2 μιούζικαλ τσέπης

Το «Hannele» στο Rabbithole είναι ένα ζοφερό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ενώ το «Αυτό είναι swing» μας παρασύρει στο ρυθμό του στο 104.  

2 μιούζικαλ τσέπης

Hannele
Στοιχεία από το μιούζικαλ, την όπερα, το τσίρκο και το γερμανικό καμπαρέ αντλεί το θέαμα που βασίζεται στο θεατρικό έργο «Hannele’s Himmelfahrt» του νομπελίστα συγγραφέα Γκέρχαρντ Χάουπτμαν με τον Μιχάλη Γούτη (πιάνο), την Ελένη Δήμου (φλάουτο) και τη Λίνα Καλπαζίδου (Χάνελε). Ένα χριστουγεννιάτικο, ζοφερό παραμύθι, όπου τα στολίδια ψέλνουν παράφωνα τα κάλαντα, τα δέντρα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αυτοκτονίας και το χιόνι είναι από φελιζόλ. (Rabbithole, στις 19-22/12).

Αυτό είναι swing
Ένα νέο ζευγάρι, μέλη μιας swing μπάντας, ετοιμάζεται να παίξει ζωντανά σε ένα αθηναϊκό στέκι. Την ούτως ή άλλως κλονισμένη από τις οικονομικές δυσκολίες σχέση τους έρχεται να επηρεάσει η άφιξη ενός τρίτου προσώπου. Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα τα μέλη της ομάδας The Right Bullets τραγουδούν και χορεύουν swing με τις οδηγίες της χορευτικής ομάδας Athens Lindy Hop. (104, από 21/12).

Περισσότερες πληροφορίες

Hannele

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Ως «μιούζικαλ δωματίου», με τη μουσική να ερμηνεύεται ζωντανά, παρουσιάζεται το έργο του Γκέρχαρντ Χάουπτμαν , με θέμα τα οράματα ενός 14χρονου ετοιμοθάνατου κοριτσιού

Αυτό είναι Swing

  • Μιούζικαλ τσέπης
  • Διάρκεια: 70 '

Δύο μέλη (και ζευγάρι) μιας swing μπάντας προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης και δεν το βάζουν κάτω

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή πάλι καλά": Last call για την παράσταση με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου, που έχει ως ηρωίδα μια μάνα που μιλά στον εύζωνα γιο της, μετρά τις τελευταίες του παραστάσεις στο Coronet.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.