και, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, τα παγοδρόμια αποτελούν αγαπημένο προορισμό για μικρούς και μεγάλους. Φέτος η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης είναι το παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής, με ειδικούς εκπαιδευτές και café για τους συνοδούς σε οπτική επαφή με την πίστα. Παγοδρόμια μας περιμένουν όμως και σε χριστουγεννιάτικα πάρκα, όπως το Christmas Factory στην Τεχνόπολη με ένα οκτάγωνο παγοδρόμιο 270 τ.μ. στην πλατεία και το Santa Claus Kingdom στην Παιανία με ένα τεράστιο παγοδρόμιο 400 τ.μ., αλλά και σε εμπορικά κέντρα, όπως το Athens Heart στην Πειραιώς και ο πολυχώρος Village Shopping & More στου Ρέντη.

Κόντογλου x 2

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 3

Με δύο εκθέσεις τιμάται αυτές τις γιορτές ο σπουδαίος εικονογράφος και συγγραφέας με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννησή του και τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 23/12 η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ», ενώ το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στην Πινακοθήκη Γκίκα στο Κολωνάκι την έκθεση «Φώτης Κόντογλου. Από τον “Λόγο” στην “Έκφρασι”».

Festive link

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 4

Το σινιέ χάζι (Hermes, Cartier, Dolce & Gabbana κ.ά.), οι χρυσές «θεατρικές» βιτρίνες του Attica, που είναι στολισμένες με κομψά ξωτικά και νοσταλγικά αλογάκια, ο στρωμένος με φωτάκια, κόκκινες μπάλες και μπαστουνάκια-ζαχαρωτά ουρανός της στοάς Σπυρομήλιου… Όλο το «τετράγωνο» του CityLink ακτινοβολεί γιορτή και σου δίνει πολλές αφορμές να το βάλεις στη χριστουγεννιάτικη ατζέντα σου: ψώνια, στάση για καφέ στο «Clemente», για φαγητό και ποτό στο «City Bistro» και το «Pasaji», το νέο πρόσωπο του «Ζοnar’s», που αυτές τις ημέρες συζητιέται πολύ, ή κάποια παράσταση στις θεατρικές σκηνές του συγκροτήματος.

Διαδραστική βόλτα στην Αγία Σοφία

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 5

Η συναρπαστική ιστορία του εμβληματικού μνημείου της χριστιανοσύνης ξαναζωντανεύει με την τεχνολογία αιχμής των τεσσάρων διαστάσεων στη νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Αγία Σοφία, 1.500 χρόνια ιστορίας», προσκαλώντας μας σε μια διαδραστική βόλτα, ιδανική για όλη την οικογένεια. Από την αναπαράσταση του ναού μέχρι την επιρροή που άσκησε μετέπειτα, η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικά σενάρια περιήγησης (Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000).

Street Xmas Party στο «Μama Roux»

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 6

Έχει παράδοση στα street parties το all-day στέκι του Τζον Χίγκινς στην Αιόλου, οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων βγαίνει και πάλι στον δρόμο. Αν στις 24/12 έχετε διάθεση για σουλάτσο πασπαλισμένο με γιορτινή αστερόσκονη ή αποφασίσετε να κάνετε μερικά ψώνια της τελευταίας στιγμής στην αγορά του κέντρου, περάστε μια βόλτα από το «Mama Roux»: από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. το φαγητό που θα κυκλοφορεί μέσα-έξω θα είναι εμπνευσμένο από τις υπαίθριες αγορές του κόσμου (μπέργκερ, μπουρίτος, πίτσα, ζεστές σούπες κ.ά.), ενώ gluhwein, ζεστό μυρωδάτο κρασί, θα γεμίζει τα ποτήρια και r & b και jazz από τους Gumbo Ya Ya feat. SugahSpank! θα φουλάρει με πάρτι διάθεση τ’ αφτιά.

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο camp για μικρούς επιστήμονες!

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 7

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε για τους μικρούς μας φίλους (αλλά και τους εργαζόμενους γονείς) το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Το Χριστουγεννιάτικο mathemARTics camp «Τρίγωνα-Κάλαντα» υπόσχεται διασκεδαστικές και επιμορφωτικές διακοπές με βιωματικά εργαστήρια 2-5 ημερών που εξερευνούν τα ήθη και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου μέσα από τις τέχνες, αλλά και το πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια (28, 29, 30/12, 4-5/1, πληροφορίες: 2103461981).

