Latin Στέγη για λίγο ακόμα

Τελευταία εβδομάδα για το φεστιβάλ Transitions 2. Latin America της Στέγης, με νεανικές, πολιτικοκοινωνικές παραστάσεις θεάτρου και χορού από την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Κολομβία.

Latin Στέγη για λίγο ακόμα

Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο
Ο ρεαλισμός συναντά το σουρεαλισμό στην παράσταση του Αργεντινού Μαριάνο Πενσότι, που παρουσιάζει τη ζωή τεσσάρων νέων στο Μπουένος Άιρες από το γεμάτο οράματα 1999 μέχρι το 2009 της οικονομικοκοινωνικής κρίσης. (27/11)

Latin Στέγη για λίγο ακόμα - εικόνα 1

Ο διανοούμενος συγγραφέας
Πώς είναι το θέατρο της Κολομβίας; Τραχύ, αλλά γεμάτο μαύρο χιούμορ, όπως το έργο της ομάδας La Maldita Vanidad, που παρακολουθεί σε ένα σαλόνι τον εμφύλιο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. (27/11)

Latin Στέγη για λίγο ακόμα - εικόνα 2

Οι δράστες
Η δεύτερη παράσταση της ομάδας La Maldita Vanidad είναι μια κολομβιανή εκδοχή στο κλασικό έργο του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Η Θηλιά», όπου η θεωρία του «τέλειου φόνου» προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα της Μπογκοτά. (29-30/11)

Latin Στέγη για λίγο ακόμα - εικόνα 3

Pindorama
Η Βραζιλιάνα χορογράφος Λία Ροντρίγκες έχει εγκαταστήσει την ομάδα της σε μια φαβέλα του Ρίο. Από εκεί μας φέρνει το ποιητικό της χοροθέαμα-ύμνος στην αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα. (29-30/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Σε μια περιστρεφόμενη σκηνή που στροβιλίζεται στο χωροχρόνο με τη λογική του καρουζέλ, οι ήρωες του έργου συνειδητοποιούν πως κατασκευάζουν εκ νέου την ταυτότητά τους κάθε φορά που μιλούν για τον εαυτό τους

Ο διανοούμενος συγγραφέας

  • Κοινωνικό

Τα οικεία περιστατικά και οι «βγαλμένοι από τη ζωή» διάλογοι εμβαπτίζονται στο μαύρο χιούμορ και στη συγκίνηση. Το έργο αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Sobre algunos asuntos de familia» («Σχετικά με κάποια οικογενειακά ζητήματα»)

Οι δράστες

  • Κοινωνικό

Με την πρόφαση ενός φόνου και το πρόσχημα ενός θρίλερ δωματίου, η ομάδα διερευνά το ζήτημα της ανοχής και της συνενοχής στη βία, τοποθετώντας τους θεατές σε απόσταση αναπνοής από τους δράστες του εγκλήματος

Pindorama

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 80 '

Στην παράσταση της χορογράφου, γνωστής για τις πολιτικά ευαισθητοποιημένες δημιουργίες της και για τη δράση της στις φαβέλες της Βραζιλίας, γυμνά σώματα παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης και ψάχνουν τρόπο να συνυπάρξουν αλλά και να λειτουργήσουν συλλογικά για να επιβιώσουν

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.