Μέγας ανακριτής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ο γνωστός ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί με τους Τάσο Ιορδανίδη και Θάλεια Ματίκα στη θεατρική μεταγραφή του εμβληματικού μυθιστορήματος «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Μέγας ανακριτής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Θεός, άνθρωπος, ηθική, αγάπη, φόνος, νόμος. Κι όλα αυτά, με φόντο ένα θρίλερ καταδίωξης, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας ηθοποιός ικανός εξίσου για κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους, ο ιδρυτής ενός τόσο cult μουσικοθεατρικού σχήματος όπως οι Άγαμοι Θύται και η …ενσάρκωση του αστυνόμου Μπέκα: ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μεταμορφώνεται φέτος στον δαιμόνιο ανακριτή από το εμβληματικό «Έγκλημα και τιμωρία», τον Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος καταδιώκει μέχρις εσχάτων τον νεαρό φοιτητή της Νομικής και δολοφόνο ηλικιωμένων τοκογλύφων Ρασκόλνικοφ.

Ο διακεκριμένος Γεωργιανός σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε και ο ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματία Τάσος Ιορδανίδης, μετά την περσινή συνεργασία τους στο «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Στη διασκευή του ίδιου του σκηνοθέτη, το κλασικό αριστούργημα μεταγράφεται σε ένα αστυνομικό θρίλερ με είκοσι τέσσερις σκηνές και πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη ως Ανακριτή, τον Τάσο Ιορδανίδη ως Ρασκόλνικοφ και την Θάλεια Ματίκα στο ρόλο της Σόνιας. Τους υπόλοιπους ρόλους εμφανίζονται οι Σοφία Πανάγου (Ντούνια), Δημήτρης Καπετανάκος (Ραζουμίχιν), Δημήτρης Διακοσάββας (γριά τοκογλύφος-Λούζιν) και ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Μαρμελάντωφ).Τα σκηνικά ανέλαβε ο Σταύρος Λίτινας και τα κοστούμια η Λένια Δουλαβίρη.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αίμα στη σκηνή": Μια ανατρεπτική κωμωδία για το ίδιο το θέατρο σκηνοθετεί ο Τάσος Πυργιέρης

Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα και ηθοποιού Τσαρλς Λάντλαμ, που ανεβαίνει τον Μάιο, παρακολουθεί τη ζωή ενός οικογενειακού θιάσου τρίτης κατηγορίας που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον "Άμλετ".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Human Requiem in Eleusis": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της εμβληματικής παράστασης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Την παράσταση - ύμνο στη θνητότητά μας με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιόχεν Ζάντιγκκαι της χορογράφου Σάσα Βαλτς έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να δούμε στο Σινέ Ελευσίς και στο Μέγαρο Μουσικής.

"Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή πάλι καλά": Last call για την παράσταση με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου, που έχει ως ηρωίδα μια μάνα που μιλά στον εύζωνα γιο της, μετρά τις τελευταίες του παραστάσεις στο Coronet.

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.