Σφραγίστηκε το θέατρο Ακροπόλ

Ένα ιστορικό θέατρο έκλεισε άδοξα και η παιδική παράσταση «Ψαρόσουπα» κατέβηκε εσπευσμένα.

Σφραγίστηκε το θέατρο Ακροπόλ

Το Ακροπόλ, η παλιά καρβουναποθήκη της οδού Ιπποκράτους που λειτουργεί σα θέατρο από το 1934, επέζησε της Κατοχής και έζησε μεγάλες δόξες ως ναός της ελληνικής επιθεώρησης, σφραγίστηκε πριν από τρεις μέρες. Σαν αποτέλεσμα, η παιδική παράσταση «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση σταμάτησε να παίζεται. Όπως μας είπε ο τελευταίος, «Το θέατρο έκλεισε με λουκέτο εν μία νυκτί, δίχως να μας ειδοποιήσει κανείς από την πλευρά της παραγωγής. Οι ηθοποιοί έφτασαν εκεί για να δώσουν παράσταση και βρήκαν το θέατρο σφραγισμένο. Καθώς έμαθα, υπήρχαν οφειλές από την πλευρά του εντολοδόχου, διαχειριστή του Ακροπόλ και θεατρικού παραγωγού, Φάνη Κιρκινέζου, προς την οικογένεια Παρίση, στην οποία ανήκει το οίκημα. Το λουκέτο φαντάζομαι πως ήταν ένας ακόμη μοχλός πίεσης από την πλευρά των ιδιοκτητών ούτως ώστε να εισπράξουν τα ανεξόφλητα ενοίκια…». Θυμάμαι τον Φάνη Κιρκινέζο, πριν καν πατήσει τα τριάντα, να κάνει το 2011 μια δυναμική είσοδο στο θεατρικό τοπίο. Μας αιφνιδίασε αναλαμβάνοντας την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Ακροπόλ και προχωρώντας ευθύς αμέσως σε ένα ρεπερτόριο που παράπεμπε, λόγω των συντελεστών αλλά και των δραματουργικών επιλογών, στο παλιό -επί Νίκου Κούρκουλου- Εθνικό θέατρο. Κάνοντας απολογισμό της πρώτης χρονιάς που το ιστορικό θέατρο της Ιπποκράτους λειτούργησε υπό τη διεύθυνσή του (2011), μας είπε τότε στο «α» πως «το Ακροπόλ αποδείχτηκε κερδοφόρα επιχείρηση». Σταδιακά, λοιπόν, ανέλαβε τη διαχείριση και άλλων σκηνών της πόλης. Τα πράγματα, όμως, μάλλον δεν εξελίχθηκαν όπως φανταζόταν. Τι ειρωνεία. Αντί η καριέρα του να σφραγίζεται από αξέχαστες παραστάσεις, σφραγίστηκε τελικά η ναυαρχίδα των θεατρικών του επιχειρήσεων. Άδοξη η εξέλιξη τόσο για το νεαρό επιχειρηματία όσο και για το ιστορικό θέατρο –πόσο μάλλον για όσους εργάζονταν σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.