Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Ρούλα Πατεράκη, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιάννης Κακλέας είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που μπαίνουν στην καλλιτεχνική οικογένεια του Πάνθεον.

Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Ρούλα Πατεράκη, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που μπαίνουν φέτος στην καλλιτεχνική οικογένεια του Πάνθεον.

Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον - εικόνα 1

Το είπε και το έκανε ο Γιάννης Παπαθεοχάρης, ποντάρει στο θέατρο και διαθέτει το Πάνθεον- ένα χώρο κόσμημα στην Αθήνα, χωρητικότητας 1.600 ατόμων με απίστευτες τεχνικές δυνατότητες- και, για θεατρικές παραστάσεις. Το όραμα του για τη δημιουργία και για τον τρόπο λειτουργίας του Πάνθεον το μοιράστηκε από τη πρώτη στιγμή με την οικογένεια του και από φέτος με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο καλλιτεχνικού συμβούλου. Οι βασικοί πυλώνες για την πραγματοποίηση όλων όσων έχουν σχεδιάσει μαζί με τους συνεργάτες τους είναι η δημιουργικότητα, η επιθυμία και οι δυνατότητα.
«Ξέρω πως είμαι αρκετά “μεγάλος”, για να πετάω στα σύννεφα!» δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης με χιούμορ, «όμως είμαι και αρκετά “μικρός”, για να απαρνηθώ τέτοιες…πτήσεις! Ελπίζω αυτή η…αντινομία, να βοηθήσει-κατά τη διάρκεια του διερευνητικού τούτου έτους που θα διευθύνω το χώρο αυτό-ώστε να αποδειχθεί ένας νέος χώρος θεάτρου/ θεάματος, πηγή έλξης για τους θεατές, μα και για τους καλλιτέχνες. Να γίνει, όχι άλλο ένα θέατρο, αλλά… ένα “άλλο” θέατρο». Είναι ωραίο που έχουμε χώρους σαν το Πάνθεον σωστά σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει ακόμα και μεγάλες παραγωγές από το εξωτερικό. Το νερό μπήκε στο αυλάκι, κι όπως θα δείτε το φετινό πρόγραμμα ποντάρει στο πάντρεμα θεάτρου-μουσικής με τον πλέον ορθό τρόπο. Αναμένουμε σύντομα την ανακοίνωση των σχεδίων για τα θεάματα που θα μας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα

Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον - εικόνα 2

Την αυλαία ανοίγει στις 17 Οκτωβρίου η επιτυχημένη παράσταση «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Την είδαμε πέρυσι στο Παλλάς και θα την ξανά δούμε με τους ίδιους ηθοποιούς το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Κώστα Μπερικόπουλο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί. Μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η παιδική παράσταση «Ηρακλής-Oι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη με πρωταγωνιστές τον Σάκη Ρουβά στον ομώνυμο ρόλο ως Ευρυσθέα, τη Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά τη Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα την Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή την ΕλένηΡουσινού. To κείμενο έγραψε ο Στρατής Πασχάλης ενώ ο λόγιος και καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Στις 9 Δεκεμβρίου καταφθάνει στο Πάνθεον η Vienna Classic Orchestra υπό τη διεύθυνση του Daniel Kavatza. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο θα περιλαμβάνει έργα του Mozart, και το δεύτερο του Strauss. Η φημισμένη σοπράνο Judith Halaz θα τραγουδήσει και στα δύο μέρη και θα εκτελέσει φημισμένα κομμάτια όπερας και των δύο συνθετών. Ενδιαφέρον μείγμα μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου. Οι βιρτουόζοι της μουσικής μεταφέρουν το πνεύμα της Κεντρικής Ευρώπης και μελωδίες από τους πιο διάσημους συνθέτες.

Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον - εικόνα 3

Ο νέος χρόνος θα κάνει ποδαρικό με τη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss» που πραγματεύεται μια μοιραία ιστορία πάθους και απαγορευμένου έρωτα. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας και πρωταγωνιστεί η Άννα Βίσση. Η αμέσως επόμενη παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο είναι το περίφημο μιούζικαλ «Βίκτωρ /Βικτώρια» που έγινε γνωστό από την ταινία του BlakeEdwards. Πρωτοπαίχθηκε το 1982 με την Julie Andrews και την υπέροχη μουσική του Henry Mancini ο οποίος και κέρδισε το βραβείο Οscar την ίδια χρονιά.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί και να παρουσιάζει μέσα από αυτή τη σπιρτόζικη και συγκινητική ιστορία το μαγικό κόσμο των καμπαρέ... Τη Βικτώρια Γκραντ που μεταμφιέζεται καθημερινά σε Βίκτορα Γκρανζίσκι και γίνεται σύντομα ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Παρισιού, θα ερμηνεύσει η Μαρία Ναυπλιώτου. Τον γκέι ιμπρεσσάριο που την οδηγεί στο να γίνει ο Κόμης Γκρανζίσκι, υποδύεται ο Γιάννης Ζουγανέλης. Τον αμερικανό γκάγκστερ από το Σικάγο που ερωτεύται παράφορα τη Βικτώρια, υποδύεται ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αξίζει να γνωρίζετε

Γνωστοί καλλιτέχνες μπαίνουν στο Πάνθεον - εικόνα 4

Η παραγωγή έχει φροντίσει να υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τιμών και προσφορές για όλα τα βαλάντια. Μαζί με το ευρύχωρο φουαγιέ, όμορφο σημείο συνάντησης είναι το εξαιρετικά προσεγμένο καφέ-εστιατόριο Coven. Υπάρχει δυνατότητα πάρκινγκ ενώ τις ημέρες των παραστάσεων από το Μετρό-στάση Κεραμεικός ένα mini bus θα πραγματοποιεί, χωρίς έξτρα οικονομική επιβάρυνση, κυκλικά δρομολόγια προς και από το θέατρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.