Φασουλής - Φιλιππίδης: Γυναίκες... δηλητήριο με «Αρσενικό και παλιά δαντέλα»

«Αρσενικό και παλιά δαντέλα» θα μας... κεράσουν στο Παλλάς οι Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, οι οποίοι συμπρωταγωνιστούν με έναν πρώτης τάξεως δωδεκαμελή θίασο στην κλασική όσο και παλαβή ­κομεντί της δεκαετίας του ’40 που ανεβαίνει στο Παλλάς και μας υπόσχεται μαύρο –κατάμαυρο– και άφθονο γέλιο.

Φασουλής - Φιλιππίδης: Γυναίκες... δηλητήριο με «Αρσενικό και παλιά δαντέλα»

«Αρσενικό και παλιά δαντέλα» θα μας... κεράσουν στο Παλλάς οι Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, οι οποίοι συμπρωταγωνιστούν με έναν πρώτης τάξεως δωδεκαμελή θίασο στην κλασική όσο και παλαβή ­κομεντί της δεκαετίας του ’40 που ανεβαίνει στο Παλλάς και μας υπόσχεται μαύρο –κατάμαυρο– και άφθονο γέλιο.

Φασουλής - Φιλιππίδης: Γυναίκες... δηλητήριο με «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» - εικόνα 1

Π ίσω από τις δαντέλες­, τα σεμεδάκια, τις πορσελάνες και τα τσαγιερά, δύο ευγενέστατες και στοργικές γεροντοκόρες κρύβουν τα δηλητήριά τους. Κυριολεκτικά. ­Βλέπετε, οι δύο ηλικιωμένες κυρίες έχουν ένα δολοφονικό χόμπι: καλούν στο σπιτικό τους μοναχικούς γέροντες και από μια παρανοϊκή αίσθηση φιλευσπλαχνίας τους δολοφονούν, απαλλάσσοντάς τους έτσι από τον άθλιο βίο τους. Ο τρόπος του φόνου είναι δε πολύ σικ: λίγες δόσεις από αρσενικό, στρυχνίνη και υδροκυάνιο στο ποτήρι με το σπιτικό κρασί που τους προσφέρουν...
Ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταμφιέζονται σε δολοφονικές γεροντοκόρες και με έναν θίασο συμπρωταγωνιστών πρώτης τάξεως μας υπόσχονται μια παράσταση σουρεαλιστικού και κατάμαυρου χιούμορ βασισμένη στην κλασική, παλαβή φαρσοκωμωδία του Τζόζεφ Κέσερλινγκ «Αρσενικό και παλιά δαντέλα». Το έργο πρωτανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κι έγινε ευρέως γνωστό έπειτα από λίγα χρόνια, το 1944, χάρη στην ομώνυμη ταινία­ του Φρανκ Κάπρα, ο οποίος μετέφερε την εξτράβαγκαντ εμπορική κωμωδία από το σανίδι στην οθόνη μένοντας πιστός στο θεατρικό της χαρακτήρα. Ο Κάρι Γκραντ στην πιο ντελιριακή –σε κάποιες στιγμές αφιονισμένη– ερμηνεία της καριέρας του, παίζει τον ανιψιό, που ανακαλύπτει πως οι θείες του δεν είναι τόσο αξιαγάπητες όσο δείχνουν.

Φασουλής - Φιλιππίδης: Γυναίκες... δηλητήριο με «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» - εικόνα 2

Στην παράσταση που θα δούμε στο Παλλάς, σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, σκηνικά των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη και φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναλαμβάνει το ρόλο-κλειδί του ανιψιού, του Μόρτιμερ. Μολονότι αντιφατικός χαρακτήρας, αποδεικνύεται ο μόνος λογικός της οικογένειας. Πρόκειται για έναν κριτικό θεάτρου που μισεί το θέατρο και ορκισμένο εργένη που αποφασίζει να αλλαξοπιστήσει και να παντρευτεί την αγαπημένη του Ελέιν (Τζένη Θεωνά). Όταν όμως φτάνει στο πατρικό του για να ανακοινώσει το χαρμόσυνο νέο στις θείες του, έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά μακάβριων αποκαλύψεων. Όλη η οικογένειά του έχει πολύ ιδιαίτερους τρόπους για να διασκεδάζει: εκτός του ότι οι θείες του αποδεικνύονται καθ’ έξιν δολοφόνοι, ο ένας ξάδερφός του (Λεωνίδας Καλφαγιάννης) πιστεύει ακράδαντα πως είναι ο πρόεδρος Θίοντορ Ρούσβελτ και σκάβει μανιωδώς αναχώματα για τον ενταφιασμό των θυμάτων του κίτρινου πυρετού πιστεύοντας πως βρίσκεται στη Διώρυγα του Παναμά.
Σημειώστε πως ακριβώς αυτά τα αναχώματα χρησιμοποιούν οι δύο θείες για να καταχωνιάζουν τα πτώματα των άτυχων θυμάτων τους. Ο άλλος ξάδερφος (ένας αγνώριστος χάρη στο μακιγιάζ Φάνης Μουρατίδης) είναι ακόμη χειρότερη περίπτωση: ψυχοπαθής δολοφόνος κι επικηρυγμένος εγκληματίας, έχει υποβληθεί από τον φίλο και πιστό συνεργάτη του, τον τρελό δόκτορα Αϊνστάιν (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), σε μια σειρά από αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις για να κρύψει την ταυτότητά του, με αποτέλεσμα να γίνει φτυστός το τέρας του… Φρανκενστάιν! Παίζουν επίσης οι Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.

Η παράσταση «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Παλλάς (από 26/4).

Περισσότερες πληροφορίες

Αρσενικό και παλιά δαντέλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 180 '

Μια ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, με πρωταγωνίστριες δύο γλυκές γριούλες που έχουν ένα περίεργο... χόμπι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.