6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε

Έκαναν αίσθηση, πήραν καλές κριτικές και τώρα επανέρχονται. Όσοι δεν τις είδατε πέρυσι είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε τις θεατρικές σας εξόδους από αυτές.

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε

Έκαναν αίσθηση, πήραν καλές κριτικές και τώρα επανέρχονται. Όσοι δεν τις είδατε πέρυσι είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε τις θεατρικές σας εξόδους από αυτές.

`

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 1

Δεκαήμερο
Με την αθωότητα του πρωτόπλαστου και τη σκανταλιά του τσιρκολάνου, ένα μπουλούκι θεατρίνων αναπαριστά πιπεράτες ερωτικές ιστορίες στη σουρεαλιστική όσο και τρυφερή παράσταση του Νίκου Καραθάνου με αφορμή τα σατιρικά γραπτά του Βοκάκιου. Έξοχες οι ερμηνείες και οι μουσικές και αξέχαστο το «γυμνό» φινάλε. (Εθνικό Θέατρο, από 10/10)

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 2

Πνιγμονή
Αφοπλιστικές είναι οι ερμηνείες του νεανικού γυναικείου θιάσου σε αυτήν την τούρκικη εκδοχή του Δημήτρη Καρατζιά στο έργο του Φ.Γκ. Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», το οποίο μεταφέρεται εδώ από την πουριτανική Ανδαλουσία του ’30 στο –εξίσου πνιγηρό– σύγχρονο ισλάμ. (Vault, από 11/10)

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 3

Ο Μουνής
Ήταν το πιο εναλλακτικό blockbuster της προηγούμενης σεζόν. Ένα οργισμένο και αθυρόστομο διή­γημα της Λένας Κιτσοπούλου σκηνοθετημένο από τον Παντελή Δεντάκη εξέθετε με λυτρωτικό σαρκασμό τις παθογένειες της ελλη­νικής επαρχίας του 1980: μια μικρογραφία ολόκληρης της χώρας και όλων των εποχών της. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 11/10)

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 4

Μαουτχάουζεν
Το αυτοβιογραφικό έργο-ντοκουμέντο του Ιάκωβου Καμπανέλλη για τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Γκούσταβ Μάλερ, σκηνοθετημένο από τον Θέμη Μουμουλίδη, με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Μάινα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Άρη Λεμπεσόπουλο και ακόμη 60 συντελεστές. (Μπάντμιντον, από 9/10)

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 5

Αυγά Μαύρα
Ανεβάζοντας το έργο-μαρτυρία του Διονύση Χαριτόπουλου, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη μεγαλουργούν ερμηνεύοντας τα παιδιά ενός αντάρτη που αναμετρούνται, ως ενήλικοι πια, με το συλλογικό και προσωπικό τραύμα του Εμφυλίου σε αυτήν τη λυτρωτικά συγκινητική παράσταση. (Θεατρική Σκηνή, από 9/10)

6 επαναλήψεις που αξίζει να δείτε - εικόνα 6

Η εκδοχή του Μπράουνινγκ
Υποβλητική είναι η ατμόσφαιρα στο έργο του Τέρενς Ράτινγκαν, ένα μονόπρακτο ύμνο στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γραμμένο με βρετανικό φλέγμα και σκηνοθετημένο με στιλ από την Ελένη Σκότη. Επαναλαμβάνεται με νέο θίασο – ο Δημήτρης Καταλειφός παραμένει, δίνοντας μια καθηλωτική ερμηνεία ως απροσπέλαστος φιλόλογος. (Εμπορικόν, από 10/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μουνής

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Μια ιστορία ακραία πάνω στις προκαταλήψεις και στους φόβους που βρίσκουν εύφορο έδαφος στις κλειστές κοινωνίες

Μαουτχάουζεν

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Γκούσταβ Μάλερ, περιγράφει τον έρωτα δύο κρατουμένων στο ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αυστρία

Πνιγμονή

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η σκληρή ζωή και η βουβή απελπισία των γυναικών στα ορεινά χωριά της Ανατολικής Τουρκίας, όπου οι φυλετικοί κανόνες ορίζουν την καθημερινότητα

Δεκαήμερο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Διασκευή του Ν. Καραθάνου στο «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου. Ένα μυσταγωγικό θέαμα για τον έρωτα, με αφετηρία κάποιους ήρωες του περίφημου σατιρικού έργου του 1350

H εκδοχή του Μπράουνινγκ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Έχοντας νέους συμπρωταγωνιστές στο πλευρό του, ο Δ. Καταλειφός ερμηνεύει για 2η χρονιά έναν φιλόλογο σε προσωπικό κι επαγγελματικό αδιέξοδο. Μια πράξη καλοσύνης από έναν μαθητή γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχτούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων

Αυγά μαύρα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Δύο αδέρφια χωρίζονται βίαια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και όταν ξανασυναντιούνται, αναζητούν μνήμες και συναισθήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.