3 ξεχωριστές νέες αφίξεις στο αθηνόραμα club με 50% έκπτωση

Οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club έχουν, αυτήν την εβδομάδα, 66 διαφορετικές επιλογές θεατρικής εξόδου με προνομιακή είσοδο.

3 ξεχωριστές νέες αφίξεις στο αθηνόραμα club με 50% έκπτωση

Κωμωδία; Θρίλερ; Ή, μήπως, τον μονόλογο ενός πολιτικάντη; …Οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club έχουν, αυτήν την εβδομάδα, 66 διαφορετικές επιλογές θεατρικής εξόδου με προνομιακή είσοδο. Εστιάζουμε εδώ σε τρεις παραστάσεις που μόλις έκαναν την είσοδό τους στο αθηνόραμα Club και αξίζει να τις προσέξουμε για διαφορετικούς λόγους την καθεμία.

«Loot - Τα λάφυρα»
Έχει ήδη λάβει το θετικό πρόσημο της κριτικού του «α» η μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον με την πλακατζίδικη ατμόσφαιρα που ανεβαίνει από τον Μάκη Παπαδημητρίου. Όπως, λοιπόν, επεσήμανε η Ιλειάνα Δημάδη: «στο ‘Loot’ (1964), ο Όρτον, ως ένας διανοούμενος φαρσέρ του μεταπολεμικού κράτους, λοιδορεί τα εμβλήματα της βρετανικής ηθικής (οικογένεια, εκκλησία, αστυνομία) και η εύρυθμη και αθυρόστομη παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την αντιμετωπίζει σαν ένα εξελληνισμένο, παρείστικο ανέκδοτο γεμάτο λογοπαίγνια και αθυρόστομους αστεϊσμούς, με τον Γιάννο Περλέγκα να δίνει ρεσιτάλ κωμικού φλέγματος ως επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ».
Οι κάτοχοι της κάρτας «αθηνόραμα Club» μπορούν να δουν με προνομιακή είσοδο το «Loot-Τα λάφυρα» από τις 22 έως τις 28/1.

«Η Marilyn σου πάει πολύ»
Δύο αδέρφια συνειδητοποιούν ότι, αν ο πατριός τους παντρευτεί τη νεαρή… σωσία της Μέριλιν Μονρόε την οποία ερωτεύτηκε, παύουν να είναι οι μόνοι κληρονόμοι του κι αποφασίζουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό –συγκεκριμένα, ένα φόνο. Μαύρη κωμωδία-θρίλερ είναι το έργο «Η Marilyn σου πάει πολύ» του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν, το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του πρώτου στο Vault. Εκτός από τους δύο συγγραφείς παίζουν και οι Τίτος Λίτινας, Δήμητρα Κολλά, Θόδωρος Κυριακός.
Το «Η Marilyn σου πάει πολύ» ξεκινά με avant premiere αποκλειστικά για τους αναγνώστες του «α» στις 28/1 και θα παραμείνει στο αθηνόραμα Club μέχρι το τέλος των παραστάσεων.


«Διαλέξεις αθλιότητας»

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του ιστορικού θεάτρου Στοά, Θανάσης Παπαγεωργίου, εμφανίζεται φέτος σε μια άλλη ιστορική σκηνή, το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, και, μάλιστα, ως… πολιτικός. Συγκεκριμένα, ερμηνεύει και σκηνοθετεί ένα μονόλογο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Τσίρου που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Διαλέξεις αθλιότητας». Ο Παπαγεωργίου, λοιπόν, μεταμορφώνεται σε έναν πολιτικό, καταδικασμένο για οικονομικά σκάνδαλα και προσφάτως αποφυλακισθέντα, ο οποίος δίνει σειρά διαλέξεων, κατά τη διάρκεια των οποίων εξηγεί τους λόγους που τον ανάγκασαν να καταχραστεί δημόσιο χρήμα…
Οι «Διαλέξεις αθλιότητας» παίζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 18/2 και οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club μπορούν να την παρακολουθήσουν με προνομιακή είσοδο μέχρι το τέλος των παραστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.