Αντισυμβατικές γιορτές στη Στέγη

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 8

Πώς στήνεται ένα αλλιώτικο εορταστικό πρόγραμμα; Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γνωρίζει τον τρόπο. Σε όπερα για όλες τις ηλικίες μεταμορφώνει την παραμυθένια «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής. Η διαδραστική έκθεση «Digital Revolution», που εξιστορεί την ψηφιακή επανάσταση από το Atari και το Pac-Man έως τις γιγάντιες οθόνες που μας μεταμορφώνουν σε… Ίκαρους, επίσης ενδείκνυται για οικογενειακή εξόρμηση. Τα «Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ είναι μεν η εφηβική παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, αλλά ποιος ενήλικας δεν θέλει να δει επί σκηνής αυτό το εμβληματικό μυθιστόρημα-ύμνο στις ηλικίες του ανθρώπου; «Πίστη, αγάπη, ελπίδα»: ένα ειρωνικό αστείο είναι ο τίτλος του αιρετικού έργου του Χόρβατ, το οποίο ο Ακύλλας Καραζήσης ανεβάζει με την τρέλα που του αρμόζει!

«Φάουστ» και «Αγρύπνια» στον Πειραιά

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 9

Είναι ήδη οριακά sold-out ο «Φάουστ» (φωτό) του Γκαίτε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Λογικό: ο Νίκος Κουρής συναντιέται με τον ρόλο της ζωής του και η Κατερίνα Ευαγγελάτου ξέρει να στήνει ατμοσφαιρικές παραστάσεις. Κλείστε εγκαίρως θέσεις, αλλά μην ξεχάσετε και το –κοινωνικά αφυπνιστικό– ολονύκτιο χάπενινγκ «Insomnia Greca», που στήνει για να γιορτάσει «τη γέννηση ενός θεού πρόσφυγα» ο Κωνσταντίνος Ντέλλας τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου, με το κοινό να περιπλανιέται στο κτίριο αλληλεπιδρώντας με τις δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα γύρω από την έννοια «Ξένος».

Πορτομπέλο το Χαλάνδρι!

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 10

Μέχρι τις 24/12 ο χώρος του πρώην «Butcher’s Βite» (Κολοκοτρώνη 13) στο Χαλάνδρι γίνεται flea market. Σ’ αυτήν τη μεγάλη αγορά-γιορτή (11 π.μ.-10 μ.μ.) τριάντα ανεξάρτητοι δημιουργοί δίνουν ιδέες για δώρα (ρούχα, κοσμήματα, είδη σπιτιού, καλλυντικά κ.ά.), το «Etnico», το αδερφάκι του «Altamira», βάζει το πολυεθνικό street food, οι μπάρμαν του «White Monkey» φτιάχνουν ζεστό κρασί, το juice bar «Βαζάκι» σούπες με καλό σκοπό και οι καφέδες της Coffee Republic σε πιάνουν από τη μύτη.

Εσείς ψηφίσατε την αγαπημένη σας βιτρίνα;

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 11

Έως τις 6 Ιανουαρίου έχετε περιθώριο να βρείτε τις εορταστικές βιτρίνες με το αστέρι στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και να μπείτε εδώ για να αναδείξετε αυτή με την καλύτερη ιδέα, κερδίζοντας δώρα από το «αθηνόραμα» και τον Δήμο Αθηναίων. Μια ξεχωριστή ενέργεια προώθησης της επιχειρηματικότητας από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με το «α».

Γιορτές στα μουσεία

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 12

Οι έξοδοι στα μουσεία αποτελούν αγαπημένη γιορτινή συνήθεια. Φέτος το Ίδρυμα Θεοχαράκη με το δίπτυχο Πικάσο-Κοκτό σίγουρα θα είναι από τις τοπ επιλογές. Δημοφιλείς στάσεις στο museum mile της Βασιλίσσης Σοφίας, βέβαια, και τα μουσεία Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, με το πρώτο να παρουσιάζει τη Συλλογή Βαλαδώρου και το δεύτερο τον master της arte povera Mario Merz. Στο Μπενάκη της Πειραιώς την παράσταση κλέβει ο Τάσος Βρεττός με τη φωτογραφική καταγραφή των χωρών λατρείας των θρησκευτικών μειονοτήτων της πόλης, ενώ με δράσεις για παιδιά και μια χριστουγεννιάτικη συναυλία μάς υποδέχεται το Μουσείο Ακρόπολης στις 27/12 στις 12 το μεσημέρι.

