8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού!

Οι τραγουδιστές που λοξοκοιτάζουν στο θεατρικό σανίδι ολοένα και πληθαίνουν. Λογικό: η κυρίαρχη τάση της φετινής σεζόν είναι το μιούζικαλ και τα μεικτά μουσικοθεατρικά θεάματα για όλη την οικογένεια.

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού!

Οι τραγουδιστές που λοξοκοιτάζουν στο θεατρικό σανίδι ολοένα και πληθαίνουν. Λογικό: η κυρίαρχη τάση της φετινής σεζόν είναι το μιούζικαλ και τα μεικτά μουσικοθεατρικά θεάματα για όλη την οικογένεια.

Γιώργος Μαζωνάκης

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 1

Respect! Η σοβαρότητα με την οποία ερμηνεύει τον αφηγητή στο «Rocky Horror Show» στο Rex είναι υποδειγματική. Ο σταρ της πίστας διαθέτει σκηνική παρουσία όσο και… αντοχή στις βρισιές! Βλέπετε, η παράδοση του συγκεκριμένου μιούζικαλ θέλει τους θεατές να διακόπτουν τον αφηγητή αποκαλώντας τον «boring» («βαρετός»).

Σάκης Ρουβάς

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 2

Κάνοντας διαρκές rebranding στη δημόσια εικόνα του, εισβάλλει με άνεση σε σινεμά, τηλεόραση και θέατρο. Και αν πέρυσι ερμήνευσε τον Διόνυσο στις «Βάκχες», φέτος γίνεται ο ημίθεος Ηρακλής: ο ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στο παιδικό μιούζικαλ «Ηρακλής: Οι 12 άθλοι», το οποίο ανεβάζει ο Απόλλων Παπαθεοχάρης στα τέλη Νοεμβρίου στο Pantheon Τheatre.

Λόλεκ

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 3

Τραγουδιστής και τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς, με μουσικές αναφορές που εκτείνονται από το post rock μέχρι το ρεμπέτικο, ο Λόλεκ θα συνοδεύει μουσικά επί σκηνής τη Λένα Παπαληγούρα στο Θέατρο Θησείον και στην παράσταση «Κατερίνα»: η διασκευή/σκηνοθεσία του ομότιτλου μπεστ σέλερ βιβλίου του Αυγούστου Κορτώ για τη διπολική αυτόχειρα μητέρα του, που ανεβαίνει σε παραγωγή της εταιρείας Λυκόφως.

Άννα Βίσση

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 4

Η σχέση της με το θέατρο κρατάει από παλιά κι έχει αποδειχτεί επιτυχημένη. Το 1991, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της τραγουδιστικής της καριέρας, αποτόλμησε τους «Δαίμονες», στους οποίους επέστρεψε πέρυσι, κάνοντας έτσι μια καθοριστική στροφή. Τον Ιανουάριο θα πρωταγωνιστήσει και στη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα «Καμπάνες του Edelweiss» στο Pantheon Theatre.

Γιώργος Μαργαρίτης

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 5

Όσο παράδοξη κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως η συνύπαρξη ενός αυθεντικά λαϊκού αοιδού με τη Ρένη Πιττακή, τη Μαρία Πρωτόπαππα ή τον Χρήστο Στέργιογλου στον θίασο του «Αγαπητικού της βοσκοπούλας», ήταν κίνηση-ματ η ένταξη του Γιώργου Μαργαρίτη στην αναβίωση του βουκολικού ειδυλλίου του Δημητρίου Κορομηλά στο Παλλάς.

Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Κατερίνα Κούκα

8 τραγουδιστές που... πέταξαν τα μικρόφωνα για χάρη του σανιδιού! - εικόνα 6

Οι τρεις αγαπημένοι τραγουδιστές γεμίζουν με τραγούδια του παρελθόντος το Θέατρο Βέμπο στη μουσικοθεατρική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Πριν το Χάραμα» μαζί με τους Ευθύμη Ζησάκη, Βάσω Λασκαράκη, Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Rocky Horror Show

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Τα κόμικς, το rock ’n’ roll και οι ταινίες τρόμου συνθέτουν το εκκεντρικό κοκτέιλ ενός από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή cult μιούζικαλ

Ηρακλής: οι 12 άθλοι

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Μια μεγάλη παραγωγή, με βασικό σύμμαχο το αρχικό κείμενο του Στρατή Πασχάλη, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα της δύναμης και του θάρρους του μυθικού ήρωα

Πριν το χάραμα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 145 '

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος. Οι ζωές τους διατρέχουν τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, από την απελευθέρωση και τον Εμφύλιο μέχρι και τη Χούντα

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.