6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα

Ακροβατικές οφθαλμαπάτες, εμβληματικά ιστορικά έργα, χορευτικά ραντεβού, ανατρεπτικά νουάρ έργα συναντιώνται σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.  

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα

Ακροβατικές οφθαλμαπάτες, εμβληματικά ιστορικά έργα, χορευτικά ραντεβού, ανατρεπτικά νουάρ έργα συναντιώνται σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.

«DreamCatcher»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

«DreamCatcher», όπως “ονειροπαγίδα” είναι ο τίτλος της παράστασης των φοβερών και τρομερών περφόρμερ/ακροβατών, ταχυδακτυλουργών ή, με μια λέξη, “μάγων” της σκηνής Momix που θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής από τις 24 έως τις 29/3.

«Τραγούδι του νεκρού αδελφού­»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Πενήντα τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το εμβληματικό μουσικό/θεατρικό «Τραγούδι του νεκρού αδελφού­» του Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στο Θέατρο Μπάντ­μιντον (19-29/3 ), σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και αναμένεται να μας συγκινήσει, θυμίζοντάς μας την εμπειρία του Εμφυλίου...

«W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

Χορογράφος και χορεύτρια με αυθεντικότητα και φυσική ενέργεια, η Λίντα Καπετανέα επανέρχεται με το δυναμικό σόλο-μελέτη πάνω στο πάσχον γυναικείο σώμα «W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)».

«Όγδοη ημέρα της δημιουργίας»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Ο υπόγειος χώρος του γκαράζ στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πειραματικούς χώρους της πόλης. Εκεί ανεβάζει η 27χρονη Ηλέκτρα Ελληνικιώτη την «Όγδοη ημέρα της δημιουργίας», ένα θέαμα τόσο… υπερβατικό όσο και ο τίτλος του, για την αλληλεξάρτηση θύματος και θύτη.

«Φιλουμένα»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 5

H Ελένη Ράντου μεταμορφώνεται στη διάσημη ηρωίδα του δημοφιλούς έργου του Εντουάρντο ντε Φιλίπο «Φιλουμένα (Γάμος αλά ιταλικά)», το οποίο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο στις 21/3.

«Μπλε Μαρέν»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 6

Εκκεντρικός όσο και κυνικός, ποπ όσο και στοχαστικός, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης μας επιφυλάσσει διάφορες ανατροπές με το «Μπλε Μαρέν», το πρώτο νουάρ έργο του, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Περισσότερες πληροφορίες

W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Οι τραγικές ηρωίδες (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη) γίνονται η αφετηρία για μια σπουδή στις διαφορετικές όψεις της γυναικείας φύσης

Το τραγούδι του νεκρού αδελφού

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 165 '

Πενήντα τρία χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της εμβληματικής λαϊκής τραγωδίας ο ίδιος ο συνθέτης την επεξεργάζεται εκ νέου, στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης παραγωγής που επαναπροσεγγίζει τις πληγές του Εμφυλίου

Dreamcatcher

  • Οπτικοακουστικό Χοροθέαμα

Οπτικοακουστική παράσταση των καλύτερων στιγμών του διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος, που διακρίνεται για την εφευρετικότητα και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο συνδυάζει τον ήχο, το φωτισμό, τα εφέ και φυσικά τα σώματα των χορευτών.

Φιλουμένα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η Ελ. Ράντου διασκεύασε το κλασικό έργο κι ενσαρκώνει τη Φιλουμένα, η οποία επιστρατεύει τη ναπολιτάνικη πονηριά της για να βρει χρήματα για την οικογένειά της.

Μπλε Μαρέν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον υποκύπτουν στον εκβιασμό των ιδιοκτητών ενός μπαρ

Η όγδοη ημέρα της δημιουργίας

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τα διηγήματα «Το Αίμα του Αμνού» και «Ροδογύνη» του Μαντιάργκ και «Ο Νεκρός» του Μπατάιγ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.