3 επαναλήψεις που αξίζουν

Τρεις επιτυχημένες διαφορετικού ύφους παραστάσεις κεντρίζουν και φέτος το ενδιαφέρον μας.

3 επαναλήψεις που αξίζουν

Τρεις επιτυχημένες διαφορετικού ύφους παραστάσεις κεντρίζουν και φέτος το ενδιαφέρον μας.

«Κατερίνα»

3 επαναλήψεις που αξίζουν - εικόνα 1

Τόσο νέα, τόσο σπουδαία! Ηθοποιός μεγάλης κλάσης, η Λένα Παπαληγούρα κατάθεσε πέρυσι ένα σόλο ρεσιτάλ λυτρωτικού αυτοσαρκασμού ερμηνεύοντας τη διπολική αυτόχειρα μητέρα του Αυγούστου Κορτώ, βάσει του best-seller μυθιστορήματός του «Βιβλίο της Κατερίνας» και της «χειροποίητης» παράστασης του Γιώργου Νανούρη, συνοδεία του μουσικού Λόλεκ. Η παράσταση που έφερε ορδές θεατών στο θέατρο Θησείον επαναλαμβάνεται (από 5/11).

«Εμείς»

3 επαναλήψεις που αξίζουν - εικόνα 2

Κάπου στο μέλλον, οι άνθρωποι έχουν γίνει αριθμοί κι όλες οι ελευθερίες τους έχουν καταργηθεί. Ο τεχνο-καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός είναι γεγονός. Το «Εμείς», ρώσικο δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και ριζοσπαστικού στοχασμού του 1927, είναι το υλικό της εξαιρετικής avant-garde παράστασης του Σάββα Στρούμπου (Νέο Άττις, από 6/11)

«Μου λες αλήθεια;»

3 επαναλήψεις που αξίζουν - εικόνα 3

«Αν οι άνθρωποι σταματούσαν να λένε ψέματα, δεν θα έμενε ούτε ένα ζευγάρι επί γης!»: δεν περιμένεις να ακούσεις κάτι τέτοιο σε ένα ερωτικό μπουλβάρ. Όμως το «Μου λες αλήθεια;» είναι πολλά περισσότερα από μια κεφάτη κωμωδία για το γάμο και οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Βάνα Ραμποτά, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και Τάκης Παπαματθαίου μας θυμίζουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα ψέματα στην επιτυχημένη αυτή παράσταση που παίζεται για τρίτη χρονιά (Κάππα, από 6/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Εμείς

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μια δυστοπική τραγικωμωδία για το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας το 1927

Μου λες αλήθεια;

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Μια απιστία φέρνει τα πάνω κάτω και η ζωή των ανθρώπων αλλάζει δραματικά, διότι –κακά τα ψέματα– η αλήθεια πονάει

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.