4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες

Αν η Άμπι, η Λάιλα και η Φίμπι του «Girlifriends’ Guide to Divorce» πήγαιναν θέατρο, αυτές οι παραστάσεις θα ήταν ανάμεσα στις επιλογές τους.

4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες

Αν η Άμπι, η Λάιλα και η Φίμπι του «Girlifriends’ Guide to Divorce» πήγαιναν θέατρο, αυτές οι παραστάσεις θα ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές τους.

4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες - εικόνα 1

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2
Ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής παρουσιάζουν στο «Θησείον» το έργο του Σαίξπηρ σε μια παράσταση για δύο – η Μουστάκα και ο Μπιμπής υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου σε μια απαιτητική performance που μοιάζει με παζλ θεατρικών ειδών και ύφους. Ο Γάκης παρακολουθεί το δίδυμο παίζοντας πιάνο, κιθάρα και κρουστά, αλλά και παρεμβαίνοντας, συμπληρώνοντας μια εκδοχή του κλασικού ρομαντικού δράματος που θα συγκινούσε πολύ την Άμπι, τη Λάιλα και τη Φίμπι του «Girlfriends’ Guide to Divorce».

4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες - εικόνα 2

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου
Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί την Ελένη Ουζουνίδου σε ένα μονόλογο του Κώστα Σωτηρίου. Στην αυλή του σπιτιού της, η –γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30– Σταματία κάνει μια μοναχική αναδρομή στη ζωή της, παρατηρώντας και ανακαλώντας μέσα από τη δική της οπτική τα πράγματα. Το πείσμα της θα κάνει τις γυναίκες να γελάσουν αλλά και να συγκινηθούν.

4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες - εικόνα 3

Άντρες έτοιμοι για όλα
Στο «Λαμπέτη», ο Κώστας Κόκλας, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Κώστας Ευριπιώτης και ο Μάνος Ιωάννου βγαίνουν από τα ρούχα τους για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά και να ξεσηκώσουν από τα γέλια κάθε γυναικοπαρέα όπως εκείνη του «Girlfriends’ Guide to Divorce». Το έργο των Στίβεν Σίνκλερ και Άντονι ΜακΚάρτεν το είδαμε στο σινεμά το 1997 και η ελληνική του απόδοση από τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, που σκηνοθετούν το έργο, συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο feelgood θέαμα.

4 παραστάσεις για γυναικοπαρέες - εικόνα 4

Ο γάμος του Φίγκαρο
Μια φρενήρης κωμωδία από τον Στάθη Λιβαθινό και την πολυβραβευμένη ομάδα του στο Μέγαρο Μουσικής… Το κλασικό έργο του Γάλλου Πιέρ Μπομαρσέ, το οποίο θεωρείται προάγγελος της Γαλλικής Επανάστασης περιγράφοντας τις αλλαγές των ηθών και του καθεστώτος, έχει έντονα σ’ αυτή την παρουσίασή του τα στοιχεία του χιούμορ και της αθωότητας, και ένα θίασο που αποτελείται από τους Άρη Τρουπάκη, Αντιγόνη Φρυδά, Δημήτρη Ήμελλο, Αμαλία Τσεκούρα και Μαρία Σαββίδου.

Μάθε τα πάντα σε μια σειρά-οδηγός επιβίωσης μετά το χωρισμό, το «Girlfriends’ Guide to Divorce», κάθε Τρίτη στις 21:00 αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων

Ο γάμος του Φίγκαρο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 150 '

Ο συγγραφέας, με όπλο το κοφτερό στιλέτο της σάτιρας, μιλά για την αλλαγή των ηθών και του καθεστώτος σε ένα έργο που έχει θεωρηθεί προάγγελος της Γαλλικής Επανάστασης

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ο απολογισμός μιας γυναίκας η οποία αρραβωνιάστηκε έναν λοχαγό του στρατού και παρέμεινε προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρούσε εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό.

Άντρες έτοιμοι για όλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Πέντε παλιόφιλοι εκπαιδεύονται να κάνουν στριπτίζ επί πληρωμή για να καλύψουν τα χρέη τους σε αυτήν τη sold out κωμωδία του χειμώνα, η οποία περιοδεύει με τον Τ. Δημητρίου στη θέση του Θ. Ευθυμιάδη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.