Μπαλέτο και όπερα για τα παιδιά

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 13

Μια διπλή έκπληξη σας επιφυλάσσει η ιδανική για γιορτινές εξόδους φετινή παραγωγή της Λυρικής Σκηνής για τα παιδιά. Η «Καρμενσίτας», δημιούργημα της πρώτης χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, συνδυάζει την όπερα, το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Στη σκηνή Ολύμπια, υπό τους ήχους της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, μια παρέα παιδιών περνά ένα χαρούμενο κυριακάτικο πρωινό στο πάρκο.

Divine ladies

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 14

Μια απαλή swingin’ μουσική μάς σπρώχνει στην αγκαλιά των Divinas, τριών εξαίσιων, σχεδόν θεϊκών σε ό,τι αφορά τις φωνητικές αρμονίες Ισπανίδων, που μας υποδέχονται για χριστουγεννιάτικο ρεβε­γιόν στη σκηνή του «Half Note Jazz Club». Με μακριά γάντια και ρούχα εποχής, οι τρεις ντίβες, με τα fiction ονόματα Σοφία, Νικόλ και Λούλου, παίζουν ένα τζαζικό παιχνίδι αποπλάνησης μέσα από ένα σόου που μας μαγεύει. Και οι Divinas το συνεχίζουν ως τις 29/12 – λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

Xmas clubbing απ’ το χθες και το αύριο

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 15

Είναι σίγουρο πως θα συγκινηθούμε ακούγοντας house classics στο reunion του «+Soda» στο «Methodia» ανήμερα τα Χριστούγεννα. Θα συνεχίσουμε το χριστουγεννιάτικο clubbing ακούγοντας επίκαιρα ονόματα στα δύο πάρτι της ομάδας Playground (Wade και Neverdogs στις 24/12 στο «Under» και Len Faki στις 26/12 στο «Monastiraki Center»), στο «Ρομάντσο» (guest o Florian Kupfer στις 25/12) και στο «Steam», όπου το Blend θα κάνει ρεβεγιόν με τις Deborah De Luca και Nakadia. Για τους disco fans υπάρχει το esthete Xmas Edition του Αλ. Χριστόπουλου στο «Cinderella» (25/12) και το αστραφτερό Mirror Mirror της στιλίστριας D’Arcy Foxx στις «33 Στροφές» (26/12). Με ελεύθερη είσοδο, τα δύο πάρτι του «Six D.O.G.S.» (στο ρεβεγιόν και ανήμερα) είναι ελκυστικές προτάσεις.

Μια vegan βασιλόπιτα

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 16

Την ανακαλύψαμε στο χορτοφαγικής φιλοσοφίας café «Γη», στο νούμερο 69 της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα. Φτιαγμένη με καρότο, φαγόπυρο και ηλιόσπορο, σταφίδες, blueberries, σύκα και βερίκοκα, είναι η ιδανική βασιλόπιτα για όσους θέλουν να μπουν στο 2016 χωρίς ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, αβγά και ζωικά λιπαρά. Έχετε υπόψη πάντως ότι θα πρέπει να την παραγγείλετε δύο ημέρες νωρίτερα (2109648512).

Όλα στο «Gazarte»

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 17

Ποικιλία μουσικών ακουσμάτων χαρακτηρίζουν αυτές τις γιορτές το «Gazarte». Με σπέσιαλ ήχους γεμίζουν το Roof και το Theater Stage: το Pepper Xmas Party (23/12) με ειδική μπάντα με Αγόρια από Σπίτι, το rock 'n' roll του Γιώργου Ζερβού (24/12), η jazz plus του Δημήτρη Καλαντζή (24, 26/12) με τις τρεις εξαιρετικές κυρίες του στα vocals, η electric pop του Monsieur Minimal (26/12), η out jazz με τα ιδιαίτερα εικαστικά ηχοτοπία του Alex Drakos Trio (28/12), η Speakeasies Swing Band (28/12) με το swingin' της, η neo-soul της Esterina (30/12), το συνδυαστικό και εκλεκτικό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν των Wedding Singers και των Swingin’ Cats… Ποιος θα μείνει ατάραχος;

