Ο Αμερικάνος επιστρέφει στο ‘Ιδρυμα Κακογιάννη

Η παράσταση που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για μια και μοναδική παράσταση στο Ίδρυμα Κακογιάννη, με ταυτόχρονη απόδοσή της στη νοηματική.

Ο Αμερικάνος επιστρέφει στο ‘Ιδρυμα Κακογιάννη

Το αριστουργηματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποχαιρετά με ευαισθησία και ανθρωπισμό το 2013, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου,για μια μόνο παράσταση που έρχεται να μας υπενθυμίσει τις διαστάσεις της ανθρώπινης μοναξιάς και να προβληματίσει σχετικά με εκείνον τον «ξένο», εκείνον το μετανάστη, που έχει ταυτιστεί τόσο με την καχυποψία,την εχθρικότητα και την κοινωνική απομόνωση, μέσα από μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη.

Επίκαιρος όσο ποτέ και πάντα, ο Θανάσης Σαράντος, υπογράφει για μια ακόμη φορά τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου έργου του Σκιαθίτη συγγραφέα, δίνοντάς του νέα χροιά, καθώς αυτή η παράσταση πρόκειται να αποδωθεί ζωντανά και στη νοηματική γλώσσα.

Ο «Αμερικάνος» δεν είναι παρά ο Έλληνας μετανάστης απανταχού της γης, ένας ξένος εκεί, που επιστρέφει στη πατρίδα του μια κάποια παραμονή των Χριστουγέννων, για να νιώσει άγνωστος στο τόπο του,ξένος και στο εδώ που τόσο νοσταλγούσε, με μοναδική ελπίδα το φάντασμα της αγάπης μιας αλλοτινής του αγαπημένης, που σαν μια άλλη Πηνελόπη, ίσως τον προσμένει ακόμη.

Με πάνω από 250 παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα, και τέσσερα χρόνια θεατρικής παρουσίας του έργου, ο Θανάσης Σαράντος για τελευταία φορά, σκηνοθετεί, ερμηνεύει και αφηγείται το κλασικό διήγημα της ιστορίας του «Αμερικάνου» υπό την μουσική συνοδεία του Γιώργου Τζιαφέττα σε σύνθεση Λάμπρου Πηγούνη και τη νοηματική απόδοση του Αντώνη Χριστοφόρου.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, ώρα έναρξης: 20:00
Αίθουσα: Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό
10€ προπώληση
5€ σε άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ και πολύτεκνους
8€ σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, ΑΜΕΑ, ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, κατόχους κάρτας πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Α,ομαδικό (πάνω από 10 άτομα)
Τηλέφωνο: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος


Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αμερικάνος

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 65 '

Μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασσικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό. «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Ο Θ. Σαράντος επιχειρεί να δώσει κωμική διάσταση στο κλασικό διήγημα του Παπαδιαμάντη κι ερμηνεύει όλους τους ρόλους αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του λόγου των «φτωχών και καταφρονεμένων». Ως αφηγητής του κλασικού διηγήματος, κρυφοκοιτάζει τη δράση, ενώ ταυτόχρονα μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα του έργου, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.