«Mademoiselle Julie»: Στρίντμπεργκ στον Φούρνο

Τη σκηνοθεσία αυτού του κλασικού αλλά και πολυπαιγμένου έργου έχει αναλάβει ο Θωμάς Γκάγκας, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει μια ηθοποιός με ιδιαίτερη ενέργεια κι εσωτερικότητα, η Τζίνη Παπαδοπούλου.

«Mademoiselle Julie»: Στρίντμπεργκ στον Φούρνο

Τη σκηνοθεσία αυτού του κλασικού αλλά και πολυπαιγμένου έργου έχει αναλάβει ο Θωμάς Γκάγκας, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει μια ηθοποιός με ιδιαίτερη ενέργεια κι εσωτερικότητα, η Τζίνη Παπαδοπούλου.

«Mademoiselle Julie»: Στρίντμπεργκ στον Φούρνο - εικόνα 1

Η Τζούλια και ο Ζαν είναι οι δύο πρωταγωνιστές του έργου «Mademoiselle Julie» του Στρίντμπεργκ, οι οποίοι παίζουν ένα άγριο παιχνίδι εξαπάτησης κι εξευτελισμού. Μέσα από όλο αυτό όμως φαίνονται ξεκάθαρα τόσο η μάχη των φύλων όσο και η πάλη των κοινωνικών τάξεων, της ξεπεσμένης αριστοκρατίας και της λαϊκής τάξης που διψά για άνοδο. Τη σκηνοθεσία αυτού του κλασικού αλλά και πολυπαιγμένου έργου έχει αναλάβει ο Θωμάς Γκάγκας, ενώ τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει μια ηθοποιός με ιδιαίτερη ενέργεια κι εσωτερικότητα, η Τζίνη Παπαδοπούλου. Στο ρόλο του Ζαν θα δούμε τον Γιώργο Καπινιάρη και σε αυτόν της Κριστίν την Εύα Καρτσακλά. (Φούρνος, πρεμιέρα: 23/4)

Περισσότερες πληροφορίες

Mademoiselle Julie

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Γραμμένο το 1888, το έργο πραγματεύεται την αιώνια μάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και το παιχνίδι του ισχυρού έναντι του αδυνάτου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.