Η πόλη γιορτάζει

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 18

Οι εκδηλώσεις του δήμου συνεχίζουν να παρασύρουν τους Αθηναίους στους ρυθμούς τους, με την Βig Band να μας περιμένει στις 24/12 στις 12 μ. στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Tα παιδιά δίνουν ραντεβού στην Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο την Κυριακή 27/12 (11 π.μ.-2 μ.μ.) για να φτιάξουν στολίδια και την Τετάρτη 30/12 έξω από το Θέατρο Παλλάς για μια φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέατρο και μουσική. Όλο το πρόγραμμα www.athinorama.gr.

Resto… Santa

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 19

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και πέρυσι στο «F+W by Olivier Campanha» και μας άρεσε που αποφάσισαν να το επαναλάβουν! Αν περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δημιουργικό εστιατόριο του Κολωνακίου, θα χαρείτε την πλούσια και λαμπερή γαστρονομική πρόταση του σεφ, που στο menu degustation της πιο γιορτινής νύχτας του χρόνου έρχεται αγκαζέ με ωραία κρασιά. Φεύγοντας, θα σας ξεπροβοδίσουν με ένα δωράκι για το πρώτο πρωινό του χρόνου: ένα κουτί που θα περιέχει (αν και τώρα που σας το λέμε χαλάμε λίγο την έκπληξη) ένα αφρώδες κρασί, τρούφες σοκολάτας και κομφετί.

Ραντεβού στο χωριό του Αϊ-Βασίλη

20 must γιορτινές εμπειρίες - εικόνα 20

Ο Άγιος Βασίλης έχει μετακομίσει ήδη από το Ροβανιέμι στον μεγαλύτερο γιορτινό παιδότοπο της πόλης, το Santa Claus Kingdom, στο MEC Παιανίας, μαζί με αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Όλοι μαζί σας περιμένουν για γιορτινή εκτόνωση σε κάποιο από τα σαράντα και πλέον παιχνίδια, στα εργαστήρια και στις παραστάσεις. Ανακαλύψτε το Παγωμένο Βασίλειο, ακούστε παραμύθια, ξεφαντώστε στη Μαγική Χώρα του Λούνα Παρκ, ταξιδέψετε με το Christmas Express, μπείτε στην Καστροπολιτεία, στο μεγαλύτερο action game που έχετε δει ποτέ. Κι όλα αυτά με ένα εισιτήριο, το οποίο καλύτερα να προαγοράσετε (MEC Παιανίας, 2106199777).

Περισσότερες πληροφορίες

Κύματα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Θέατρο για εφήβους με πρωταγωνιστές έξι φίλους που ερωτεύονται, απογοητεύονται, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα κι ένδοξα

Καρμενσίτας

  • Όπερα-Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 60 '

Η παράσταση της ΕΛΣ συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στη μουσική της Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ.

Ζιζέλ

  • Μπαλέτο

Δύο λαμπερά αστέρια του κλασικού χορού πρωταγωνιστούν στην πονεμένη ιστορία αγάπης που οδηγεί την όμορφη Ζιζέλ στο θάνατο.

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Σε λιμπρέτο της Σ. Θεοφάνους, με αφετηρία το αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η παράσταση στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την όπερα.

Φάουστ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Ο Φάουστ, έχοντας κατακτήσει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αποζητά το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ένωσή του με τον Μεφιστοφελή ανοίγει την πόρτα στη σκοτεινότερη πλευρά του εαυτού του

Divinas & Co

  • Χριστουγεννιάτικα

Tρεις χαρισματικές performers που μεταφέρουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του hot swing έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερες ικανότητες στο τραγούδι, τον χορό, το tap dancing και τη μουσική.

Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 115 '

Με φόντο τη Γερμανία του Μεσοπολέμου, το έργο μιλά για μια άνεργη γυναίκα, η οποία βάζει το σώμα της ενέχυρο στο κρατικό ανατομείο.

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Clubs

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Etnico

Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.