Mονόλογος με τον Πάνο Σκουρολιάκο

Μετά από δεκαεπτά χρόνια ο Πάνος Σκουρολιάκος αναμετριέται και πάλι με τον ρόλο του μοναχικού γέροντας συγγραφέα στον μπεκετικό μονόλογο «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ».

Mονόλογος με τον Πάνο Σκουρολιάκο

Κλεισμένος στο δωμάτιό του ο Κραπ ξανά ακούει στο μαγνητόφωνο σκέψεις, γεγονότα και καταστάσεις που κατέγραψε, ο ίδιος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, την οποία βλέπει πλησιάζει προς το τέλος της. Στο αυτοβιογραφικό, όμορφα θλιμμένο και συναισθηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, τίθεται το οντολογικό θέμα της μνήμης και της συνείδησης καθώς γερο-Κραπ αναζητά το χαμένο χρόνο κάνοντας ανασκόπηση της σπαταλημένης ζωής του. Ο Πάνος Σκουρολιάκος ερμήνευσε για πρώτη φορά τον μονόλογο «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράππ» το 1996 στο θέατρο «Σημείο» σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, μετάφραση Κώστα Σταματίου και εικαστική επιμέλεια Ηλία Δελόγλου. Στην παράσταση που παίζεται στο Black Box του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», αφέθηκε στην έμπειρη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Νικολαΐδη. Την μετάφραση του έργου έχει επιμεληθεί η Βάλια Καϊμάκη.

Περισσότερες πληροφορίες

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράππ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Στο αυτοβιογραικό έργο, ένας μοναχικός γέρος ακούει στο μαγνητόφωνο τις ταινίες που είχε γράψει πριν από τριάντα χρόνια, κάνοντας ανασκόπηση μιας σπαταλημένης ζωής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.