2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Μετά τα περσινά sold out η μουσικοθεατρική παράσταση επαναλαμβάνεται στο Θέατρον του Ελληνικό Κόσμο.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Μετά τα περσινά sold out η μουσικοθεατρική παράσταση επαναλαμβάνεται στο Θέατρον του Ελληνικό Κόσμο.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» - εικόνα 1

Περισσότεροι από 120.000 θεατές κατέκλυσαν πέρυσι το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να δουν την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και να καταχειροκροτήσουν τη Μιμή Ντενίση (ιδέα-κείμενο-σκηνοθεσία), η οποία, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας της Σμύρνης, κατάθεσε ένα υπερθέαμα-φόρος τιμής στις χαμένες πατρίδες σε μια θεαματική παράσταση με αξιοπρόσεκτες ερμηνείες, όπως έγραφε πέρυσι στην κριτική της η Μαρία Κρύου.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» - εικόνα 2

Μυθοπλασία
Η Ιστορία διακηρύσσει την αλήθεια της µέσα από το µύθο που έπλασε η Μιμή Ντενίση. Η ηθογραφία της μας βάζει μέσα στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και παράλληλα στην καρδιά των γεγονότων που συνέβησαν στην αριστοκράτισσα Σμύρνη από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τη Μικρασιατική καταστροφή. Η παράσταση μεταγγίζει στους θεατές μνήμες γεγονότων που δεν έχουν βιωθεί και ταυτόχρονα ένα πανίσχυρο συναίσθημα.

Ατμόσφαιρα
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας παίζει τις νότες και το τραγούδι του Μπάμπη Τσέρτου και της Σοφία Μέρμηγκα αφήνουν το τρεμάμενο σμυρναίικο παράπονο να αρμενίσει στην πλατεία του θεάτρου. Ισχυροί πυλώνες της παράστασης, η μουσική, τα σκηνικά και οι προβολές δημιουργούν έντονη ατμόσφαιρα και σε ταξιδεύουν στο χρόνο και στην Ιστορία.

Περισσότερες πληροφορίες

Σμύρνη μου αγαπημένη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 170 '

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της στη Μικρά Ασία. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου μένει πια και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.